Bucurestiul va avea, incepand din acest an, un heliport construit la standarde internationale. Proiectul se afla in derulare la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si reprezinta o premiera medicala pentru spitalele din Capitala.
Constructia este realizata pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, iar investitia se ridica la 800.000 de euro si este sustinuta in totalitate de MaxBet.
O alta premiera pentru unitatile medicale din Capitala este reprezentata de faptul ca elicopterele medicale vor beneficia de doua culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte.
Astfel, indiferent de momentul zilei, elicopterele medicale de urgenta vor putea ateriza, iar cazurile medicale vor fi preluate de specialistii Unitatii de Primiri Urgente (UPU).
Odata cu noul heliport - amplasat pe Blocul Operator Central - pacientii vor fi transportati direct in Unitatea de Primiri Urgente cu ajutorul unui lift si al unui culoar suprateran, ambele investitii fiind de asemenea sustinute financiar in integralitate de MaxBet.
Investitia de 800.000 de euro realizata de MaxBet va oferi o sansa in plus pacientilor aflati in stare grava si foarte grava, care au nevoie de ingrijire medicala inalt specializata in Centrul Universitar Bucuresti, prin scurtarea timpului in care ajung la camera de garda.
Platforma heliportului are o structura metalica formata din rigle tip grinzi din otel si stalpi zabreliti, este dotata cu jgheaburi si plase de siguranta, cu... mai mult
Joi, 25 Iulie 2019, ora 11:36
In maternitatile de gradul III, dotate cu aparatura medicala esentiala salvarii copiilor prematuri sau cu patologii severe, ajung prin transfer nou-nascuti si de la alte spitale, precum si gravide cu patologii complexe asociate sarcinii.
Este cazul Maternitatii Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, unde Salvati Copiii doneaza un ventilator neonatal de ultima generatie, in valoare de 35.000 de Euro, din fonduri colectate la Semimaratonul Bucuresti.
Este cea de-a doua dotare pe care organizatia o face Sectiei de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, unde anul trecut au ajuns doua incubatoare in valoare de 33.200 de Euro. In anul 2019, Salvati Copiii Romania doneaza maternitatilor din Regiunea Bucuresti - Ilfov aparatura medicala in valoare totala de 236.443 de Euro.
In ultimii opt ani, Salvati Copiii Romania a investit aproximativ cinci milioane de Euro in dotarea a 96 de maternitati si sectii de nou-nascuti din toate judetele tarii, cu peste 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supravietuirea a peste 72.000 de copii.
Pana la 31 iulie, fiecare dintre noi poate contribui la salvarea copiilor prematuri, redirectionand 3,5% din impozitul pe venit catre programul de dotare a maternitatilor.
La Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti s-au nascut, in 2018, 2.782 de copii, dintre care 436 au fost nasteri premature. In primele luni din 2019, aici au venit pe lume 1.140 de copii, 168 fiind nasteri inainte de termen.
Pentru ca... mai mult
Miercuri, 10 Iulie 2019, ora 15:28
Directorul Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti, Adriana Nica, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca unitatea medicala pe care o conduce nu are autorizatie ISU de incendiu, iar acest demers "necesita costuri". De asemenea, a precizat ca, de la 1 ianuarie 2018 pana la 1 august, in unitatea pe care o conduce au fost raportate peste 570 de infectii nosocomiale, din aproape 30.000 de bolnavi tratati.
"Am facut toate demersurile pentru a obtine fonduri si pentru a demara acest proces (de obtinere a autorizatiei de securitate la incendiu - n.red.).
Pentru ca acest spital este construit pe 14 etaje, va fi foarte greu sa ne raportam la actualele cerinte. Deci, trebuie gasite niste modalitati si niste proceduri speciale ca el sa fie acreditat. Acest demers necesita costuri, iar noi am facut demersuri in acest sens", a declarat, duminca, Adriana Nica, sefa SUUB.
