Rezistentele tigarilor electronice sunt poate cele mai expuse degradarii dintre toate componentele ce fac functional dispozitivul de vapat. Tensiunea aplicata constant si aportul de lichid care traverseaza spirele unei rezistente fac ca aceasta sa sufere in timp modificari, iar la un moment dat calitatea vaporizarii sa se simta altfel decat atunci cand rezistenta este noua.
Desigur ca o mare contributie o are calitatea lichidului incarcat in rezervor in sensul puritatii acestuia. Si acesta este cel putin un motiv pentru care cumpararea de lichide trebuie sa fie facuta din magazine de specialitate, o varianta optima fiind un magazin de tigari electronice din Bucuresti. Depunerile de reziduri pe rezistenta au drept consecinta diminuarea treptata a capacitatii acesteia de a vaporiza la o temperatura optima lichidul, indiferent ca bateria furnizeaza in parametri optimi tensiunea necesara.
Prin urmare, servisarea oricarui tip de rezistenta, indiferent de felul in care aceasta este pozitionata, sus sau la baza unui clearomizor ori atomizor, trebuie facuta in timp util, pentru a evita momentele in care aroma se atenueaza sau poate chiar aparea un gust neplacut.
Eliminarea depunerilor acumulate se realizeaza cel mai bine si cu adevarat eficient prin procedeul de ardere uscata, in denumire internationala dry-burn, care are ca rezultat desprinderea tuturor acumularilor de pe spirele rezistentei, astfel incat firul electric din care este confectionata sa fie aproape ca nou.... mai mult
Vineri, 10 Iulie 2015, ora 12:31
Contradictiile legate de utilizarea si siguranta componentelor tigarii electronice, dispozitive si consumabile vor continua sa fie dezbatute atat timp cat nu exista date certe sau evenimente repetabile raportate ca fiind negative in utilizarea acestor produse.
Intr-o mare masura, comentariile negative la adresa tigarii electronice vin justificat dinspre zona concurentiala certa si evidenta - producatorii de tigarete din tutun - care au observat ca in ultimii ani o buna parte dintre clientii lor au renuntat la produsele lor si le-au inlocuit cu tigara electronica.
Cum este evident, acestia arata doar presupuse pericole despre utilizarea de tigari electronice, insa niciodata nu au prezentat un raport detaliat despre riscurile la care se supun fumatorii de tigarete din tutun.
O alta sursa de comentarii negative vine chiar dinspre unii utilizatori de tigari electronice care, nemultumiti fiind de produs, au concluzionat ca tigara electronica este periculoasa si ca atare nu trebuie utilizata. Cei mai multi dintre acestia au prezentat drept justificare produse de slaba calitate, atat parti componente - vaporizatoare sau baterii, dar si lichide de reincarcare a caror provenienta nu a putut fi depistata.
In acest gen de situatii este evident ca a trage concluzii radicale este o greseala si mai degraba se poate spune ca cei in cauza au fost complet neinformati despre necesitatea cumpararii unor produse de calitate din locatii sigure.
Ambele situatii propaga o falsa... mai mult
Marti, 07 Iulie 2015, ora 18:04
1Cei mai multi fumatori vor sa renunte, dar majoritatea nu reusesc sa-si duca tentativa pana la capat. Dependenta de nicotina, cat si dependenta psihologica sunt aspecte greu de combatut.
Totusi, cei decisi sa renunte la fumat au la indemana mai multe tipuri de produse farmacoterapeutice: plasturi, inhalatori, microtablete si guma de mestecat cu nicotina; precum si tigara electronica disponibila intr-o mare varietate de modele.
Cele mai multe studii care si-au propus sa evalueze rata de succes a produselor farmacoterapeutice au constatat ca doar un procent cuprins intre 7-9% din subiectii studiului au reusit sa renunte la fumat cu ajutorul acestor produse. Din acest motiv, se naste nevoia de a gasi alternative mai noi si mai eficiente in lupta impotriva fumatului.
