Activitatile in aer liber au numeroase beneficii, atat de ordin fizic, cat si mental, pentru cei mici. Uneori devine insa o provocare sa convingi copiii sa participe la o astfel de activitate, mai ales cand vremea nu este tocmai pe placul lor, iar in casa sunt atatea obiecte care ii tenteaza. Am pregatit cateva idei de activitati in aer liber care pot fi organizate in orice anotimp si ii vor bucura pe toti membrii familiei.
Sa ne amintim de jocurile copilariei
Leapsa, sotronul, ratele si vanatorii, de-a v-ati ascunselea... suna familiar, nu? Sunt jocurile copilariei tale, chiar si ale parintilor tai. De ce sa nu le faci si celor mici cunostinta cu ele?
Pe langa faptul ca toata lumea se va distra, aceste jocuri au si avantajul ca pot fi organizate in orice anotimp. De asemenea, indiferent de numarul participantilor si de varsta acestora, este relativ usor de gasit un joc care sa se potriveasca tuturor.
Invita-i la o plimbare cu bicicleta
O alta activitate in aer liber potrivita pentru orice anotimp este o plimbare cu bicicleta. Este, de altfel, si una dintre activitatile preferate ale celor mici. Pentru a te asigura ca plimbarea va fi cat mai placuta, este important insa sa alegi o bicicleta de calitate, potrivita varstei si experientei celui care o va folosi. De exemplu, cei de la Boomag au destule biciclete pentru copii si nu numai.
Creeaza un traseu cu obstacole
Copiilor tai le plac provocarile? Propune-le un traseu cu obstacole! Poate fi amenajat in curtea... mai mult
Luni, 27 Decembrie 2021, ora 08:02
Zilele reci si ploioase de toamna ne tin din ce in ce mai mult in casa. Aceasta situatie potate devenit plictisitoare daca nu acordam atentie modului in care ne petrecem timpul liber. Indiferent ca locutiesti singur, cu partenerul de cuplu, cu familia sau cu copiii, este important sa alegi ceea ce ti se potriveste cel mai bine.
Iata cateve idei de activitati de facut in casa pe care le poti pune in practica in weekend-uri sau in serile petrecute in casa, indiferent de situatia in care te afli!
1. Seri de citit!
Cititul este nu doar distractiv ci iti tine si mintea activa, iti imbunatateste imaginatia si puterea de concentrare. Prin urmare are multiple beneficii. Weekendurile si serile friguroase sunt perfecte pentru a citi. Ce poate fi mai placut decat sa stai la caldura, sub o patura calduroasa, cu o cana de ceai cald in mana si sa savurezi pe nerasuflate cartea favorita?
Iar daca ai copii, stii deja cat de important este sa le citesti. Prin urmare, daca nu au varsta necesara pentru a face o seara de citit in familie, in care fiecare dintre voi citeste ceea ce doreste, citeste-I tu cartile favorite. Cat mai multe si de cat mai multe ori. Niciodata nu este prea mult cand vorbim despre citit.
2. Jocuri in familie
Fie ca ai sau nu copii, jocurile in familie sunt un moment frumos prin care putem petrece timp alaturi de cei dragi. Alege jocuri de societate pe gustul tuturor, precum Monopoly, Nu te supara frate, Catan, Remi, etc si invita-ti familia la... mai mult
Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 17:09
Monedele digitale ale băncilor centrale și criptomonedele,„două animale diferite”, vor coexista partial o perioada, în ciuda reglementărilor guvernamentale pentru contracararea monedelor virtuale, asta au declarat experți în cadrul unui webinar de specialitate la nivel international, potrivit The Korea Herald.
„Câte dintre criptomonede rezolvă problemele de plată? Multe dintre ele sunt speculative și sunt folosite ca mijloc de stocare a banilor (depozite - investiții n.r.)”, este de părere șeful fintech al autorității monetare din Hong Kong, Nelson Chow.
Acesta considera că unele monede digitale (CBDC), proiecte precum Multiple CBDC Bridge au potențialul să rezolve probleme vechi de decenii privind tranzacțiile transfrontaliere. Multiple CBDC Bridge este un proiect al Autorității Monetare din Hong Kong, Banca Thailandei, Banca Centrală a Chinei și Banca Centrală a Emiratelor Arabe Unite.
De reamintit faptul că, o monedă digitală a băncii centrale (CBDC) este echivalentul electronic al numerarului, la fel ca o bancnotă sau o monedă. Aceasta îi oferă titularului său o creanță directă asupra băncii centrale, ocolind băncile comerciale și oferind un nivel mai mare de securitate, deoarece banca centrală nu poate rămâne niciodată fără moneda pe care o emite.
