Tinu Vidaicu, coproprietarul clubului Epic din Timisoara (alaturi de consilierul local PSD, Sebastian Raducanu) a anuntat ca a devenit administrator public al Consiliului Judetean Caras-Severin.
Potrivit pressalert.ro, Tinu Vidaicu a devenit cunoscut in randul amatorilor de distractie sub numele de DJ Force, dupa care s-a orientat spre managementul de cluburi. Alaturi de activitatea sa la Epic, acesta a organizat si o serie de petreceri la Ponton Casa Baraj de la Valiug, in Caras-Severin.
"Peste cateva zile voi deveni administrator public, inca nu a avut loc investirea. Motivul pentru care am ajuns in aceasta functie a fost solicitarea presedintelui Consiliului Judetean Caras-Severin, Romeo Dunca, si a primarului Resitei, Ionut Popa. M-au ales pentru ceea ce am facut in ultimii zece ani. Ne cunoastem foarte bine si ne-am petrecut mult timp impreuna. Ei sunt extrem de determinati sa schimbe Caras-Severinul si mi-au pus in vedere ca este o cale lunga. Trebuie schimbate multe lucruri nelalocul lor. Am fost recomandat de rezultatele ce le-am avut cu Epic si pentru implicarea mea in evenimentele de la Ponton Casa Baraj, locuri care au adus multi turisti straini", a declarat Tinu Vidaicu pentru sursa citata.
Potrivit sursei citate, principalul rol al lui Vidaicu va fi acela de a promova frumusetile din Caras-Severin pe plan international. "Voi dezvolta la nivel macro ceea ce am facut cu Epic si Ponton Casa Baraj. Mi-am petrecut copilaria in Brebu Nou, Garana, Trei... mai mult
Joi, 03 Decembrie 2020, ora 08:28
Bugetul pe 2020 al Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei ar putea fi suplimentat cu 500 milioane lei, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat in dezbatere de minister.
"Se aproba suplimentarea bugetului Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, pe anul 2020, la capitolul 70.01 'Locuinte, servicii si dezvoltare publica', titlul 51 'Transferuri intre unitati ale administratiei publice', cu suma de 500 milioane lei, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2020, reprezentand credite bugetare, pentru finantarea Programului National de Dezvoltare Locala etapele I si II", arata proiectul in dezbatere.
Ordonatorul principal de credite raspunde de modul de utilizare, in conformitate cu dispozitiile legale, a sumei alocate.
"Eventualele sume ramase neutilizate pana la sfarsitul anului se vor restitui la bugetul de stat, conform legii", mai arata documentul. ...citeste mai departe despre "Bugetul Ministerului Lucrarilor Publice ar putea fi suplimentat cu 500 milioane lei, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 05 August 2020, ora 20:23
Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica a realizat un raport al atacurilor informatice asupra administratiei publice din Romania.
Conform acestuia, top zece al tarilor din care provin atacurile arata astfel: Ucraina, SUA, China, Rusia, Regatul Unit, Bulgaria, Olanda, Germania, Polonia si Seychelles (Seisele).
Atacurile au provenit din 190 state/teritorii, iar cele provenite din primele 10 tari au reprezentat un procent de 84,92%.
Foto: CERT-RO
CERT-RO sustine ca 20% dintre echipamentele IT din zona administratiei publice locale sunt afectate de diferite aplicatii malitioase.
"6,82% din alerte procesate la nivelul CERT-RO, au continut informatii referitoare la tipuri de malware. Pozitia #1 este detinuta de aplicatii malware care inca nu au fost incluse intr-o categorie dedicata (malware Generic) . Comparand datele colectate din surse externe si interne, in Top 10 Malware se identifica unele tipuri comune de malware, Mirai, Ramnit si Andromeda", se arata in reportul citat.
Foto: CERT-RO
De asemenea, CERT-RO transmite ca peste jumatate dintre datele colectate au reprezentat atacuri de tip Bad reputation2 (51,23%) . 2,58% au fost atacuri de tip Phishing, 1,11% atacuri de tip Malware si 0,08% de tip Trojan. De asemenea, atacurile de tip DDoS au reprezentat 0,1% din totalul atacurilor cibernetice desfasurate asupra administratiei publice locale.
