Adrian Volintiru a fost revocat miercuri, 13 ianuarie, de la conducerea producatorului de gaze Romgaz, una din cele mai profitabile companii de stat.
Consiliul de Administratie al Romgaz il numise pe Volintiru in octombrie 2018 in functia de director general al Romgaz pentru o perioada de patru ani.
"Consiliul de Administratie al Romgaz, prin Hotararea nr. 1/13 ianuarie 2021,a revocat pe Constantin Adrian Volintiru din functia de director general, incetand astfel si contractul de mandat incheiat intre Romgaz si acesta. Pana la numirea unui nou director general, conducerea Romgaz, inclusiv reprezentarea legala a societatii, va fi exercitata temporar de catre Daniel Corneliu Pena, director general adjunct al Romgaz", a anuntat compania.
Compania de stat si-a planificat investitii de 15,69 miliarde lei pana in 2025, cea mai mare parte in parteneriate privind proiecte offshore in Marea Neagra. Din aceasta suma, in productia de energie electrica compania vrea sa investeasca 3,66 miliarde lei, in centralele electrice de la Iernut si Mintia, dar si in surse regenerabile de energie.
Romgaz este cel mai mare producator si principal furnizor de gaze naturale din Romania. Compania este admisa la tranzactionare pe piata Bursei de Valori din Bucuresti (BVB) si a Bursei din Londra (LSE). Actionar principal este statul roman cu o participatie de 70%.
Romgaz are peste 6.000 de angajati. ...citeste mai departe despre "Directorul Romgaz a fost revocat din functie. Adrian... mai mult
Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 19:38
Adrian Albu este unul dintre supravietuitorii incendiului din clubul Colectiv, izbucnit in seara zilei de 30 octombrie 2015 si in urma caruia 65 de tineri si-au pierdut viata. Albu a candidat si a fost ales consilier local la Primaria Sectorului 2, un mandat pe care promite ca il va dedica securitatii la incendiu in scoli.
Pana in luna februarie a acestui an, Adrian Albu a lucrat, timp de 18 ani, ca analist de software la Xerox Romania. Acum este consilier local la Primaria Sectorului 2 din Bucuresti, ales pe listele Aliantei USR-PLUS. Albu s-a inscris in PLUS, urmand exemplul lui Vlad Voiculescu, al lui Dragos Paslaru si al Ramonei Strugariu, oamenii despre care spune ca au ajutat cel mai mult victimele incendiului de la Colectiv.
El este unul dintre supravietuitorii tragicului eveniment din noaptea de 30 octombrie a anului 2015. Cu gandul la drama de acum cinci ani, mandatul lui Adrian Albu de consilier local se va concentra pe respectarea normelor de securitate la incendiu in scoli, o problema ignorata in continuare de autoritatile romane.
"Este una dintre cele mai mari probleme la nivel de tara. Daca nu se respecta securitatea la incendiu, este foarte probabil sa nu se respecte nici alte norme. Voi incepe cu unitatile de invatamant, acolo este cel mai mare risc", spune Albu.
O alta prioritate in Sectorul 2 al Capitalei este curatenia, urmata de reforma administratiei publice.
"Prima prioritate este curatenia, este cel mai murdar sector din Bucuresti.... mai mult
Vineri, 30 Octombrie 2020, ora 19:18
Adrian Eugen Ionel, directorul general al Companiei Nationale Unifarm SA, pus marti sub acuzare de procurorii DNA pentru mai multe fapte de coruptie, detine, de mai bine de 7 ani, functii de conducere la Unifarm. Adrian Ionel a fost director general al companiei, din noiembrie 2012 pana in septembrie 2015.
In 2014, Adrian Ionel il angajeaza pe Adrian Vasile in postul de sef Serviciu contractari, achizitii si distributie, conform profilului sau de Linkedin.
"Partenera de viata a directorului Ionel are un frate, pe Adrian Vasile, care a fost promovat in pozitia de director de achizitii la Unifarm", a spus un angajat Unifarm pentru Libertatea.ro
In 2015, premierul de atunci, Victor Ponta, care asigura si interimatul Ministerului Sanatatii, il numeste pe Adrian Ionel director al Institutului Cantacuzino, dar acesta ramane si presedintele Consiliului de Administratie la Unifarm. In acelasi timp, Adrian Ionel era membru in Consiliul de Administratie al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei de la Magurele si in Consiliul de Administratie al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Metale si Resurse Radioactive - ICPMRR Bucuresti.
In 2016, Adrian Ionel a incasat venituri din sase salarii de la stat, trei de la Unifarma, unul de la Institul Cantacuzino si doua din Consiliile din Administratie.
