Administratia Biden este pe cale sa pompeze inca 15 milioane de barili de combustibil din Rezerva Strategica de Petrol pentru stabilizarea preturilor.
Este o miscare care vizeaza reducerea preturilor la gaze cu trei saptamani inainte ca alegatorii ingrijorati de cresterea costurilor sa se indrepte la urne, deoarece democratii au fost batuti de atacurile GOP asupra economia, scrie Washington Post.
Potrivit cotidianului american, presedintele Joe Biden a decis deja ca alte 15 milioane de barili de petrol vor fi eliberate din rezerva federala, iar anuntul va fi facut in zilele urmatoare. Intre timp, cotatiile internationale ale titeiului continua sa scada si au intrat ieri sub 90 de dolari pe baril pentru titeiul european (BRENT), pe fondul temerilor privind o recesiune generala, scrie Bizyday.ro.
Dupa ce OPEC a anuntat recent o reducere a productiei, administratia SUA a anuntat intentia de a-si revizui pozitia fata de Arabia Saudita, un aliat care actioneaza in ultima perioada mai mult in acord cu Rusia. De asemenea, anuntul privind scoaterea din rezerve a inca 15 milioane de barili este asteptat, avand in vedere planul general anuntat de Joe Biden, in primavara, privind disponibilizarea a 180 de milioane de barili pentru stabilizarea pretului titeiului. Pana acum SUA au scos in total aproximativ 165 de milioane de barili de petrol de la inceputul razboiului, in cea mai ampla actiune de acest fel din istorie. ...citeste mai departe despre "Administratia Biden va... mai mult
Miercuri, 19 Octombrie 2022, ora 12:42
Ministerul Transporturilor a numit joi, 4 martie, un nou Consiliu de Administratie provizoriu la Metrorex: Stefan Paraschiv, fost presedinte al CA Romaero, Mihnea Jida (avocat), Razvan Andrei Terecoasa (absolvent de ASE), Adrian Gabriel Dumitru (director financiar la Chimcomplex) si Mihaela Urzica (director de strategie la OMV Petrom).
Stefan Paraschiv - A fost intre 2017 si 2020 presedinte al CA Romaero. Are o experienta de 15 ani in strategii de afaceri, leadership si managementul vanzarilor, pentru companii din tara si din strainatate. Absolvent de ASE, are studii perfectionate in strainatate.
Mihnea Jida - avocat, membru al Baroului Bucuresti din 2012. Are studii si stagii de pregatire in strainatate - in Elvetia si la Paris. Absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti.
Razvan Andrei Terecoasa - experienta de peste 12 ani in domeniul bancar (BCR, Eximbank, Bancpost, Citibank). Absolvent de ASE.
Adrian Gabriel Dumitru - CFO Chimcomplex, CFO Alstom, CEO Electroputere. A studiat la ASE, si-a perfectionat studiile la Paris, cu un masterat (EMBA) la Conservatoire National des Arts et Metiers.
Mihaela Urzica - director de strategie la OMV Petrom. Timp de 4 ani, a fost finance manager pentru OMV, in mai multe tari din Africa de nord. Anterior, a lucrat la Petrom si Toyota Romania ca manager de proiect, consultant, respectiv finance manager.
"Spirala lipsei de actiune se opreste aici. Am numit astazi un nou consiliu de administratie... mai mult
Joi, 04 Martie 2021, ora 17:33
Cele doua aeroporturi ale Capitalei, Otopeni si Baneasa, sunt administrate de un consiliu format din persoane care nu au experienta in domeniul aviatiei si al administrarii aeroporturilor. Numirea lor in functie se datoreaza altor "competente".
Compania Nationala "Aeroporturi Bucuresti" inregistreaza o pierdere de aproape 30 de milioane de lei din cauza pandemiei, iar investitiile s-au lasat asteptate in ultimii ani.
Compania Nationala "Aeroporturi Bucuresti" (CNAB) gestioneaza Aeroportul International "Henri Coanda" din Capitala si Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu, procesand astfel circa 75% din traficul aerian de pasageri. Statul roman, prin Ministerul Transporturilor, detine 80% din companie, iar Fondul Proprietatea, 20%. Fondul Proprietatea a fost infiintat de Guvernul Romaniei in decembrie 2005, pentru despagubirea persoanelor ale caror bunuri au fost expropiate, in mod abuziv, de regimul comunist. Statul roman a fost actionar unic, dar in prezent actiunile Fondului Proprietatea sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti si London Stock Exchange.
