Afacerile pornite din pasiune se spune ca au si mai multe sanse de reusita. Trebuie sa existe un cunoscator al domeniului pentru a sti ce alegeri conteaza. Unii ar spune ca nu exista neaparat o reteta a succesului garantat, intrucat depinde de mai multi factori strategici ce pot contribui pentru ca afacerea sa mearga ca pe roate.
Luam exemplul unui salon de infrumusetare. In timp ce unii ar spune ca deja piata este acaparata de numeroase locatii de acest gen, cei care stiu sa speculeze piata mai bine isi dau seama ca se poate si mai mult de atat, dar desigur trebuie sa vii cu ceva nou, inovator, care sa te diferentieze de saloanele deja existente. Un concept unic este necesar. Asa a pornit si cinnamonsalon.ro, aducand servicii complexe si revendicandu-si un loc fruntas in topul saloanelor de nisa.
Greseli clasice ce conduc la esec
Trebuie sa existe orientare spre succes precum exista si constientizare a greselilor de gestiune, management sau oricare ar fi ele. Dintre acestea, cele care pot afecta iremediabil reputatia si succesul unui salon de infrumusetare se refera la factori precum:
Bugetul de investitie - aici este necesar un buget strategic care sa insemne bani suficienti pana cand afacerea face si profit. Pentru cei care nu au cunostinte va fi necesar cel putin un curs de investitii si management financiar pentru ca in cele din urma se va dori profit pe termen lung, fara sa fie afectat modul in care este oferit serviciul sau fara sa se afecteze planul de... mai mult
Vineri, 24 August 2018, ora 12:34
Piata de beauty in Romania este o piata relativ matura si pe cat de dinamica si de dorita este, pe atat de riscanta poate fi, daca nu ai un plan de afaceri bine pus la punct care sa mai fie si respectat.
Otto Vintila, Consultant de Marketing la Team Player Business SRL, care detine magazinul online Total Pro Beauty, dezvaluie pentru Business24.ro cum a evoluat piata saloanelor de infrumusetare si a cabinetelor de cosmetica in Romania ultimilor ani.
De ce ati ales acest domeniu intr-o piata care se adreseaza preponderent femeilor?
De mai bine de 15 ani am avut legatura cu piata de beauty din Bucuresti cat si din tara fiind direct implicat in activitatea mai multor saloane de infrumusetare sau cabinete cosmetice.
Ca si dezvoltare profesionala, intotdeauna am apreciat provocarile, iar experienta acumulata pe parcurs nu a fost decat un motiv in plus de a duce mai departe ceea ce am inceput.
Am descoperit ca toate competentele mele profesionale nu sunt influentate de profilul colaboratorilor, de sex, apartenenta sociala sau nivelul de educatie.
Nu trebuie sa fi femeie obligatoriu ca sa detii un salon de infrumusetare. Se stie ca multi dintre barbati stilisti exceleaza devenind profiluri foarte creative. Viziunea cred ca da tonul si de aici se formeaza si atitudinea.
Cum este in acest moment piata segmentului de beauty?
Deseori am auzit aceasta intrebare si este in continuare una din cele mai interesante intrebari ale momentului. Fie ca vorbim de... mai mult
Vineri, 04 Noiembrie 2016, ora 17:40
Susana Laszlo conduce o afacere creata in '91 de mama ei, intr-un moment in care industria frumusetii era prea putin dezvoltata in Romania.
Numarul limitat de resurse le-a determinat sa se concentreze pe cateva produse naturale de baza si sa se perfectioneze, devenind in 2014 singurul producator de cosmetice din intreaga Europa care a reusit sa obtina marele premiu Grand Gold, la competitia World Quality Selections de la Bruxelles, explica Susana Laszlo, CEO Cosmetic Plant, intr-un interviu acordat Business24.
Pana la urma, femeia de afaceri aduce de la Cluj un mix pe placul tuturor: de la pasiunea pentru propria afacere, la ingrediente naturale, pana la retete iesite din comun. Strainii au apreciat din plin aceasta combinatie, gandita pentru romancele doritoare de calitate.
Astfel, in 2013 compania sa inregistra o cifra de afaceri de 1,6 milioane de euro, dupa ce castigase o medalie de aur la Bruxelles. Anul acesta Susana Laszlo s-a intors de la Bruxelles cu doua premii, ceea ce-i da incredere ca va avea o crestere de 5-10% si in 2014.
Compania Cosmetic Plant s-a nascut in 1991 la Cluj-Napoca, dupa o perioada in care mama dvs a acumulat experienta ca farmacist. Ne puteti spune cat ati participat la dezvoltarea companiei si ce a determinat stratul acestui business?
Practic ideea acestei afaceri s-a conturat in urma unui vis al mamei mele, s-a nascut si a crescut datorita cunostintelor si devotamentului ei fata de aceasta industrie a frumusetii.
Eu am... mai mult
Sambata, 05 Iulie 2014, ora 00:00
Infiintata in urma cu peste 50 de ani, Farmec Cluj-Napoca a fost cateva decenii singura sursa de produse cosmetice pentru populatia Romaniei. A supravietuit taierii importului de materii prime, dictata de Ceausescu, dar si tranzitiei de dupa 1990, de la o economie planificata la una capitalista.
Producatorul de cosmetice Farmec este printre putinele fabrici din Cluj-Napoca infiintate in perioada comunista care au supravietuit dupa 1990, societatea reusind sa nu fie demolata si transformata intr-un proiect imobiliar sau privatizata de un investitor strain pentru a fi, ulterior, inchisa.
Cercetatorii de la Farmec nu aveau acces la publicatii straine de profil, la informatii despre noutatile din acest domeniu, la cercetarile de pe plan international, lucruri care nu erau importante pentru activistii PCR.
In perioada comunistilor, produsele cosmetice de la Farmec erau foarte cerute in acea perioada la export si se vindeau in tari din Vestul Europei si pana in Japonia. Pentru seriile de export, comunistii mai permiteau sa fie aduse materii prime din import, pentru a se mentine calitatea. Romanii vedeau aceste produse doar la "shop", in hoteluri, unde se vindeau pe valuta si aveau un alt ambalaj, un alt design, inscriptii in limbi straine.
Farmec are mai multe marci produse de pe vremea comunismului care se afla si in prezent in fabricatie, cu aceeasi formula si acelasi ambalaj, pentru ca asa a cerut publicul, fie ca este cel din Romania sau din strainatate.... mai mult
Marti, 12 Martie 2013, ora 14:49