In 2017, intre 27 ianuarie si 3 februarie, Corpul de Control al Ministerului Sanatatii - format din Sorin... mai mult
Marti, 23 Iunie 2020, ora 18:54
Senatul american urmeaza sa voteze luni pentru numirea lui Adrian Zuckerman in functia de ambasador al Statelor Unite la Bucuresti, informeaza site-ul oficial al institutiei.
Adrian Zuckerman a primit avizul Comisiei de specialitate a Senatului american pentru a deveni noul ambasador al SUA la Bucuresti.
Acesta a fost propus pentru functia de ambasador SUA la Bucuresti de catre presedintele american Donald Trump.
Zuckerman este un avocat in Baroul din New York din 1984 si este partener in cadrul firmei internationale de avocatura Seyfarth Shaw LLP.
A fost co-presedinte pentru proprietati imobiliare si servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar inainte a fost presedinte pentru proprietati imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York.
De asemenea, a detinut si functia de presedinte al unui juriu de selectie judiciara al unei instante civile si de arbitru pentru Consiliul Imobiliar din New York.
Este implicat in activitati filantropice si educationale, fiind membru in board-ul Kids Corp. si in board-ul absolventilor Facultatii de Drept din New York.
A absolvit celebrul Massachusetts Institute of Technology (1979), dar are si o diploma in drept de la New York Law School (1983).
Vezi si Reactia lui Adrian Zuckerman, dupa ce a fost nominalizat ca ambasador SUA in Romania ...citeste mai departe despre "Senatul american va vota luni pentru numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador SUA in Romania" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 16 Noiembrie 2019, ora 19:39
Adrian Zuckerman a primit miercuri aviz de la Comisia pentru Relatii Externe a Senatului SUA pentru postul de ambasador la Bucuresti.
Anuntul a fost facut de Senatul american, pe pagina oficiala a institutiei.
Acum, Adrian Zuckerman trebuie sa treaca si de votul in plen.
A trecut mai bine de un an de cand presedintele Donald Trump a anuntat, in iulie 2018, pe cine are de gand sa trimita ca ambasador in Romania, fiind vorba despre Adrian Zuckerman, din New Jersey, care va fi ambasador extraordinar si plenipotentiar al Statelor Unite ale Americii in Romania.
Casa Alba preciza atunci ca Zuckerman a emigrat in Statele Unite din Romania la varsta de 10 ani si vorbeste fluent limba romana.
Zuckerman este un avocat in Baroul din New York din 1984 si este partener in cadrul firmei internationale de avocatura Seyfarth Shaw LLP.
A fost co-presedinte pentru proprietati imobiliare si servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar inainte a fost presedinte pentru proprietati imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York.
De asemenea, a detinut si functia de presedinte al unui juriu de selectie judiciara al unei instante civile si de arbitru pentru Consiliul Imobiliar din New York.
Este implicat in activitati filantropice si educationale, fiind membru in board-ul Kids Corp. si in board-ul absolventilor Facultatii de Drept din New York.
A absolvit celebrul Massachusetts Institute of Technology (1979), dar are si o diploma in drept de la New York... mai mult
Joi, 26 Septembrie 2019, ora 08:44
Sistemul de invatamant din Romania avanseaza cu pasi greoi: majoritatea copiilor sunt nemultumiti, si-ar dori o scoala mai captivanta, iar soarta copiilor cu probleme este pecetluita.
Fie ca principala problema cu care se confrunta este genetica, fie ca este o conditie dobandita din consumul excesiv de tehnologie, acestia din urma au mult de lucrat pentru a recupera intarzierile, iar numarul consilierilor scolari este in continuare foarte mic.
Si totusi, un grup de psihologi si-a asumat sa vina cu solutii si sa-i sprijine pe parinti si cadre didactice in efortul de a recupera intarzierile cu care se confrunta copiii cu probleme.
Si, pentru ca nu doar copiii speciali au nevoie de indrumare, ci orice copil bulversat de sistemul de invatamant, acesti psihologi au creat si pentru ei solutii de consiliere.
Pana acum, cateva mii de familii le-au trecut pragul si au descoperit care este calea cea mai potrivita pentru copiii lor de a obtine ceea ce isi doresc, care sunt domeniile de activitate si rolurile profesionale care le vor aduce implinire, in functie de interesele lor.
Adriana Popa face parte din echipa Yourway si vorbeste pentru Business24 despre copii cu probleme si nevoile lor dar si depre solutiile pe care le propune pentru tinerii care sunt depasiti de sistem si nu stiu nici macar ce vocatie au.
Spuneti-ne mai multe despre programele Yourway.
In cadrul Yourway Counseling se fac mai multe tipuri de evaluari si interventii.
