Nu exista nicio indoiala: televizorul este, in multe case, mai mult decat un simplu aparat de uz casnic. Expertii nu se obosesc niciodata sa repete ca orele petrecute in fata televizorului nu ar trebui abuzate, iar acest lucru este mult mai important in cazul copiilor: incurajeaza izolarea si stilul de viata sedentar. Exista, de asemenea, studii care asociaza orele petrecute in fata televizorului cu riscul de a dezvolta ADHD. Din acest motiv, asociatiile pediatrice recomanda copiilor sub doi ani sa nu se uite la televizor si ca cei peste aceasta varsta sa nu o faca mai mult de doua ore pe zi.
In plus, se estimeaza ca atunci cand privesc la televizor, consuma si cantitati foarte mari de reclame (9.000 de reclame pe an) despre care se crede ca au o legatura puternica cu obezitatea infantila, deoarece exista dovezi ca cei care se uita la televizor mult timp si, prin urmare, publicitate, consuma mai multe alimente cu un aport de calorii foarte mare.
Este clar ca nu totul este rau si ca, daca folosim televizorul cu intelepciune, poate fi un instrument educational foarte util. Iata cateva sfaturi pentru a dezvolta obiceiuri sanatoase:
Televizoare - oferte (eMAG)
1.Nu trebuie sa aveti televizorul pornit toata ziua: copilul poate sa urmareasca programul ales si, la sfarsitul acestuia, sa opreasca televizorul.
2.Nu il folositi intotdeauna ca mijloc de evadare sau divertisment sau ca babysitter.
3.In camera copiilor nu ar trebui sa existe televizor.
4.Nu amanati alte... mai mult
Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 15:22
Agentia pentru Alimente si Medicamente a SUA (FDA) a dat marti in premiera unda verde medicilor sa poata prescrie ca tratament un joc video in cazul tulburarii de deficit de atentie si hiperactivitate (ADHD), relateaza EFE.
Este vorba de jocul video EndeavorRx, produs de Akili Interactive, de aparenta traditionala ce consta in completarea unor misiuni in diferite scenarii si trecand peste numeroase obstacole ce apar in calea protagonistului.
Autorizatia FDA, acordata dupa sapte ani de studii clinice pe un numar de peste 600 de baieti si fete, permite ca jocul video sa fie anuntat ca terapie digitala pentru a ameliora capacitatea de atentie a copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani care sufera de ADHD.
"EndeavorRx ofera o optiune care nu necesita medicatie pentru a ameliora simptomele asociate tulburarii ADHD la copii si este un exemplu important de evolutie in domeniul terapiilor digitale", noteaza intr-un comunicat directorul Centrului pentru Device-uri si Sanatate Radiologica al FDA, Jeffrey Shuren.
Jocul video va fi disponibil doar cu prescriptie medicala iar compania producatoare a deschis deja o lista pe site-ul sau pentru a se putea inscrie cei care vor sa aiba acces la acest tratament dupa lansarea sa pe piata.
Se estimeaza ca tulburarile ADHD afecteaza in prezent 4 milioane de fete si baieti cu varste intre 7 si 11 ani din SUA, care prezinta simptome precum dificultatea de a ramane concentrati si de controlarea comportamentului, precum si... mai mult
Luni, 29 Iunie 2020, ora 06:40
Daca de unele E-uri despre care stii ca pot fi periculoase mai poti scapa, exista unele care sunt omniprezente. Practic, cam orice ai cumpara vine la pachet cu ele. Iar partea cea mai proasta e ca, desi exista o cantitate maxima zilnic permisa, gasindu-se in mai toate produsele, nici nu ai cum sa estimezi in ce proportie le introduci in organism.
Si atunci degeaba ne spun expertii ca, in doza maxima permisa, nu are contraindicatii. Odata aceasta depasita, suntem la mila aditivilor pe care ii introducem in organism.
E104 sau galbenul de chinolina
In cazul E104, e foarte usor sa depasim doza maxima zilnica permisa, de 10 mg/kg corp. De altfel, tocmai pentru ca doza zilnica permisa este depasita in mod curent de aproape toti cetatenii Europei, ea a fost redusa in 2013, rezultand cea actuala. Dar pericolul este inca prezent. De altfel, acest aditiv este permis in UE, dar interzis in tari precum Australia, Japonia, Norvegia si Statele Unite.
Dar in ce alimente se regaseste acest aditiv? In orice: de la bauturi alcoolice si nealcoolice, produse din carne, lapte, oua, legume, fructe, cereale, dulciuri etc.
Acest colorant galben-verzui, din categoria colorantilor sintetici non-azoici, numit si galben de chinolina, se gaseste in inghetate, dropsuri, acadele, peste afumat, prafuri de budinca, dar si iaurturi cu fructe, unele produse dietetice, unele sosuri si condimente, surimi sau substituenti de somon.
Vinovat de ADHD, periculos pentru cei care au probleme cu... mai mult
Vineri, 17 August 2018, ora 08:09