Dupa un succes rasunator inregistrat in ziua lansarii pe bursa americana, compania cu origini romanesti UiPath a fost lovita si ea de scaderile de pe piata de capital. Astfel ca de la un maxim de peste 80,50 de dolari per actiune, atins in 26 aprilie, zilele acestea, pretul a ajuns la 73.98 de dolari.
Dar chiar si asa, fata de pretul initial, actiunile UiPath inca inregistreaza o crestere de 30%, notabila, avand in vedere ca se tranzactioneaza pe piata americana de doua saptamani.
In urma cu o saptamana, fostul director ServiceMAx, Betina Koblick a fost numita Chief People Officer, in timp ce directorul interimar, Andreea Baciu devine primul director de cultura al companiei.
Koblick va raporta direct cofondatorului si CEO-ului UiPath, Daniel Dines, si va conduce toate aspectele functiei oamenilor, de la brandul angajatorului la achizitionarea de talente pe parcursul intregului ciclu de viata al ocuparii fortei de munca.
Andreea Baciu, director interimar UiPath, va deveni primul director de cultura al companiei, raportand la Koblick si continuand sa faca parte din echipa de conducere a lui Dines. In acest rol, Baciu va lucra in intreaga organizatie pentru a continua sa construiasca o echipa si sa promoveze o cultura a apartenentei care sa alinieze obiectivele de incluziune globala si diversitate UiPath cu rezultatele afacerii.
UiPath a devenit compania-poster care reprezinta succesul in afaceri pentru antreprenorii romani, dupa ce aceasta a fost estimata la... mai mult
Miercuri, 05 Mai 2021, ora 13:19
Actiunile marilor companii europene au atins, joi, cel mai ridicat nivel din ultimul an, datorita temperarii temerilor legate de inflatie si a anuntului Bancii Centrale Europene (BCE) referitoare la accelerarea achizitiilor de eobligatiuni pentru suplimentarea lichiditatilor din piata si mentinerea la un nivel scazut a costurilor de imprumut, transmite Reuters.
Indicele pan-european STOXX 600 a urcat pentru a patra sedinta de tranzactionare consecutiv, cu 0,5%.
Piata a fost influentata pozitiv si de adoptarea in SUA a unuia dintre cele mai largi programe de stimulare economica din istoria americana, de 1.900 de miliarde de dolari.
Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 0,20%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,72%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,17%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a crescut cu 0,82%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 0,80%.
BCE a anuntat, joi, ca in lunile urmatoare se va folosi mult mai mult de programul de achizitii de urgenta pentru pandemie, PEPP, de 1.850 miliarde de dolari, pentru a opri cresterea nedorita a costurilor de finantare.
Presedinta BCE, Christine Lagarde, a avertizat la randul ei impotriva unei inaspriri premature a politicilor monetare.
Actiunile grupului energetic francez EDF, la care statul detine controlul, au crescut cu 10,9%, dupa ce ministrul de Finante Bruno Le Maire a declarat ca acesta nu va fi divizat, in conditiile in care negocierile dintre Paris si Bruxelles referitoare la... mai mult
Vineri, 12 Martie 2021, ora 09:12
Actiunile Tesla au crescut marti cu 20%, cel mai mare avans zilnic in aproape 8 ani, revenindu-si dupa un declin accentuat, in urma datelor care au aratat cresterea vanzarilor in China si a imbunatatirii ratingului acordat companiei de catre un analist, transmite Reuters.
Cresterea pretului actiunilor, care a adaugat 100 de miliarde de dolari la capitalizarea de piata a Tesla, a pus capat pierderilor consemnate de titluri in ultimele cinci zile, in contextul declinului indicelui Nasdaq, in care investitorii speriati de cresterea dobanzilor au abandonat actiunile companiilor cu evaluare mare.
Pierre Ferragu, analist la firma New Street Research, a imbunatatit ratingul Tesla de la neutru la cumpara si a marit pretul tinta al actiunilor de la 578 de dolari pe unitate la 900 de dolari pe unitate.
Actiunile Tesla au fost tranzactionate marti la circa 669 de dolari pe unitate. Cu toate acestea, pretul actiunilor Tesla este mai mic cu peste 20% comparativ cu un nivel record atins in ianuarie.
Tesla a vandut in februarie 18.318 vehicule fabricate in China, in crestere de la 15.484 in ianuarie, a anuntat autoritatea CPCA din industria auto chineza.
Dupa volatilitatea recenta a pietei, actiunile Tesla sunt cu 70% peste nivelul de acum sase luni.