Avem structurate... mai mult
Marti, 24 Septembrie 2019, ora 16:27
Adrian Zuckerman, propus de presedintele Donald Trump pentru postul de ambasador in Romania, va fi audiat, joi, de Comisia pentru Relatii Externe a Senatului SUA.
Audierea a fost anuntata pe site-ul senatului american.
In aceeasi sedinta vor fi audiati mai multi ambasadori nominalizati, printre care reprezentantii SUA la ONU, Libia, Egipt sau Emiratele Arabe, noteaza Realitatea.
Amintim ca Donald Trump a anuntat, in iulie 2018, ca il va nominaliza pe Adrian Zuckerman, din New Jersey, ca ambasador extraordinar si plenipotentiar al Statelor Unite ale Americii in Romania.
Intr-un comunicat transmis de Casa Alba, se preciza ca Zuckerman a emigrat in Statele Unite din Romania la varsta de 10 ani si vorbeste fluent limba romana.
Zuckerman este un avocat in Baroul din New York din 1984 si este partener in cadrul firmei internationale de avocatura Seyfarth Shaw LLP.
A fost co-presedinte pentru proprietati imobiliare si servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar inainte a fost presedinte pentru proprietati imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York.
De asemenea, a detinut si functia de presedinte al unui juriu de selectie judiciara al unei instante civile si de arbitru pentru Consiliul Imobiliar din New York.
Este implicat in activitati filantropice si educationale, fiind membru in board-ul Kids Corp. si in board-ul absolventilor Facultatii de Drept din New York.
A absolvit celebrul Massachusetts Institute of Technology (1979), dar... mai mult
Marti, 18 Iunie 2019, ora 08:14
O ordonanta de urgenta nu poate sa contribuie la ieftinirea creditului in Romania, aceasta este in primul rand un act fiscal si printr-un act fiscal nu se poate schimba nivelul dobanzilor la creditele pe care le dau bancile, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Nationala a Romaniei (BNR), facand referire la modificarile OUG 114, precizand ca este un punct de vedere personal.
"Inca nu stiu exact cum va arata maine dupa sedinta de Guvern acest document. Ceeea ce pot sa va spun este ca nu am cum sa cred ca o ordonanta de urgenta poate sa contribuie la ieftinirea creditului in Romania. O ordonanta de urgenta este in primul rand un act fiscal. Guvernul gestioneaza fiscalitatea, politica fiscala si are tot dreptul sa fiscalizeze in aceasta tara si normal ca are tot dreptul sa introduca impozite pentru banci, bineinteles respectand legitatile economice. Pentru ca acesta este un lucru important. Dar aceasta nu inseamna ca printr-un act fiscal se poate schimba nivelul dobanzilor la creditele pe care le dau bancile, fie la ipotecare, fie pentru creditele de consum, fie pentru populatie", a spus Adrian Vasilescu, precizand ca este un punct de vedere personal.
El a oferit exemplul unui credit care are o dobanda de 8% si a explicat componentele acesteia. Astfel, patru parti reprezinta operatiunile bancii, doua parti reprezinta apararea de riscul de creditare, o parte o reprezinta costul finantarii si o parte costul capitalului.... mai mult
Miercuri, 27 Martie 2019, ora 12:29
Legile apar fara analiza de legalitate si ne trezim cu legi care incalca legi, iar Curtea Constitutionala le declara neconstitutionale, a declarat, miercuri, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Nationala a Romaniei (BNR), facand referire la legile privind contractele de credit, operatiunile de leasing si relatiile financiare in domeniul bancar..
"In Parlament se discuta in Comisa Juridica pe analiza de oportunitate a legii, dar nu si pe analiza de legalitate. Si astfel ne trezim cu legi in care se spune "prin derogare de la Codul civil". Cum Dumnezeu sa spui asa, prin derogare de la Codul civil! Legile asa apar, fara analiza de legalitate si daca nu se face analiza de legalitate sigur ca ne trezim cu legi care incalca legi, ajung la Curtea Constitutionala, Curtea Constitutionala spune ca sunt neconstitutionale. Si avem un exemplu recent cu trei legi care au ajuns la Curtea Constitutionala si Curtea Constitutionala a spus nu sunt constitutionale", a afirmat Adrian Vasilescu la "The Financial Conference".
El a adaugat ca fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, cand a iesit la pensie s-a intalnit cu jurnalistii si le-a spus ca lasa in urma 14.000 de legi confuze, adica interpretabile.
Adrian Vasilescu a precizat ca dreptul lumii face posibila interpretarea legilor cand ele sunt interpretabile sau confuze. In opinia sa, legile se interpreteaza in primul rand literar, "sa vezi daca din punct de vedere al literei legii lucrurile... mai mult
Miercuri, 20 Martie 2019, ora 15:02