Pandemia a redus drastic activitatea aeroportuara, iar CNAB a avut in primul semestru al acestui an pierderi de 27,4 milioane lei, fata de un profit net de 193,6 milioane lei in perioada similara a anului trecut. Inainte de pandemie, aeroportul Otopeni era, constant, aglomerat, iar specialistii sustin de ani de zile ca este nevoie de un nou terminal.
CNAB este administrata de un... mai mult
Sambata, 07 Noiembrie 2020, ora 00:00
Co-fondatorul Microsoft Bill Gates a demisionat din consiliul de administratie al Microsoft pentru a dedica mai mult timp prioritatilor sale filantropice, care includ sanatatea globala, educatia si combaterea schimbarilor climatice, a anuntat vineri compania.
Gates a demisionat si din consiliul de administratie al grupului Berkshire Hathaway, al miliardarului Warren Buffett, din care a facut parte incepand din 2004, relateaza Reuters.
"Am luat decizia de a demisiona din ambele consilii de administratie din care am facut parte, Microsoft si Berkshire Hathaway, pentru a ma dedica mai mult prioritatilor filantropice care includ sanatatea si dezvoltarea, educatia si angajamentul meu tot mai mare in combaterea schimbarilor climatice. Lidershipul companiilor Berkshire si Microsoft sunt mai puternice ca niciodata, asa ca este momentul potrivit sa fac acest pas", a scris Gates pe LinkedIn, citat de CNBC.
Gates a precizat ca demisia din consiliul de administratie al Microsoft nu inseamna in niciun caz o indepartare de companie.
"Microsoft va fi intotdeauna o parte importanta din munca vietii mele si voi continua sa colaborez cu Satya si cu conducerea tehnica, pentru a contribui la conturarea viziunii si la indeplinirea obiectivelor ambitioase ale companiei. Sunt mai optimist ca niciodata in privinta progreselor pe care le face compania si a modului in care poate continua sa aduca beneficii lumii", a scris Gates.
Bill Gates a co-fondat Microsoft in 1975, impreuna cu... mai mult
Sambata, 14 Martie 2020, ora 09:35
Ministerul Economiei - actionarul majoritar al Romgaz - vrea sa schimbe membrii Consiliului de Administratie care conduce compania energetica.
Romgaz - cel mai mare producator de gaze din Romania - este detinut in proportie de 70% de stat, reprezentat de Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri.
Din postura sa de actionar majoritar, Ministerul i-a anuntat pe ceilalti actionari ca ii cheama la sedinta, cu scopul de a face schimbari.
Conform unui comunicat citat de Economica.net, solicitarea de convocare a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor priveste:
"- revocarea membrilor provizorii ai Consiliului de Administratie al S.N.G.N. ROMGAZ S.A. in functie la data Adunarii Generale a Actionarilor;
- alegerea de membri provizorii ai Consiliului de Administratie".
Noii administratori vor fi numiti pentru patru luni.
Vezi aici lista membrilor provizorii ai Consiliului de Administratie al companiei.
Actionarii care detin o participatie de cel putin 5% la Romgaz au 15 zile la dispozitie sa propuna noi membri ai Consiliului de Administratie.
Mai multe detalii puteti afla citind integral convocatorul publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB). ...citeste mai departe despre "Ministerul Economiei vrea sa schimbe Consiliul de Administratie al Romgaz" pe Ziare.com mai mult
Marti, 19 Noiembrie 2019, ora 18:12
Angajatii Administratiei Strazilor au intrat intr-o greva spontana marti, oprind lucrul timp de doua ore, dupa ce conducerea acesteia a decis sa inchirieze echipamentele si toate utilajele altor institutii din subordinea Primariei Capitalei, cand acestea au nevoie, asa cum arata si un proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).
Sindicalistii din Administratia Strazilor se plang ca in acest fel ei raman practic fara obiectul muncii.
"Am intrat in greva spontana, am oprit lucrul timp de doua ore. Suntem revoltati din cauza punctului 73 de pe ordinea de zi a sedintei CGMB, cel care prevedere inchirierea echipamentelor noastre de catre companiile municipale.
Am discutat cu domnul director Bogdan Tirlea, care practic ne-a spus ca el este seful si el poate hotari ca aceste echipamente sa fie inchiriate. Cu alte cuvinte, ne da afara. Oricum, cred ca pana la sfarsitul anului ne mai tine", a declarat vicepresedintele Federatiei sindicatelor din Administratiei Publica Locala si presedinte al sindicatului din Administratia Strazilor, Dan Georgescu.