Indicele Nasdaq a crescut marti cu 3,7%, cel mai mare avans din ultime cinci luni, pe fondul scaderii randamentelor obligatiunilor americane si interesului investitorilor pentru actiuni din sectorul tehnologiei, care au... mai mult
Miercuri, 10 Martie 2021, ora 09:05
Miliardarul Jeff Bezos a vandut in aceasta saptamana actiuni Amazon in valoare de peste 3 miliarde de dolari, potrivit documentelor depuse la Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare, obtinute de Openinsider, transmite Reuters.
Bezos a accelerat vanzarile de actiuni Amazon in ultimul an. In luna august, Bezos a scos la vanzare actiuni Amazon de peste 3,1 miliarde de dolari, dupa o alta vanzare, de peste 4,1 miliarde de dolari, efectuata in februarie.
Vanzarile din aceasta saptamana aduc totalul sumei obtinute de Bezos din aceste tranzactii la peste 10,2 miliarde de dolari, reprezentand o crestere semnificativa fata de cea din 2019, in valoare de 2,8 miliarde de dolari.
Chiar si asa, Bezos detine inca peste 53 de milioane de actiuni Amazon, in valoare de aproape 170 de miliarde de dolari, ceea ce il face cel mai bogat om din lume.
Tranzactiile au avut loc in cadrul unui plan prestabilit.
Amazon a refuzat sa comenteze vanzarea.
Bezos a declarat anterior ca vinde anual actiuni Amaon in valoare de circa 1 miliard de dolari pentru finantarea companiei sale spatiale Blue Origin.
In plus, Bezos, director general al Amazon, a lansat fondul Earth Fund, in valoare de 10 miliarde de dolari, pentru combaterea schimbariloe climatice, care va acorda granturi cercetatorilor, activistilor si organizatiilor. ...citeste mai departe despre "Cel mai bogat om din lume a vandut intr-o singura saptamana actiuni de trei miliarde de dolari" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 06 Noiembrie 2020, ora 09:11
De multi ani, tehnologia a fost pe val, companiile de profil ajungand sa inregistreze cifre de afaceri fabuloase la nivel mondial. Dispozitivele precum smartphone-uri si tablete, dar si toate serviciile online au devenit parte din viata noastra de zi cu zi, iar acestea sunt doar exemplele cele mai evidente. Tehnologia este in tot ceea ce utilizam, de la dispozitive medicale la solutii de tip smart city.
In anul 2020, pandemia de noul coronavirus a aratat insa cu adevarat cat de dependenti suntem astazi de tehnologie pentru a putea realiza unele chestiuni elementare din viata personala si din cea profesionala, cu atat mai mult in conditii de criza. Cu norme noi de distantare fizica sociala, omenirea a consumat servicii online mai mult decat oricand pana acum. Comertul electronic a crescut puternic, inclusiv in Romania, si este doar inceputul in acest domeniu. Firmele de gazduire web sunt asaltate de cereri de servicii premium, servere dedicate si alte solutii de web hosting de calitate superioara. Tehnologia in general a devenit solutie salvatoare de vieti, dar mai ales de calitate a vietii.
Marii investitori pariaza pe tehnologie, iar acest lucru s-a vazut foarte bine pe pietele bursiere ale lumii in ultimele luni. In ansamblu, in ultimele 12 luni s-au consemnat aprecieri majore ale preturilor actiunilor marilor companii IT&C, mai ales in Statele Unite ale Americii. Vedeta comertului electronic, Amazon, aproape ca si-a dublat valoarea bursiera - de la sub 1800 USD /... mai mult
Marti, 27 Octombrie 2020, ora 18:31
Fondul Proprietatea vinde 1,7 miliarde actiuni existente in OMV Petrom S.A. printr-o oferta de plasament privat accelerat, veniturile estimate in urma acestei tranzactii fiind de 561 milioane de lei, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
"Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom Sucursala Bucuresti, in calitatea sa de Administrator de Investitii al Fondul Proprietatea SA, ("Fondul"), in continuarea anuntului de lansare din data de 15 septembrie 2020, anunta acordul de a vinde un numar de 1,7 miliarde actiuni existente in OMV Petrom S.A. ("Petrom") in baza ofertei de plasament privat accelerat ("Tranzactia")", se arata in raport.
FP mentioneaza faptul ca, intrucat pretul actiunilor a fost stabilit la 0,33 lei/actiune, veniturile brute rezultate din tranzactie se ridica la 561 milioane lei. Petrom nu va incasa nicio suma de bani ca urmare a Tranzactiei.