Tigarile electronice reusesc sa abordeze ambele aspecte ale dependentei de tigari. Nicotina este livrata in cantitati bine determinate usor cuantificabile de utilizator. Tigarile electronice prin aspectul similar cu tigarile traditionale reusesc sa solutioneze si latura psihologica ce tine de obiceiul - mimica fumatului.
In momentul de fata exista o mare varietate de modele de tigari electronice pe piata. In general, se pot grupa in doua mari categorii in functie de momentul aparitiei lor.
Tigarile din prima generatie au aparut in 2007 si sunt in general modele miniaturizate de mici dimensiuni care imitau ca si aspect tigarile de tutun. Aceste e-tigari erau dotate cu acumulatori de capacitate... mai mult
Luni, 02 Februarie 2015, ora 10:45
1Tigarile electronice, inventate in 2003 de un cercetator chinez, au fost concepute din nevoia unei alternative la fumatul traditional si s-au concretizat intr-un instrument eficient de dozare a nicotinei fara alte substante nocive ce se regasesc in tigarile clasice.
E-tigarile au aparut pe piata europeana incepand cu anul 2005 si au devenit din ce in ce mai populare. Tigara electronica a evoluat, a fost imbunatatita si a suferit modificari importante din punct de vedere al aspectului. Daca primele modele de tigari aveau forme si dimensiuni similare tigarilor traditionale, modelele actuale au dimensiuni mult mai mari si nu prea mai pastreaza din caracteristicile tigarilor de tutun clasice. Modelele de ultima generatie sunt dotate cu acumulatori de capacitate mare si recipiente de lichid generoase.
In principiu majoritatea tigarilor electronice sunt compuse dintr-un acumulator lithium ion si un atomizor (sau clearomizor) dotat cu o rezistenta care incalzeste si vaporizeaza lichidul de tigari. Prin apasarea unui buton aflat pe lateralul bateriei, tigara electronica genereaza un aerosol cu continut de nicotina ce se poate inhala exact ca si fumul produs de o tigara clasica. Dat fiind ca tigarile electronice produc un vapor si nu un fum rezultat din combustia tutunului, acestea nu contin elementele toxice sau chiar cancerigene, prezente in fumul de tigara.
Odata cu raspandirea tigarilor electronice au aparut tot mai multe studii ce si-au propus sa elucideze cum si in... mai mult
Joi, 11 Septembrie 2014, ora 12:09
1Autenticitatea este un concept discutat intens in ultima perioada. Odata cu dezoltarea pietii de consum si a proceselor de productie, pe langa o varietate foarte mare de obiecte de uz curent sau ocazional, au aparut si multe replici.
Desi exista pe piata de circa 10 ani, nici tigara electronica nu a fost scutita de copierea "la negru" a modelelor sale. Daca sunteti interesati de achizitionarea de tigari electronice pentru a adopta un obicei sanatos, autenticitatea este una dintre cele mai importante calitati ale produsului ales. Ea va garanteaza ca va puteti bucura de toate beneficiile dispozitivului pentru vapat si ca, in cazul in care apar probleme, va puteti adresa comerciantului sau producatorului pentru solutionarea lor.
Daca locuiti in capitala, nu este greu sa gasiti tigari electronice de ultima generatie intr-un magazin bucuresti, iar intr-un Magazin Vapers-One puteti descoperi cele mai populare modele din lume si toate accesoriile de care aveti nevoie.
Fumatul electronic este un obicei din ce in ce mai raspandit. El ajuta milioane de oameni din intreaga lume sa renunte la tutun, in fiecare an. Vaporii produsi de o tigara electronica inlocuiesc cu succes fumul de tigara, dar nu se compara cu efectele grave pe care cel din urma le are asupra sanatatii. Insa pentru a fi siguri de aceste beneficii este important sa alegeti numai tigari originale.
Cateva marci reputate, votate in topul celor mai cautate tigari electronice, sunt Joyetech cu modele sale eVic... mai mult
Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 15:43