MACD este unul dintre cei mai utilizati indicatori ai pietei bursiere in analiza tehnica, atat de catre traderii novici, cat si de profesionisti. Prin urmare, merita o atentie deosebita pentru a intelege cum sa profitati de el in activitatea dvs. de tranzactionare.
Deci, ce este MACD-ul? Definitie, calcul si interpretare, veti sti totul despre MACD.
Definitia MACD
Sa aruncam o privire la ceea ce inseamna MACD pe piata bursiera. Pe bursa de valori MACD este abrevierea de la Moving Average Convergence Divergence, in traducere libera: convergenta si divergenta mediilor mobile.
Pe bursa, MACD este un indicator de momentum dezvoltat de Gerald Appel in anii 1970. Este un indicator de tranzactionare gratuit.
MACD - Explicatie
MACD se bazeaza pe un indicator de tendinta: media mobila.
Din punct de vedere grafic, MACD furnizeaza doua curbe:
● Linia rapida MACD
● Linia de semnal
Linia rapida MACD reprezinta diferenta dintre o medie mobila exponentiala pe termen lung si o medie mobila exponentiala pe termen scurt (implicit 26 si, respectiv, 12 perioade) . Aceasta curba este un oscilator al mediilor mobile exponentiale.
Cea de-a doua curba, linia de semnal, reprezinta o medie mobila exponentiala de 9 perioade a primei curbe.
Succesiunea intersectiilor acestor doua curbe reprezinta convergentele si divergentele care au inspirat numele MACD.
MACD - Calcul
Pe bursa de valori, MACD se calculeaza utilizand urmatoarele formule:
Valoarea MACD =... mai mult
Miercuri, 03 Aprilie 2019, ora 10:32
Efectul de levier pe piata bursiera este un instrument care permite traderului sa-si mareasca capacitatea de investitie mobilizand doar o parte din capitalul sau total. Invatati sa folositi eficient efectul de levier!
Cum sa folositi corect efectul de levier?
Adesea prezentat ca principalul responsabil pentru pierderile investitorilor incepatori, in special pe Forex, efectul de levier este de fapt o sabie cu doua taisuri care va permite sa va mariti castigurile de zece ori.
Deci, cum sa folositi efectul de levier si sa faceti din el un aliat? Dar mai intai de toate, ce este efectul de levier mai exact si cum functioneaza?
Care este efectul de levier?
Efectul de levier pe piata bursiera este un instrument care permite traderului sa-si mareasca capacitatea de investitie mobilizand doar o parte din capitalul sau total.
In mod concret, datorita efectului de levier, puteti deschide pozitii de pana la 1000 de ori mai mari decat valoarea capitalului.
Exemplu
Efectul de levier este notat in felul urmator: efect de levier 1:50 sau efect de levier 1:100, de exemplu.
Un efect de levier de 100 (1:100) inseamna ca, pentru un capital de 100 de euro, aveti posibilitatea de a tranzactiona cu o suma de 10.000 de euro.
Acesta este un avantaj de netagaduit si, desi este posibil sa se tranzactioneze fara efect de levier, multi traderi prefera sa-si asume riscuri si sa-si vada castigurile multiplicate.
Care instrumente financiare sunt caracterizate prin... mai mult
Vineri, 22 Martie 2019, ora 13:23
Exista nenumarate exemple de investitori si traderi care au renuntat la modelul clasic de gestionare a portofoliului prin intermediul unui consilier financiar personal sau cont discretionar. Multi dintre acestia au tranzactionat cu succes pe pielele de actiuni, valutare sau de marfuri.
Care este insa secretul succesului? Unicul aspect care conteaza in pietele financiare astazi: sa iei decizia corecta la momentul potrivit si sa repeti asta la nesfarsit.
Intr-o era a tradingului de mare viteza si a algoritmilor institutionali ce domina volumele zilnice din piata, este dificil sa adopti o strategie profitabila fara ajutorul tehnologiei.
Traderii individuali de astazi au inteles ca succesul pe termen lung necesita instrumentele potrivite, care sa le ofere un avantaj in fata celorlalti jucatori.
Pentru a patrunde in lumea instrumentelor supreme de tranzactionare, vom petrece urmatoarele 7 saptamani cu ...citeste mai departe despre "Tranzactionarea ca stil de viata" pe Ziare.com mai mult
Marti, 13 Septembrie 2016, ora 10:28