Pentru a facilita tranzitia in mediul online a magazinelor fizice afectate de pandemia de coronavirus, 17 companii de top cu experienta in servicii pentru comertul online au pus bazele initiativei #VreauOnline, un program care ofera training gratuit si servicii specializate de transformare digitala.
In cadrul programului, comerciantii primesc sprijin si reduceri la pachet pentru servicii precum: crearea unui magazin digital, promovare prin marketing digital, procesare automatizata de comenzi, impachetare si livrare de colete, plata cu cardul, facturare si toate serviciile adiacente de eCommerce.
Printre membrii aliantei #VreauOnline se numara: Blugento (platforma romaneasca de eCommerce pentru construirea magazinului digital), Frisbo (cel mai popular serviciu romanesc de procesare automata a comenzilor), FAN Courier (liderul serviciilor de curierat din Romania), Banca Transilvania (banca dedicata afacerilor mici si mijlocii romanesti), Retargeting.biz (servicii automatizate de marketing digital), SMSO (platforma integrata de servicii de comunicare prin SMS), TargetWeb (servicii avansate de SEO si optimizare), Newsman (cel mai mare serviciu de email marketing din Romania), MOCAPP (platforma martech de influencer marketing), Zea (agentia de marketing digital specializata pe eCommerce), Canopy (companie romaneasca experta in PPC advertising), Eliade Rotariu (autor, trainer si manager de business), Pluriva (sistem ERP integrat pentru gestiunea si automatizarea fluxurilor... mai mult
Joi, 23 Aprilie 2020, ora 12:00
Daca lucrezi in mediul online, cu siguranta stii deja ce rol important are continutul intr-o strategie eficienta de marketing digital. Dar nu orice fel de continut atrage atentia consumatorilor, ci cel orientat catre nevoile si interesele lor.
Pe scurt, tipul de content marketing care genereaza cele mai multe leaduri si cele mai multe conversii este brand contentul sau brand entertainmentul.
Continutul de brand care ofera audientei o valoare intrinseca, educationala, informationala sau de divertisment este continutul care sta la baza construirii unei relatii solide intre brand si consumator.
Astazi, mai mult ca oricand, consumatorul are posibilitatea sa faca alegeri bine informate, cautand activ un continut care sa-i satisfaca anumite nevoi, sa-i rezolve probleme sau care sa-l distreze.
Pentru a avea succes in contextul actual, un brand trebuie sa vina in intampinarea consumatorilor cu un continut relevant, care impartaseste valorile si viziunea companiei, dar care nu este centrat pe promovarea produselor si serviciilor sale, ci pe nevoile si interesele audientei.
Ce forme poate lua continutul de brand?
De la articole de blog si infografice, pana la podcasturi, videoclipuri, filme pentru marele ecran si evenimente. Acestea trebuie sa fie captivante, pentru a atrage atentia publicului, relevante, pentru ca audienta sa gaseasca sens in interactiunea cu ele, autentice si credibile, pentru a realiza o conexiune puternica, bazata pe incredere.
Nu in ultimul... mai mult
Marti, 16 Iulie 2019, ora 10:11
Pentru prima data in istorie, bugetul alocat pentru publicitatea online in SUA in acest an il va depasi pe cel consacrat pentru media traditionale, iar tendinta se va accelera in urmatorii ani, arata un studiu publicat de firma de cercetare de piata eMarketer.
Potrivit acestui studiu, cheltuielile cu publicitatea online in SUA vor creste cu 19% in acest an, pana la 129 miliarde de dolari, in timp ce cheltuielile cu publicitatea pentru suporturile traditionale vor scadea cu 4%, pana la 109 miliarde dolari. In plus, eMarketer prognozeaza o crestere de 58% a cheltuielilor cu publicitatea digitala intre 2018 si 2021, fata de o scadere de 4% pentru suporturile traditionale (afisaj, presa, televiziune, radio), informeaza AFP.
"Tranzitia treptata a atentiei consumatorilor spre platformele digitale a ajuns la un punct de inflexiune pentru advertiseri, fortandu-i sa se indrepte spre digital", a declarat directorul de prognoze de la eMarketer, Monica Peart.
Potrivit eMarketer, in 2021 cheltuielile cu publicitatea online vor reprezenta doua treimi (62%) din bugetele publicitare.
O alta tendinta este cresterea ponderii Amazon in sectorul publicitatii. Astfel, in 2019, Amazon ar urma sa revendice 8,8% din cheltuielile cu publicitatea pe suport digital in SUA, fata de doar 1,5% in 2016. Progresia Amazon se va face, la fel ca si in anii precedenti, in detrimentul Google, care ar pierde un punct din cota de piata pana la 37,2%, a Microsoft si a Verizon (care controleaza in... mai mult
Joi, 21 Februarie 2019, ora 09:33
Pentru prima data in istorie, bugetul alocat pentru publicitatea online in SUA in acest an il va depasi pe cel consacrat pentru media traditionale, iar tendinta se va accelera in urmatorii ani, arata un studiu publicat miercuri de firma de cercetare de piata eMarketer, informeaza AFP.