Având în vedere reglementările, fostul expert financiar la Fondul Monetar International (FMI), John Kiffmeiste, nu crede că apariția proiectelor CBDC,... mai mult
Marti, 27 Iulie 2021, ora 23:53
Intr-o perioada de instabilitate financiara, cauzata de o criza sanitara ce poate fi urmata de o criza economica, multe dintre firmele romanesti au reusit sa gaseasca resursele si sa identifice acele actiuni necesare pentru a putea continua sa se dezvolte.
Cu siguranta insa ca aceasta perioada este o provocare pentru toata lumea, iar un plus de prudenta poate sa faca diferenta intre succes si esec. Managementul riscului este esential in aceasta perioada. In cadrul acestui proces, persoana responsabila trebuie sa inteleaga modul de functionare a afacerii si detaliile sale operationale, identificand eventuale probleme potentiale inainte ca acestea sa apara.
Monitorizarea periodica a partenerilor de afaceri este una dintre activitatile necesare in cadrul acestui proces. Succesul afacerii noastre depinde si de bonitatea partenerilor pe care ni-l alegem si de aceea este important sa stim din timp care este performanta financiara a acestora. Asa vom putea sa avem incredere intr-o colaborare de succes sau, dimpotriva, sa ne gandim la anumite masuri pe care le putem lua in legatura cu partenerii nostri de afaceri.
Cum sa intelegi daca partenerii tai de afaceri au probleme financiare?
Pentru a vedea daca partenerul tau de afaceri are o situatie financiara stabila, care nu iti va pune in pericol propriul business, poti analiza indicatorii sai financiari - asa cum sunt indicatorii de lichiditate, de profitabilitate sau de risc / datorii. Ai mai jos cateva informatii... mai mult
Joi, 04 Februarie 2021, ora 17:03
Premierul Florin Citu a anuntat ca miercuri, 3 februarie, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a propus ca firmele care nu respecta masurile de prevenire a pandemiei sa aiba activitatea suspendata temporar.
Premierul a precizat ca aceasta masura a fost luata deoarece amenzile nu mai au efect. El a spus ca va propune o perioada de minimum doua saptamani de suspendare a activitatii acestor firme.
Premierul Florin Citu: "Am descoperit sporuri despre care nu stiam ca exista"
"S-a vazut ca acele amenzi pe care le dam nu au niciun efect, din acest motiv venim cu masuri suplimentare. Nu marim amenzile, vom suspenda activitatea pe perioada determinata. Incepem cu doua saptamani, dar este doar o propunere, inca nu vom avea un act normativ", a mai spus premierul.
Citu: Familiile celor afectati de incendiul de la Matei Bals vor primi sprijin financiar
Au fost numeroase cazuri in ultima perioada in care terase si restaurante, dar si sali de evenimente au fost amendate pentru ca nu respecta reglementarile in vigoare.
Insa se pare ca amenzile nu au rezolvat aceasta situatie, iar autorittaile au decis sa ia masuri mai drastice.
Citeste si:
Cine este Alexander Zudor, actorul acuzat ca viola femei in lift. A jucat in spoturi alaturi de copii si a pozat pentru coperta unei cartiFilozoful Gabriel Liiceanu castiga procesul cu Mihai Gadea si Antena 3. Prezentatorul si televiziunea trebuie sa-i plateasca daune moraleTraian Berbeceanu, prima reactie dupa ce a... mai mult
Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 15:52
Joburile de tip remote (de la distanta sau munca de acasa) s-au inmultit considerabil in ultimii ani. De asemenea, de la inceputul pandemiei de Covid-19, aproape toate joburile au trecut la un regim remote, in online. Munca de la distanta ne ajuta sa ne protejam in aceasta perioada, iar in general, un avantaj al jobului remote este acela ca ofera flexibilitate si confort angajatilor. Acest lucru poate avea un impact pozitiv asupra productivitatii acestora si, implicit, asupra rezultatelor companiei.
Totusi, un job remote necesita o oarecare organizare. Nu poti face fata activitatii remote a angajatilor, daca nu stii cum s-o gestionezi eficient. Prin urmare, ti-am pregatit cateva sfaturi care te pot ajuta in managementul activitatii in regim remote.
Fa din tehnologie sediul activitatii remote!
Activitatea remote nu poate functiona fara tehnologie. Tehnologia asigura atat calea de comunicare intre tine si angajati, cat si platforma unde au loc toate operatiunile firmei. Ai nevoie de solutii software de business potrivite, pentru ca angajatii sa-si poata desfasura activitatea, sa existe un flux constant de documente, iar tu sa poti avea totul sub control.