El a explicat ca este foarte probabil ca pana la finalul anului sa fie obligati sa isi dea demisia toti angajatii din Administratia Strazilor, iar apoi sa se angajeze la compania municipala care va prelua serviciul public pe care il desfasoara acum Administratia Strazilor.
Chiar si asa, spune el, nu doar ca vor sta trei luni in perioada de proba, deci postul nu... mai mult
Marti, 21 August 2018, ora 17:01
Camera Deputatilor va vota, joi, in calitate de for decizional, proiectul de lege privind Codul Administrativ, care prevede, printre altele, eliminirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minoritatilor nationale in administratia locala, dar si instituirea de pensii speciale pentru alesii locali.
Initial, Codul Administrativ era introdus pentru vot final in sedinta din 27 iunie, dar a fost retrimis de deputati la comisie, pentru raport suplimentar. Ulterior, comisia a operat o serie de corelari legislative privind incompatibilitatile si conflictul de interese, pentru a nu exista dubla reglementare.
Printre prevederile proiectului legislativ se numara eliminirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minoritatilor nationale in prefecturi, primarii, consilii judetene si locale, dar si cum vor fi montate placutele bilingve.
"Art.94.- Folosirea limbii minoritatilor nationale
(1) In unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, in care cetatenii apartinand minoritatilor nationale au o pondere de peste 20% din numarul locuitorilor, autoritatile administratiei publice locale, institutiile publice aflate in subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice si de utilitate publica de interes local sau judetean, precum si prefecturile, serviciile publice deconcentrate, au obligatia sa asigure in raporturile cu acestia, folosirea limbii minoritatii nationale respective, in conformitate cu prevederile Constitutiei, ale... mai mult
Joi, 05 Iulie 2018, ora 09:42
Un bucurestean care a pierdut controlul motocicletei, dupa ce a trecut peste o denivelare din asfaltul Bulevardului Eroilor si si-a fracturat piciorul in cadere, trebuie sa primeasca daune morale de 1.000 de euro din partea Administratiei Strazilor. Motivul: institutia publica nu a reparat strada si nu a semnalizat un posibil pericol.
Decizia in premiera a fost luata de Judecatoria Sectorului 5, pe 23 februarie, dupa aproape trei ani de procese. Luna aceasta, Administratia Strazilor a declarat apel, iar cazul s-a mutat la Tribunalul Bucuresti. Prezentarea acestui caz este facuta din motivarea deciziei Judecatoriei Sectorului 5.
Accidentul
Totul incepe pe 18 august 2013, in jurul orei 20.30, atunci cand Marius P. Isi conducea motocicleta pe bulevardul Eroilor Sanitari din Bucuresti. La un moment dat, motocicleta a rulat peste o denivelare aflata in carosabil si a intrat in voblaj - trepidatii ale rotii din fata. In acel moment, barbatul a pierdut controlul ghidonului, iar motocicleta a alunecat intr-o parte.
In cadere, vehiculul a presat piciorul stang, fapt care a determinat ruperea acestuia. A urmat apoi o interventie chirurgicala, finalizata cu un repaus obligatoriu de 6 saptamani de la operatie.
Ce a constatat politia
Agentul de la Serviciul Accidente Rutiere a aratat in procesul-verbal de cercetare la fata locului ca era vorba de un drum drept, in zona producerii accidentului existau semafoare, precum si indicatoarele de circulatie cu semnificatiile... mai mult
Miercuri, 23 Mai 2018, ora 00:00
Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 anunta, joi, ca a inceput urmarirea penala fata de 11 membri ai Consiliului de Administratie (CA) al Societatii Romane de Radiodifuziune, pentru abuz in serviciu si conflict de interese.
Procurorii au dispus urmarirea penale fata de fostii membri Stejarel Olaru, Mihai Voicu si Doina Mosneag, precum si fata de alti opt membri ai Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, printre care Mirela Fugaru si Demeter Andras Istvan.
Contactat de Ziare.com, unul dintre cei 11 membri ai Consiliului de Administratie al institutiei, Radu F. Alexandru, a precizat ca nu are detalii despre acest eveniment, dar ca in mod cert nu este vorba si despre numele sau.
Urmarirea penala a celor 11 este pentru comiterea unor prezumtive infractiuni de abuz in serviciu si conflict de ...citeste mai departe despre "Perchezitii la Radio Romania: 11 membri din Consiliul de Administratie, urmariti penal" pe Ziare.com mai mult
Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 16:02