Actiunile Apple au atins un nivel istoric de 100,98 dolari pe unitate, depasind un maxim inregistrat in 2012, investitorii anticipand ca noile produse care vor fi lansate de companie, precum iPhone-uri cu ecrane mai mari si un dispozitiv de tip smartwatch vor duce la cresterea veniturilor.
Titlurile Apple au urcat marti cu 1,4%, la 100,53 dolari pe unitate, peste recordul de 100,3 dolari pe unitate atins pe 19 septembrie 2012, chiar inainte de lansarea la vanzare a iPhone 5. Actiunile Apple s-au apreciat cu 25% in acest an, iar miercuri au continuat evolutia pozitiva in timpul tranzactiilor electronice, urcand pana la 100,98 dolari pe unitate, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
De la debutul iPhone in 2007, actiunile Apple au crescut de peste sapte ori, dar in anul dupa lansarea iPhone 5 au pierdut o treime din valoare, din cauza temerilor ca in lipsa fondatorului Steve Jobs compania a ramas fara idei de produse vedeta.
Perceptia s-a schimbat insa, analistii anticipand vanzari record pentru viitoarele modele de iPhone care vor fi lansate in acest an.
Investitorul Carl Icahn, care a insistat in acest an ca Apple sa extinda un program de rascumparare de titluri, a declarat ca cresterea cotatiei actiunilor confirma opinia sa ca producatorul iPhone este subevaluat.
Icahn detine 52,8 milioane de actiuni Apple, in valoare de 5,3 miliarde de dolari, potrivit celor mai recente date publice.
Apple pregateste produse cu ecrane mai mari
In luna iunie,... mai mult
Miercuri, 20 August 2014, ora 16:08
Un fost broker al companiei Rochdale Securities a fost arestat de agenti FBI in SUA si acuzat de frauda pentru ca a incercat sa profite personal de pe urma unor achizitii de actiuni Apple, in valoare de peste 1 miliard de dolari, cumparate din banii companiei.
David Miller, 40 de ani, s-a predat FBI in Bridgeport, Connecticut, si a fost acuzat de frauda in legatura cu tranzactii care au avut loc la 25 octombrie, ziua in care Apple a raportat rezultate financiare, scrie Financial Times.
Potrivit acuzatiilor, Miller a incercat sa obtina profit personal de pe urma unor tranzactii care au lasat compania de brokeraj cu peste 1,6 milioane de actiuni Apple. In incercarea de a se proteja impotriva declinului cotatiei Apple, Miller s-ar fi angajat intr-o strategie de hedging inseland un alt broker.
"Acest acuzat a orchestrat achizitia neautorizata de actiuni Apple in valoare de circa un miliard de dolari in cadrul unei scheme de imbogatire rapida care a dat gres, cauzand pierderi importante companiei unde lucra", a afirmat procurorul districtului Connecticut, David Fein.
Rochdale a inregistrat pierderi de 5 milioane de dolari dupa ce a lichidat rapid pozitiile in actiuni Apple. Pierderea a lasat compania cu un deficit de capital pe care trebuie sa-l acopere.
Miller ar fi prezentat intreaga tranzactie drept o comanda a unui client. Actiunile in valoare de un miliard de dolari au fost acumulate pe parcursul zilei de 25 octombrie.
"Planul a fost gandit sa genereze... mai mult
Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 11:40
Lansarea iPhone 5 defineste noul stil de management Apple. Fara sa epateze, Tim Cook a reusit sa creasca la un nivel record vanzarile noului iPhone si pretul actiunilor Apple.
Fara sa fi lansat un produs revolutionar din punct de vedere tehnic sau al designului, asa cum obisnuia sa faca Steve Jobs, Tim Cook a optat pentru un produs care se face remarcat prin calitatile sale net superioare versiunilor precedente: mai lung, mai subtire, mai usor si mai rapid, comenteaza Reuters.
Cook a reusit sa uimeasca prin capacitatea sa de management, confirmand prin viteza lansarii iPhone 5 la nivel mondial, ca este un maestru in administrarea unui lant de productie si distributie.
"Suntem surprinsi intr-un mod placut de ritmul lansarii, intrucat ne asteptam la un impact mai mare al constrangerilor provocate de productia componentelor", a declarat Ben Reitzes, analist pentru Barclays.
iPhone 5 va fi disponibil pana la sfarsitul anului intr-o suta de tari, cu treizeci mai mult decat iPhone 4S, in aceeasi perioada.
Astfel, este posibil ca Apple sa se afle la un moment in care are nevoie de "cineva cu o viziune a procesului de productie", a comentat Raymond Miles, professor emeritus la University of California, Berkley.
Masuri de impact, fara sa atraga atentia
Tim Cook se face remarcat, precum in cadrul lansarilor, prin actiuni de mare impact, dar fara sa atraga atentia asupra sa. Decizia de a introduce noi dividende pentru actionarii Apple sau cresterea salariilor... mai mult
Luni, 24 Septembrie 2012, ora 15:11
Tim Cook, CEO-ul Apple, va primi o compensatie de 378 milioane de dolari pentru performanta sa de anul trecut. Banii vor fi primiti in actiuni, care pot fi recuperate in urmatoarea decada.