Citeste AICI raportul intreg realizat de CERT-RO
SRI: Autorii atacurilor... mai mult
Vineri, 21 Iunie 2019, ora 14:52
Premierul Dacian Ciolos a declarat marti ca o reforma a administratiei nu se face in cateva luni de zile, nu poate fi finalizata pana la sfarsitul anului, dar poate fi demarat un proces care ulterior sa fie continuat "si nu in ideea de a da afara oameni sau de a arata ca unii sunt buni sau altii mai putin buni".
"Daca constatam ca in anumite domenii, pe anumite categorii profesionale, in administratie avem oameni care au mai mult sau mai putin un nivel de competenta care sa corespunda cu ceea ce ar trebui ei sa faca, se pot pune la punct in urmatorii ani cu program de formare profesionala si sa conditionam o anumita progresie ierarhica sau un grad de functionar de anumite competente care sa fie dovedite", a explicat premierul dupa intalnirea de lucru de la MDRAP.
El a adaugat ca va fi nevoie si de modificari legislative in unele cazuri.
"Am constatat ca, daca venim cu un tablou clar a ceea ce vrem sa facem si sa fim foarte realisti cu ceea ce putem sa facem, eu consider ca ...citeste mai departe despre "Cum vrea Ciolos sa rezolve problema reformei administratiei publice" pe Ziare.com mai mult
Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 21:51
Vicepremierul Vasile Dancu a declarat, sambata, ca Guvernul va propune Comisiei Europene reactualizarea Strategiei pentru Consolidarea Administratiei Publice (SCAP) pentru 2014-2020, punctand ca ar trebui rediscutate functiile prefectului.
"Exista o strategie pentru consolidarea administratiei publice, cu acronimul SCAP, pentru 2014-2020. (...) Le vom propune partenerilor nostri, Comisiei Europene, updatarea acestui document care sa contina elemente mai degraba de amendare si de completare a acestei strategii. Este o strategie care a fost (...) in spatiul public, are multe elemente sa spunem moderne, are elemente care tin de o modernizare a administratiei. (...) Noi am inceput o analiza a acestui document. Vom propune si vom negocia cu partenerii nostri updatarea lui in cateva puncte esentiale", a afirmat Dancu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Guvern.
El a adaugat ca ar trebui lucrat la "o reconstructie" a unor indicatori care sa masoare efectiv contributia si progresul ...citeste mai departe despre "Dancu: Guvernul vrea updatarea Strategiei pentru Consolidarea Administratiei Publice" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 05 Decembrie 2015, ora 17:26
Administratiile publice cauta sa isi diversifice sursele de finantare. Pe de o parte, a crescut valoarea totala a creditelor acordate in luna mai, iar pe de alta parte, devin din ce in ce mai interesate de finantarea prin fondurile europene.
Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), valoarea totala a creditelor acordate administratiei publice a crescut in luna mai cu 0,23%, fata de luna precedenta, ajungand la peste 9,624 miliarde lei.
Suma este mai mare decat nivelul de la finalul lunii mai 2012 cu 3,4%, cand se ridica la 9,307 miliarde lei. Din cele 9,624 miliarde lei, circa 8,638 miliarde lei erau credite acordate administratiei publice locale si 986,5 milioane lei credite ale administratiei centrale.
Depozitele administratiei publice la institutiile financiare au crescut cu 11,6%, in luna mai fata de luna precedenta, ajungand la 35,425 miliarde lei.
Valoarea totala a creditului guvernamental se ridica, la finele lunii mai 2013 la peste 71,443 miliarde lei, fiind in scadere cu 1,84% fata de nivelul de luna precedenta.
Creditele de nevoi personale, produsul vedeta al sistemului bancar romanesc
Precum era de asteptat, cele mai solicitate produse bancare in perioada aprilie - iunie au fost creditele de nevoi personale, acestea reprezentand 37,3% din totalul creditelor acordate de institutiile de credit.
Acestea sunt urmate de creditele rapide (16,5%), creditele Prima Casa (10%) si de creditele acordate persoanlor juridice (9%).
