1 din 2 romani din mediul urban ar vrea sa fie antreprenor, potrivit studiului realizat de iVOX in 2019. Acelasi studiu arata ca 70% dintre romani vad antreprenoriatul ca motorul cresterii economice pentru tara noastra. Dintre romanii salariati, mai mult de jumatate (50,6%) ar vrea sa devina antreprenori. 34% dintre angajati se gandesc sa isi deschida in tara propria afacere.
Tendinta este chiar mai puternica in randul tinerilor - Aproape 45% dintre studentii romani isi doresc ca dupa ce finalizeaza studiile sa porneasca o afacere, arata un studiu efectuat in cadrul unui proiect de integrare a studentilor pe piata muncii.
Statisticile vorbesc despre dorinta romanilor de a deschide o afacere si deveni antreprenori. Insa, de la dorinta si pana la realitate este uneori o cale lunga. Distanta dintre cele doua parti este uneori si mai mare pentru tineri, aflati la inceput de drum si cu multe intrebari.
Tinerii sub 23 de ani care conduc afaceri profitabile ne spun cum este antreprenoriatul la aceasta varsta
Alin Obaciu este la 20 de ani co-fondatorul Think AR, business-ul care realizeaza prin intermediul Realitatii Augmentate continut pentru brandurile care vor sa se diferentieze si sa se conecteze mai bine cu audienta lor. Afacerea condusa de Alin a generat in primele 5 luni de activitate incasari de peste 14.000 de lei.
"Pentru un antreprenor sub 25 de ani, un dezavantaj este castigarea increderii din partea primilor potentiali clienti. Un avantaj ar fi numarul... mai mult
Miercuri, 11 Martie 2020, ora 15:28
Facebook este fara doar si poate compania care a tras jackpot-ul, listarea pe Bursa atragand atentia investitorilor asupra business-ului retelei de socializare. Care sunt ingredienele care au contribuit la construirea unei afaceri de o asemenea anvengura si ce ar putea invata antreprenorii romani din business-ul de milioane de dolari?
Facebook, construita de o echipa de manageri si finantatori
Desi povestea celei mai influente retele de socializare se invarte in jurul studentului la Harvard, Mark Zuckerberg, care a lansat un serviciu web pentru a interactiona cu colegii sai, succesul Facebook are in spate manageri care au pus umarul la crearea acestui business.
De la investitori care au sustinut financiar proiectul Facebook, pana la mentori de la care Zuckerberg a invatat secretele unui business de succes sau directori care s-au ocupat de companie cat timp antreprenorul lucra la alte proiecte, toti isi pot atribui o parte din succesul international pe care il are in prezent reteaua de socializare.
Sean Parker, Sheryl Sandberg sau Peter Thiel sunt doar cativa dintre oamenii de afaceri care au crezut in ideea studentului la Harvard si au sustinut-o. Au primit in schimb, cateva milioane de dolari si atentia intregii lumi.
Antreprenoii romani, "One man show"
Antreprenorii romani, chiar si cand vine vorba de un domeniu inovator precum IT-ul inca merg pe principiul "one man show". Romanilor le lipseste capacitatea de a gestiona o afacere, este de parere... mai mult
Marti, 22 Mai 2012, ora 09:31
Pasiune, sete de cunoastere, asumarea de riscuri, inovare, inteligenta, si multe alte calitati de care are nevoie un antreprenor de succes nu pot fi dobandite. Trebuie sa te nasti cu aceste calitati, pentru a avea o sansa in lumea afacerilor. Insa acestea nu sunt toate elementele de baza care ai nevoie.Iata o lista cu toate celelalte lucruri pe care trebuie sa le stii pentru a deveni un antreprenor de succes. 1.Planificarea este esentiala
Un plan de afaceri este esential pentru oricine incearca sa porneasca orice tip de afacere. Scopul principal al unui plan de afacere nu este acela de a obtine finantare. El trebuie sa fie un instrument util pe care trebuie sa-l utilizezi, atunci cand iti planifici fiecare aspect al afacerii.2.Capacitate de munca sporita Talentul fara efort nu aduce rezultate. Pentru a deveni un antreprenor de succes, trebuie sa fii pregatit sa lucrezi din greu.
3.Gaseste-ti nisa perfecta
Gaseste-ti nisa si demonstreaza ca poti face acest lucru mai bine decat oricine altcineva. Cand esti motivat si pasionat nici nu vei simti ca muncesti.
4.Viziune
Trebuie sa ai o viziune. Trebuie sa privesti inainte, sa scapi de prejudecati, si sa-ti proiectezi in viitor afacerea.5. Branduieste-te Iesi din anonimat si promoveaza-ti brand-ul. 6.Participa la seminarii si conferinte Daca vrei sa devii antreprenor, pregateste-te sa participi la cat mai multe seminarii si conferinte din domeniul tau de activitate, astfel vei gasi noi oportunitati de networking.... mai mult
Joi, 10 Februarie 2011, ora 17:57