Printr-o definitie scurta, meta titlul si meta descrierea reprezinta elementele esentiale ale unei campanii SEO. Practic, acestea doua meta tags reprezinta titlul si descrierea unei pagini sau ale unui produs care sunt afisate in rezultatele cautarilor din SERP.
Meta titlu si meta descriere indeplineste functiile a doua roluri extrem de importante: in primul rand influenteaza modul in care Google iti indexeaza pagina, iar in al doilea rand conving utilizatorul sa dea click pe pagina ta. Astfel, este foarte important sa oferi un text extrem de bun care sa caracterizeze in doar cateva cuvinte magazinul tau, asigurand astfel cresterea CTR-ului.
E bine sa stii ca meta titlul si meta descrierea sunt primele elemente cu care interactioneaza un utilizator, si dupa cum stii deja, prima impresie conteaza intotdeauna.
Astfel, pentru a fii relevant in doar 75, respectiv 200 de caractere, iata la ce trebuie sa fii atent:
Meta Titlul
Meta Titlu este un tag HTML existent in sectiunea unei pagini si reprezinta titlul pe care Google il afiseaza in SERP (Search Engine Result Page) pentru rezultatul unei cautari. De asemenea, meta titlul este extrem de vizibil si ti-am spus deja care este importanta lui.
Iata cateva recomandari pentru a avea un Meta Titlu perfect optimizat:
Creeaza meta titlul pe baza cuvintelor cheie - asa cum spuneam, meta titlul este un factor extrem de important de ranking pentru Google. Din acest motiv, el trebuie sa fie construit in jurul... mai mult
Miercuri, 14 Iulie 2021, ora 19:10
Pentru a vedea eficienta activitatii de optimizare SEO a site-urilor web, pentru a intelege care metode de publicitate aduc profit, este necesar sa se desfasoare in mod regulat un fel de diagnostic, adica o analiza a resurselor web. Este necesar sa se efectueze un audit complet, aproximativ o data pe an, si daca indicatorii si pozitiile sunt stabili, site-ul se dezvolta in mod activ. Daca exista:
O scadere a performanteiO scadere a prezenteiO scadere a conversiei,ar trebui sa soliciti imediat un diagnostic complet.
Ce include auditul?
Auditul include o intreaga lista de lucrari privind evaluarea site-ului din punctul de vedere al SEO, in care sunt identificati urmatorii indicatori:
Promovare SEOviteza de incarcare a paganilor,performanta interfetei,gradul de utilizare;autoritate, incredere si pozitie in clasament,indicatori SEO ai site-ului,continut: unicitate texte, advertoriale SEO, optimizare,corectitudinea etichetelor, fisierele hartii site-ului si robots.txt,pozitii si cuvinte cheie, cu si fara factori regionali,numarul de legaturi interne si externe, relevanta acestora, corectitudinea ancorelor,disponibilitatea inregistrarii in cataloage,traficul pe site si comportamentul utilizatorilor, punctele de intrare si respingeri,sursele de trafic si indicatorii lor de performanta etc.
In plus, analiza site-urilor concurente superioare in aceasta problema, poate fi efectuata pentru a identifica diferentele in politicile de promovare. Ca rezultat, vei obtine o... mai mult
Luni, 18 Ianuarie 2021, ora 12:18
Daca nu te-ai mai confruntat pana acum cu optimizarea SEO, este posibil sa te simti intimidat de volumul mare de informatii pe care trebuie sa il asimilezi. Acest lucru se datoreaza faptului ca specialistii in domeniu au in spate ani de experienta, in care au fost nevoiti sa invete permanent lucruri noi pentru a tine pasul cu Google si actualizarile sale periodice de algoritmi.
Bineinteles, ca in orice alt domeniu, exista un numar de aspecte fundamentale ale optimizarii SEO cu care trebuie sa te familiarizezi, urmand ca pe parcurs sa incerci sa ramai la curent cu noile trenduri, tehnici si strategii din domeniu care mai apar.
Inainte de a te simti descurajat, este important sa intelegi ca, desi optimizarea SEO este un domeniu vast, daca incepi cu notiunile esentiale si te lamuresti in privinta fiecareiae, vei reusi cu siguranta sa intelegi fundamentele acestuia si modul in care functioneaza.
Asadar, iata care sunt cele noua aspecte esentiale pe care ar trebui sa le stii despre optimizarea SEO:
1. Imaginea de ansamblu, sau scopul final al unei strategii de optimizare SEO
Inainte de a trece la invatarea unor tehnici specifice, este important sa intelegi imaginea de ansamblu cand vine vorba de SEO. Scopul final al unei strategii de optimizare SEO este de a ajuta un site sa ocupe pozitii cat mai favorabile in motoarele de cautare, pe cuvintele cheie specifice domeniului sau de activitate.
Desi exista multe instrumente cu ajutorul carora se poate atinge acest... mai mult
Joi, 11 Octombrie 2018, ora 01:31