Potrivit acestui studiu, cheltuielile cu publicitatea online in SUA vor creste cu 19% in acest an, pana la 129 miliarde de dolari, in timp ce cheltuielile cu publicitatea pentru suporturile traditionale vor scadea cu 4%, pana la 109 miliarde dolari. In plus, eMarketer prognozeaza o crestere de 58% a cheltuielilor cu publicitatea digitala intre 2018 si 2021, fata de o scadere de 4% pentru suporturile traditionale (afisaj, presa, televiziune, radio).
"Tranzitia treptata a atentiei consumatorilor spre platformele digitale a ajuns la un punct de inflexiune pentru advertiseri, fortandu-i sa se indrepte spre digital", a declarat directorul de prognoze de la eMarketer, Monica Peart.
Potrivit eMarketer, in 2021 cheltuielile cu publicitatea online vor reprezenta doua treimi (62%) din bugetele publicitare.
O alta tendinta este cresterea ponderii Amazon in sectorul publicitatii. Astfel, in 2019, Amazon ar urma sa revendice 8,8% din cheltuielile cu publicitatea pe suport digital in SUA, fata de doar 1,5% in 2016. Progresia Amazon se va face, la fel ca si in anii precedenti, in detrimentul Google, care ar pierde un punct din cota de piata pana la 37,2%, a Microsoft si a Verizon (care... mai mult
Miercuri, 20 Februarie 2019, ora 20:42
Retailerii au primit cateva clipe de ragaz dupa febra cumparaturilor de Black Friday, dar se afla acum in iminenta unei noi perioade incarcate - sezonul de cumparaturi de Craciun.
In decembrie, marketerii au o noua ocazie de a atinge cifre de vanzari record, in special in aceasta saptamana, potrivit unei analize realizate de specialistii de la RTB House.
In mod surprinzator, incepand cu mijlocul lunii decembrie, vanzarile online incep sa scada semnificativ. Consumatorii sunt asteptati sa revina in magazinele online imediat dupa Craciun.
RTB House, companie globala care ofera advertiserilor tehnologii de retargetare bazate pe deep learning, a realizat o analiza a obiceiurilor de consum pe durata lunii decembrie, una dintre cele mai aglomerate perioade pentru industria ecommerce. Analiza a fost derulata in mai multe tari din Europa, America Latina, Africa, regiunea Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa si Statele Unite ale Americii.
In Romania, utilizatorii viziteaza magazinele online pentru a-si face cumparaturile de sezon cu mult timp inaintea Craciunului. De exemplu, cea mai aglomerata zi de cumparaturi din aceasta luna este 18 decembrie.
In aceasta zi, traficul de vizitatori in magazinele online este cu 11% mai mare decat media lunara. Totodata, cumpara cu 61% mai mult decat indica media lunii decembrie.
Potrivit datelor RTB House, in a doua parte a lunii decembrie, cu aproximativ o saptamana inaintea Craciunului, frecventa vizitelor in magazinele... mai mult
Joi, 13 Decembrie 2018, ora 14:05
Dupa zece ani de colaborare, CEC Bank a notificat marti agentia de publicitate Papaya Advertising ca va rezilia contractul pe care il avea cu aceasta. Decizia vine dupa ce agentia a anuntat ca miercuri "da liber oamenilor ca sa protesteze".
"In notificare nu apare niciun motiv de reziliere. Putem banui, asa cum multa lume isi poate imagina, ca are legatura cu postarea noastra de ieri, postare care a fost mult discutata in online si nu numai", a declarat publicitarul Robert Tiderle, seful agentiei Papaya, pentru Paginademedia.
El a subliniat ca nu a primit explicatii de la CEC Bank, dar "daca ele vor intarzia sa apara, vom cere respectuos sa ni se spuna, dupa zece ani de colaborare, motivele acestei rezilieri."
Robert Tiderle a mai spus ca nu regreta postarea prin care au anuntat ca vor da liber oamenilor sa protesteze, miercuri, in timpul votului motiunii de cenzura impotriva Guvernului Dancila.
"Noi nu regretam perioada de zece ani, in care am lucrat pentru CEC, cum am putut noi mai bine, dar nu regretam nici postarea de ieri, pentru ca noi credem ca dreptul la libera exprimare este mai important decat orice buget", a mai declarat Robert Tiderle.
