Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti spune, in urma acuzatiilor facute de Asociatia Pro Infrastructura cu privire la starea pistelor de pe Aeroportul International Henri Coanda, ca in ultimii ani s-a derulat un program de reparatii curente la pista 08R.
De asemenea, spune compania, in urma incidentului de vinerea trecuta s-a verificat suprafata pistei si a fost eliminata problema, in timp ce traficul a fost redirectionat catre pista 08L, nefiind, astfel, afectat.
"La decolarea de pe pista 08R a cursei El-Al de vineri, 30 martie, operata cu o aeronava Boeing 747-400, s-a produs o exfoliere a statului asfaltic de uzura, cu o grosime de 0,6 cm. Acest tip de aeronava opereaza, conform certificatului de autorizare emis de AACR, cu masuri speciale. Astfel, conform procedurii in vigoare, imediat dupa decolare a fost efectuat controlul special pe suprafata pistei si, ca urmare, s-a intervenit pentru eliminarea neconformitatii in vederea desfasurarii in siguranta a traficului aerian", transmite Aeroporturi Bucuresti.
Reprezentantii companiei spun ca in 10 minute traficul aerian a fost redirectionat catre pista 08L, nefiind afectat.
De asemenea, CNAB precizeaza ca in ultimii ani s-a derulat permanent un program de reparatii curente la pista 08R-26L, pana in prezent fiind inlocuita suprafata de rulare in proprtie de 80 la suta.
Asociata Pro Infrastructura a scris luni, pe pagina sa de Facebook, ca una dintre pistele Aeroportului International Henri Coanda din... mai mult
Luni, 02 Aprilie 2018, ora 19:02
Linia de metrou care leaga Aeroportul Henri Coanda de Bucuresti este, din pacate, ineficienta din punct de vedere economic, deoarece traficul de pasageri ar fi mic, iar veniturile din bilete nu ar acoperi nici macar costul de intretinere, nu numai investitia, considera premierul Victor Ponta.
Seful Executivului a facut aceasta afirmatie in timp ce astepta ca scutul de forare sa strapunga peretele statiei de metrou Orizont, pe santierul de constructie al liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate, in contextul in care a anuntat ca pentru linia de metrou spre aeroportul Henri Coanda-Otopeni au fost alocati bani doar pentru studii de fezabilitate.
"Sigur ca e o chestiune moderna sa ai legatura de metrou cu aeroportul, orice capitala are chestia asta, dar problema e sa ai si trafic, ca, daca n-ai trafic, ai bagat banii si nu-ti scoti nici banii de intretinere", le-a spus premierul ministrului Transporturilor, Ramona Manescu, si reprezentantilor constructorului, firma Astaldi, implicati in proiectul din Drumul Taberei.
Oficiali din Ministerul Transporturilor au precizat ca viitoarea linie preia si calatorii care s-ar indrepta spre zonele de locuit din zona de nord a Capitalei, o zona in plina dezvoltare, precum si pe cei care s-ar duce la cumparaturi in centrele comerciale aflate in preajma.
"Stiu ca sunt si mall-uri, cu toate celelalte, dar cati se duc cu metroul la mall ? Stiti vreunul care merge cu metroul la mall ?", i-a intrebat Ponta.
"Mai merg. Acum s-a... mai mult
Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 16:01
Cursele aeriene low-cost, organizate din 2005 pe Aeroportul Baneasa, au fost transferate pe principalul aeroport din Romania, Aeroportul International Henri Coanda Otopeni, ceea ce va duce la o crestere cu 45 de procente a traficului, potrivit informatiilor remise AGERPRES de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti /CNAB/.
Conform estimarilor CNAB, dupa data de 25 martie, traficul de pasageri pe Aeroportul Otopeni va creste in medie cu aproximativ 45%, iar numarul aterizarilor/decolarilor se va majora cu aproximativ 30%.
CNAB a inregistrat in anul 2011 un trafic total de 7,44 milioane de pasageri (+ 5,9% fata de anul 2010) pe ambele aeroporturi, Otopeni si Baneasa, acesta urmand sa fie transformat in aeroport pentru curse business in cadrul unui plan de investitii al CNAB.