Potrivit... mai mult
Duminica, 14 Iulie 2013, ora 11:06
Institutiile europene si-au deschis vineri portile pentru candidatii care aspira la un job bine platit la Bruxelles.
Pe 15 martie s-a lansat oficial cea mai mare competitie din 2012 deschisa pentru 300 de posturi de administratori publici europeni in institutiile UE. Potrivit regulamentului, fiecare cetatean din cele 27 de state membre isi poate depune candidatura pentru posturi in administratie publica europeana, comunicare, drept si relatii externe.
Daca iti doresti o cariera la Bruxelles in domenii precum Drept si Audit, ai nevoie de studii de specialitate. Pentru alte domenii insa, candidatii pot fi absolventi de Management European, Jurnalism, Comunicare, Relatii Internationale sau Sociologie.
Un functionar european permanent este responsabil cu elaborarea politicilor si aplicarea legislatiei europene, efectueaza analize si ofera consiliere.
Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine postul?
Mai intai va trebui sa-ti creezi un cont pe site-ul Oficiului European de Selectie a Personalului pentru a putea aplica online pentru jobul la care visezi.
Pentru a fi selectionat in concurs trebuie sa treci de etapa de preselectie care se sustine pe calculator, contra cronometru. La aceste teste, sustinute in limba romana, iti vor fi testatee capacitatile de gandire situationala si abilitatile de rationament verbal.
In cea de-a doua etapa de selectie, care are loc la Bruxelles, vor participa doar cei care au luat nota maxima in etapa de preselectie. Cea de-a... mai mult
Vineri, 16 Martie 2012, ora 12:32
Cheltuielile pentru protectia mediului la nivel national au crescut in 2010 pana la 3,0% din PIB, de la 2,4% in anul precedent, potrivit datelor Institutului National de Statistica.
Din totalul celor 15,5 miliarde de lei cheltuiti pentru protectia mediului la nivel national in 2010, aproximativ 3,74 miliarde au provenit din bani publici.
Daca se adauga si cheltuielile curente externe, care reprezinta cheltuielile pentru cumpararea de servicii de protectia mediului de la terti, in valoare de 557 de milioane de lei, suma totala cheltuita exclusiv de stat pentru protectia mediului se ridica la 4,29 miliarde lei.
Cele mai mari cheltuieli in domeniu le-au avut producatorii specializati (9,58 miliarde lei), urmati de cei nespecializati (4,53 miliarde lei) si de administratia publica (4,29 miliarde lei).
Defalcat pe investitii, in topul cheltuielilor se afla producatorii nespecializati, cu 1,843 miliarde lei, urmati la mica distanta de administratiile publice, care au alocat pentru investitii 1,840 miliarde lei.
Producatorii specializati au realizat investitii pentru protectia mediului in 2010 de doar 1,069 miliarde lei, dar au avut cheltuieli curente interne de 7,1 miliarde lei, de aproximativ patru ori mai mari decat cele ale producatorilor nespecializati si de peste 17 ori mai mari decat cele ale administratiei publice.
Majoritatea cheltuielilor curente intenre ale producatorilor specializati, aproximativ 6,97 miliarde lei (98%), s-au dus pe managemetul deseurilor,... mai mult
Joi, 20 Octombrie 2011, ora 12:23
Sistemul de taxare si administratia publica au nevoie de o reforma completa, nu doar de ajustari, a declarat, miercuri, la Viena, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. El a aratat ca imbunatatirea sistemului de taxare nu este suficienta pentru a putea atinge un nivel de venituri bugetare de 35-36% din PIB, si de aceea trebuie regandit in totalitate, relateaza Mediafax.
In ceea ce priveste administratia publica, Vladescu sustine, de asemenea, ca este nevoie de o reforma profunda care sa cuprinda si schimbarea mentalitatii, care ar fi benefica pentru viitorul Romaniei.
"Pentru amandoua reformele este nevoie de multa vointa politica", a adaugat Vladescu.
El a precizat ca nu exista o decizie la nivel guvernamental, dar aceasta este viziunea sa personala.
Pe de alta parte, Vladescu crede ca in 2010 si 2011 Romania va oferi surprize placute in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene. mai mult
Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 14:55