Un exemplu in acest sens este softul pentru task management. Cele mai bune aplicatii pentru joburile remote sunt cele gazduite in cloud. Acest lucru inseamna ca angajatii nu au nevoie de o infrastructura IT deosebita, ci doar de o conexiune stabila de internet. In plus, toate modificarile din fisiere au loc in... mai mult
Vineri, 08 Ianuarie 2021, ora 12:42
Activitatile prin care angajatii se pot recrea si prin care pot consolida comunicarea trebuie sa existe macar saptamanal intr-un mediu de lucru ideal. Munca si task-urile zilnice nu sunt singurele activitati care ar trebui sa umple orele petrecute la birou sau acasa, in cazul in care acestia lucreaza remote. Discutiile deschise, intalnirile cu scop de socializare si alte activitati specifice sunt esentiale pentru un moral ridicat, iar aceasta perioada de criza cere astfel de posibilitati in mod special. Iata cateva sugestii de modalitati prin care angajatii se pot recrea:
Club de lectura
Ideea unui club de lectura, fie ca este organizat ca la carte sau doar imprumuta anumite aspecte similare, va ajuta angajatii sa relationeze pe baza unui hobby comun. Avantajul unei astfel de activitati este ca se poate face si de la distanta, prin stabilirea in mediul virtual a cartilor care trebuie citite intr-o luna si discutarea acestora in apeluri video. Angajatii pot comanda carti online si nu trebuie sa se intalneasca, respectand astfel masurile de distantare sociala. Mai mult decat atat, discutiile pe marginea unor carti preferate pot deschide subiecte interesante de dezbatere si discutii, care vor intari legatura dintre angajati prin incurajarea de noi modalitati de comunicare.
Sedinte de socializare
Aceste sedinte pot fi organizate atunci cand compania angajeaza oameni noi, dar si pentru a iesi din ritmul cotidian, in care angajatii discuta doar despre munca si proiectele... mai mult
Miercuri, 30 Decembrie 2020, ora 07:33
Castile wireless AirPods ar putea, intr-o versiune viitoare, sa ofere functii de monitorizare a sanatatii si activitatii sportive disponibile in prezent pe smartwatch-uri si smartphone-uri.
AirPods, castile Apple wireless care se monteaza in ureche, urmeaza sa fie dotate cu senzori de lumina ambientala pe baza carora sa se realizeze monitorizarea mai multor activitati sportive si parametrii de sanatate.
Apple a contractat in acest sens ASE Technology, un producator Taiwanez de semiconductori, care trebuie sa produca si sa implementeze senzori de lumina in castile AirPods.
Nu se stie exact ce functii vor juca acestia, insa se poate specula ca AirPods vor putea sa monitorizeze nivelul de oxigen din sange, ritmul cardiac, miscarea capului si sa numere pasii. Cel mai probabil, informatiile vor fi gestionate prin intermediul aplicatiei Health de iPhone.
Nu este prima oara cand un dispozitiv mobil foloseste senzori de lumina pentru a dobandi functii de monitorizare a sanatatii si miscarii. Device-uri precum Galaxy S9 au folosit acesti senzori intr-un mod similar.
Implementarea acestora in micile casti proiectate de Apple presupune, insa, folosirea unor senzori de dimensiuni mult mai mici. Este posibil, de asemenea, ca AirPods sa-si schimbe putin forma si dimensiunea pentru a face loc senzorilor de lumina.
Apple are deja experienta functiilor avansate de monitorizare a sanatatii pe care le-a implementat in Apple Watch, ceas care poate inclusiv sa realizeze... mai mult
Marti, 26 Mai 2020, ora 09:26
Activitatea sectorului privat din zona euro s-a oprit practic in luna aprilie, in conditiile in care pandemia de coronavirus a fortat guvernele sa introduca populatia in carantina iar firmele si-au incetat activitatile, arata rezultatele sondajului lunar realizat de compania de analize financiare Markit, publicat joi, transmite Reuters.
Estimarea preliminara a Markit arata ca indicatorul PMI flash composite pentru zona euro a inregistrat o prabusire fara precedent pana 13,5 puncte in aprilie, de la precedentul minim istoric de 29,7 puncte atins in luna martie, aceasta fiind de departe cel mai scazut nivel inregistrat de la debutul publicarii datelor compozite in luna iulie 1998, a explicat Markit. Comparativ, in perioada crizei financiare mondiale, in luna februarie 2009, indicele PMI composite a coborat pana la valoarea de 36,2 puncte.
Datele publicate de Markit sunt sub estimarile analistilor intervievati de Reuters, in randul carora chiar si cei mai pesimisti se asteptau la o scadere pana la 18 puncte. Un indice PMI de peste 50 de puncte indica expansiunea economiei, iar sub aceasta valoare reflecta scaderea.
"Luna aprilie a adus pagube fara precedent pentru economia zonei euro pe fondul masurilor de izolare, la care s-au adaugat prabusirea cererii globale si crize de mana de lucru si intrari", a subliniat Chris Williamson, economist sef la Markit. "Ferocitatea caderii a depasit chiar si ceea ce era considerat drept de neimaginat de majoritatea economistilor",... mai mult
Joi, 23 Aprilie 2020, ora 11:53