Companiile low-cost sustin ca mutarea curselor de pe Aeroportul Baneasa pe Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni va duce la scumpirea biletelor cu circa 4 procente, echivalentul a 6 euro.
"Mutarea curselor pe Otopeni din 25 martie va duce la cresterea taxelor de operare cu 25 de procente pentru noi, ceea ce se va regasi in costul biletului. Cresterea va fi de circa 4 procente, adica 6 euro. In total, va trebui sa acoperim pierderi de 1 milion de euro pe luna din cauza transferului operatiunilor, tinand cont ca transportam doua milioane de pasageri pe an in Romania", a explicat recent Michael Powell, director financiar Wizz Air.
Acesta a subliniat ca o parte din pierderi vor... mai mult
Duminica, 25 Martie 2012, ora 12:36
CFR Calatori a reluat cursele trenurilor Regie Henri Coanda Expres pe ruta Bucuresti Nord - Aeroport - Balotesti odata cu mutarea curselor aeriene low-cost de pe Aeroportul Baneasa, informeaza CFR Calatori.
Potrivit sursei citate, circulatia acestor trenuri a fost sistata din cauza conditiilor meteo nefavorabile din aceasta iarna, dar si a utilizarii foarte scazute.
In contextul transferului activitatii companiilor de zbor low-cost de la Aeroportul International Aurel Vlaicu (Bucuresti Baneasa) la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni), acest tip de transport - tren plus auto va fi reluat experimental, circa doua luni, pentru a se putea face o evaluare a pietei pe aceasta ruta.
In functie de nivelul de trafic, se va lua o decize finala asupra mentinerii in circulatie a trenurilor Henri Coanda Expres, sustin reprezentantii CFR Calatori.
La fiecare ora, din intervalul orar 06.25 - 21.24, trenurile vor asigura legaturi corelate cu activitatea traficului aerian din Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni).
Microbuzele pentru transferul pasagerilor dintre terminalele de plecare/sosire ale aeroportului si Punctul de Oprire Aeroport halta (locul/statia unde opresc trenurile), circula intr-un grafic orar adaptat cu mersul trenurilor. Imbarcarea in microbuzele de transfer se realizeaza de pe estacada de la etajul 1, zona de sosiri internationale, unde se afla si casa de bilete.
Un bilet costa 8,10 lei, iar un abonament lunar 136 de lei... mai mult
Duminica, 25 Martie 2012, ora 12:06
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat, marti, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului International Henri Coanda, ca traficul estimat pentru 2011 pe acest aeroport este de 7,5 milioane de pasageri, urmand sa ajunga la 12 milioane de pasageri in 2015, potrivit NewsIn."Investitia in noul terminal Otopeni se justifica prin prisma cresterii numarului curselor si al pasagerilor: traficul estimat pentru 2011 este de 7,5 milioane pasageri si ar putea sa ajunga in 2015 la 12 milioane de pasageri. Discutam despre un proiect foarte important la Aeroportul Otopeni, mai ales ca se preconizeaza ca in viitorul apropiat sa devina un aeroport regional", a spus Boagiu.Ministrul a precizat ca in luna ianuarie a fost inaugurata cursa Qatar, aceasta incepand sa opereze cu destinatia Doha. "Exista mai multe companii care sunt interesate sa opereze de pe aeroportul Otopeni. Este efortul unei echipe care a vrut sa dubleze capacitatea aeroportului prin construirea noului terminal".Primii calatori care au pasit, marti, prin noul terminal de la Otopeni au fost cei 53 de pasageri ai unei curse TAROM Bruxelles-Bucuresti.
Pe Aeroportul Henri Coanda opereaza 38 de companii aeriene, dintre care 11 pe destinatii interne. Pentru destinatiile externe exista 51 de curse regulate si sapte curse charter regulat.Modernizarea Aeroportului Henri Coanda se asigura din sursele proprii ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB) si din credite interne, rambursate de... mai mult
Marti, 29 Martie 2011, ora 17:15