In luna februarie a acestui an, un scurtcircuit la un generator a produs un incendiu in Spitalul Universitar. Nu au fost pacienti evacuati in urma incidentului, insa 20 de angajati ai unitatii spitalicesti s-au autoevacuat. La fata locului au actionat atunci cinci autospeciale de stingere, o autoscara, un echipaj de descarcerare si un echipaj SMURD.
Referitor la infectiile nosocomiale, Nica a precizat ca "exista un departament special la nivelul Spitalului Universitar, cu specialisti in epidemiologie care fac controale permanent, conform unui plan zilnic, saptamanal, lunar, trimestrial,... mai mult
Duminica, 04 Noiembrie 2018, ora 17:18
Doua cadre medicale sunt in greva foamei (foto) si unul dintre directori a demisionat miercuri in semn de protest fata de modul in care este administrat Spitalul Universitar Bucuresti (SUUB) de managerul Adriana Nica.
Scandalul a izbucnit dupa ce angajatii au fost pusi sa aleaga de bunavoie intre sporuri si voucherele de vacanta, cu toate ca au dreptul legal la amandoua. Scandalizati de presiunile care s-au facut asupra lor, mai multi asistenti si infirmiere au iesit zilnic, incepand de luni, in curtea spitalului la proteste spontane.
In timp ce pe Internet au aparut imagini compromitatoare pentru ideea de igiena in SUUB, protestatarii au facut dezvaluiri cutremuratoare in legatura cu conditiile in care sunt obligati sa lucreze si pe care le suporta unii pacienti tratati in acesti spital. In replica, managerul Adriana Nica a sustinut ca acuzatiile sunt imposibil de dovedit, iar ulterior si-a nuantat declaratia afirmand ca ele nu sunt reale.
Vezi cine e managerul SUUB:
Iubita lui Sorin Oprescu a fost numita, fara concurs, manager al Spitalului Universitar. Ce spune ministrul SanatatiiIubita lui Sorin Oprescu, ajunsa director la Spitalul Universitar, s-a zbatut 5 luni sa ...circule lifturile
Protestatarii spun ca spitalul a primit si dispune de banii necesari pentru o mai buna administrare, pentru modernizarea aparaturii si crearea conditiilor optime pentru bolnavi, totul fiind o problema de decizie.
Angajatii au scos la iveala conditiile in care sunt... mai mult
Miercuri, 08 August 2018, ora 17:55
Angajatii Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti au renuntat la voucherele de vacanta in favoarea sporurilor. Asta pentru ca daca ar fi profitat de ambele privilegii, institutia ar fi ramas fara bani pentru medicamente.
"Eu mi-am intrebat angajatii ce prefera sa primeasca: spor catre limita maxima si sa nu le dam voucher de vacanta sau sa primeasca vouchere de vacanta si sa aiba spor catre minim. Au ales majoritatea sa primeasca sporuri, nu vouchere de vacanta. Spitalul nu va ramane niciodata fara medicamente", a declarat, pentru Mediafax, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Adriana Nica.
Reprezentantul spitalului sustine ca nu sunt suficienti bani disponibili pentru a acorda vouchere tuturor angajatilor, iar taierea din fondurile alocate medicamentelor nu a fost o solutie.
Citeste si: Voucherele de vacanta, nivel record in iunie - 125 milioane de euro. Cine primeste aceste beneficii
"Eu, daca acord vouchere de vacanta, trebuie sa acord la toti angajatii. Actul bugetar pentru asta este undeva la 4,5 milioane de lei. Eu am acordat angajatilor mei sporurile conform Regulamentului de Sporuri catre limita maxima, nicio categorie de specialitate nu avea limita minima la sporuri. (...) Nu pot sa suport inca o cheltuiala pentru vacanta, asta ar insemna sa tai de la medicamente, materiale sanitare, dezinfectanti", a adaugat Adriana Nica.
Prin urmare, angajatii au avut de ales intre posibilitatea de a merge in vacanta si de a primi sporuri... mai mult
Duminica, 05 August 2018, ora 18:06