Salariul de baza al lui Cook a fost de aproximativ 900.000 de dolari, anul trecut. Apple a dezvaluit anterior ca Tim Cook a primit, in luna august, 1 milion de actiuni. Compania planuieste sa aiba o intrunire a actionarilor pe 23 februarie, scrie Bloomberg.
Consiliul de administratie al Apple este acum condus de presedintele Art Levinson, care a anuntat ca i-a oferit lui Cook actiunile, pentru a fi sigur ca acesta nu va parasi compania.
Cook nu este singurul care primeste actiuni la Apple. In noiembrie, Scott Forstall, software executiv, Bob Mansfield, chief financial officer si Peter Oppenheimes, marketing chief, au incasat, fiecare, cate 150.000 de actiuni, care pot fi rascumparete in intervalul 2013 - 2016.
Salariatii Apple au voie sa cumpere actiuni ale companiei, la un pret redus cu 15%. Pretul de achizitie al actiunilor este determinat pe baza unui criteriu numit "look back".
Adica la sfarsitul fiecare perioade in care se pot face achizitii de actiuni, cei de la Apple urmaresc sa vada care pret a fost mai mic: cel stabilit la inceputul perioadei de achizitie sau pretul de cumparare oferit la sfarsitul perioadei. mai mult
Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 10:21
Angajatii Apple care au contribuit la planul ce presupunea achizitia de actiuni ale gigantului IT, in ultimii sapte ani, au urmarit cum valoarea actiunilor a crescut pana la aproximativ 1,112,000 milioane de dolari.
Un profit de 635%
Daca un angajat ar fi investit 25.000 de dolari pe an, in achizitia de actiuni Apple, investitia totala, in ultimii 7 ani s-ar fi ridicat la 175.000 de dolari. Profitul obtinut de angajatul respectiv ar fi fost de 635.76%, un procent considerabil, scrie Forbes.
Salariatii Apple au voie sa cumpere actiuni ale companiei, la un pret redus cu 15%.
Pretul de achizitie al actiunilor este determinat pe baza unui criteriu numit "look back". Adica la sfarsitul fiecare perioade in care se pot face achizitii de actiuni, cei de la Apple urmaresc sa vada care pret a fost mai mic: cel stabilit la inceputul perioadei de achizitie sau pretul de cumparare oferit la sfarsitul perioadei.
Discountul si criteriul "look back" sunt doua elemente cheie in planul general Apple privind vanzarea actiunilor companiei catre angajati, pentru ca le ofera acestora garantia ca vor avea un profit substantial.
Actiunile companiei Apple au ajuns, la sfarsitul lunii iulie, la maximul istoric de 400 dolari/titlu. Profitul trimestrial al companiei era, la acea data, de 7,3 miliarde de dolari.
Dupa moartea lui Steve Jobs, CEO-ul Apple, actiunile au ajuns sa valoreze 374,88 dolari, la inceputul lunii octombrie.
In ciuda faptului ca a obtinut un profit mai mare decat... mai mult
Joi, 20 Octombrie 2011, ora 09:25
Viata si cariera lui Steve Jobs au fost marcate de decizii inspirate, luate la momentul oportun. Totusi, "creierul" Apple a fost departe de alegerea corecta, de cateva ori. Iata cateva din alegerile gresite pe care le-a facut Steve Jobs de-a lungul timpului, potrivit Business Insider.Si-a ignorat fiica, timp de cativa aniSteve Jobs a devenit tata la 23 de ani. In anii care au urmat, a negat paternitatea si a jurat, in fata judecatorilor, ca este steril. Cand Jobs a dat lovitura cu Apple, mama copilei l-a cautat, cu speranta de a obtine niste bani.In cele din urma, Steve Jobs si-a recunoscut fiica de care s-a apropiat tot mai mult in ultimii ani.Angajarea lui John Sculley, in fruntea AppleTanarul Steve Jobs nu era sigur pe capacitatea sa de a conduce o companie ca Apple, considerand ca are nevoie de sprijinul unui om mai experimentat.Asa a ajuns John Sculley in fruntea companiei pe care n-a inteles-o si din care a decis sa-l elimine pe Jobs."Ce pot sa spun? Am angajat omul gresit. A distrus tot ce am cladit in 10 ani, inclusiv pe mine", avea sa zica Jobs la revenirea in cadrul Apple.Vanzarea actiunilor AppleAtunci cand a fost indepartat din companie, Jobs s-a grabit sa scape de actiunile Apple. O decizie nu foarte inteleapta, daca ne uitam la nivelul de 340,04 dolari la care au ajuns. Desi nici acum nu e de lepadat, averea lui Steve Jobs ar fi putut fi mult mai mare.Prima abordare NeXTAlungat de la Apple, Steve Jobs a pus bazele unei noi companii, NeXT, care dezvolta... mai mult
Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 10:08