Agentia a postat, miercuri seara, si un mesaj pe pagina de Facebook in care multumeste CEC Bank pentru cei 10 ani de colaborare, "chiar si pentru anul in care am lucrat pro bono".
Reprezentantii agentiei au lansat un apel prin care ii roaga pe cei care stiu motivul real pentru care a fost reziliat contractul... mai mult
Marti, 26 Iunie 2018, ora 20:36
Infinit Academy este verticala de traininguri si cursuri a grupului Infinit si isi propune sa ofere suport prin programe educationale, traininguri si cursuri, profesionistilor din marketing, management si antreprenoriat, astfel ajutand la dezvoltarea cat mai eficienta si corecta a pietei de digital din Romania.
Focusul programelor (traininguri si cursuri) Infinit Academy va fi in zona de digital marketing&advertising, online media si tehnologie aplicata in business, dar va atinge, prin traineri specializati si zone ca antreprenoriat, IT, sales performance sau public speaking.
De asemenea Infinit Academy concepe si ofera la cheie cursuri dedicate companiilor pentru verticalele si industriile specifice ale acestora.
"Componenta de traininguri a venit organic si mai mult din cererea clientilor si partenerilor nostri si nu numai. De foarte multe ori in ultimii ani am fost rugati sa oferim si am oferit, alaturi de serviciile de agentie, si programe de training in digital marketing customizate pentru companii, atat in tara cat si in strainatate si am avut un feedback foarte bun in urma lor.
Aceasta cerere a venit de la dorinta lor de a intelege mult mai bine si aplicat aceasta > digitala care deja dureaza de cativa ani si are un impact mare in carierele lor dar si in evolutiile brandurilor si business-urilor - pe scurt vor sa primeasca sub forma de cursuri, sintetizat si aplicabil, experienta noastra adunata ca agentie in aproape 10 ani de cand activam in piata de... mai mult
Joi, 28 Iulie 2016, ora 17:01
Piata de publicitate online din Romania este in prezent in jur de 30 de milioane de euro, iar Google nu detine inca 50% din piata, asa cum o face in Statele Unite.
Google, care in Statele Unite are 52-54% din piata, cu venituri totale de 36,5 miliarde de dolari din adertising, are mai putin de 50% din piata online din Romania, adica in jur de 8-9 milioane de euro, potrivit lui Orlando Nicoara, directorul general al Mediafax Group.
Oficialul scrie pe blogul sau ca se bazeaza "pe informatie si matematica".
"Au in jur de 8-9 mil. euro/an (n.r. Google). Piata, cu tot cu ei si Facebook si long tail, e undeva peste 30 mil euro", spune Nicoara.
Piata de publicitate online din Romania nici nu exista in comparatie cu piata de publicitate online din Statele Unite, care a fost anul trecut de 31 de miliarde de dolari, in crestere cu 22% fata de anul precedent.
Cea mai mare crestere a pietei din SUA a inregistrat-o piata de publicitate online pe mobil, de 149%, pana la 1,6 miliarde de dolari.
In Romania, piata de publicitate online pe mobil va fi undeva intre opt si noua milioane de euro, a declarat pentru Business24 Dan Virtopeanu, mobile marketer si fost director general al Voxline Communications.
Publicitatea online din Romania in 2011
Publicitatea online a generat venituri de 22,6 milioane de lei in prima jumatate din 2011, conform unui studiu ROADS derulat de IAB Romania si PWC.
Veniturile cele mai mari au fost obtinute din bannere sau reclame... mai mult
Luni, 23 Aprilie 2012, ora 09:01
Piata mondiala de publicitate online ar putea sa se dubleze pana in 2016 fata de nivelul din 2010, depasind 100 de miliarde de dolari.
Astfel, daca anul trecut publicitatea online a generat venituri de 58,16 miliarde de dolari, in 2016 acestea ar urma sa ajunga la 106,22 miliarde de dolari, indica un studiu Digital Tv Research.
Studiul a luat in calcul 40 de tari dezvoltate si a stabilit ca Statele Unite isi vor mentine primul loc pe plan mondial din punctul de vedere al cheltuielilor advertising online, potrivit Bursa de Reclama.
China se va apropia ca pozitie de Japonia, a doua mare piata de publicitate online. Chinezii au cheltuit anul trecut 2,6 miliarde de dolari in online advertising, iar in 2016 suma ar putea depasi 7,6 miliarde de dolari.
Studiul Digital TV Research nu a luat in calcul publicitatea prin Internetul mobil, domeniu aflat in plin avant.
Digital TV Research mai afirma ca, pe langa publicitatea online, veniturile generate de TV si video via Internet vor spori spectaculos, de la 3,48 miliarde de dolari in 2010 pana la 21,52 miliarde de dolari in 2016. mai mult
Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 14:57