"Sub rezerva decontarii cu succes a Tranzactiei, participatia ramasa a Fondului in Petrom este de 6,9973% din capitalul social al acesteia. Citigroup Global Markets Limited si WOOD & Company Financial Services, A.S. au actionat in calitate de Joint Bookrunners ai Tranzactiei", se mai spune in raport.
OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep in 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de... mai mult
Joi, 17 Septembrie 2020, ora 10:53
Calatoria investitorilor la bursa a fost anul acesta de o viteza si volatilitate demna de manualele de istorie, potrivit unei analize realizate de XTB Romania. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a demonstrat abilitatea de a reveni dupa socul scaderilor din primavara, insa evaluarea nu poate fi in intregime optimista.
Desi indicele BET a recuperat aproape 1.800 de puncte din scaderea de aproape 3.300 de puncte inregistrata in varful socului negativ din februarie-martie, acesta se afla inca la o distanta de peste 1.500 de puncte sau putin sub 15% (marti in deschidere) de varfurile multianuale atinse la inceputul anului si cu aproape 20% sub varful istoric din vara lui 2007, este de parere Claudiu Cazacu, Consulting Strategist in cadrul XTB Romania.
Desi stimularea monetara a calmat pietele internationale, aducand chiar noi recorduri pentru indicele american Nasdaq si o revenire la varfurile anterioare pentru S&P500, piata locala "seamana" mai mult cu indicii europeni, care sunt inca la distanta de varfurile anuale. BET este astfel mai aproape de Eurostoxx 50, aflat de asemenea la 15% sub maximul recent decat de DAX, indicele german, propulsat de increderea investitorilor la putin peste 7% sub varful anului, care este si record istoric.
Actiunile sunt in continuare pe scadere
"Scaderile foarte adanci inregistrate de titlurile Bancii Transilvania, au fost lasate in urma, de la aproape -40% din varful anului ajungandu-se la aproxumativ -18%. Profitul la 6 luni a marcat... mai mult
Marti, 18 August 2020, ora 12:49
Tesla a anuntat marti divizarea actiunilor in proportie de cinci la unu, pentru a le face mai atractive pentru investitorii de retail, dupa cresterea puternica a pretului titlurilor in acest an, transmite Reuters.
Actiunile Tesla, al caror pret s-a triplat in acest an, au inchis marti la 1.374 de dolari pe unitate, iar dupa inchiderea sedintei au avansat cu aproape 7%.
Decizia companiei a urmat unui anunt similar facut de Aple la sfarsitul lunii iulie. Producatorul de iPhone-uri a anuntat ca va diviza actiunile in proportie de patru la unu, aceasta fiind prima masura de acest fel efectuata dupa 2014.
In luna iulie, Tesla a raportat ca a obtinut profit in trimestrul al doilea, sustinut de reducerea costurilor si de livrarile mari, care au compensat inchiderea fabricii din cauza epidemiei de coronavirus, eliminand un obstacol din calea includerii actiunilor companiei in indicele S&P 500. ...citeste mai departe despre "Masura luata de Tesla pentru a face mai atractive actiunile sale, care s-au triplat in acest an" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 12 August 2020, ora 08:34
Tesla a devenit miercuri cel mai valoros producator auto din lume, cu o capitalizare de piata care a depasit pentru prima oara valoarea de piata a Toyota, transmite CNBC.
Actiunile Tesla au urcat cu 5% si au atins un nou maxim istoric, de 1.135 de dolari, conferind producatorului american de automobile electrice o evaluare de aproximativ 206,5 de miliarde de dolari, peste cea a Toyota, care este de circa 202 miliarde de dolari.
Recordul realizat de Tesla scoate in evidenta entuziasmul investitorilor pentru producatorul auto al miliardarului Elon Musk, care nu a obtinutt inca un profit anual.
Pretul actiunilor Tesla a crescut de peste doua ori in acest an, inregistrand un avans de 170%, investitorii continuand sa cumpere titlurile.
In timp ce Tesla a depasit capitalizarea de piata a Toyota, este inca in urma companiei japoneze in privinta volumului de productie a automobilelor.
In trimestrul incheiat pe 31 martie, Tesla a produs aproximativ 103.000 de vehicule, respectiv 15.390 Model S si X si 87.282 Model 3 si Model Y. In aceeasi perioada, Toyota a fabricat 2,4 milioane de vehicule.
In plus, daca este analizata valoarea de intreprindere a fiecarei companii, care include datoriile, valoarea Toyota, de 290 de miliarde de dolari, este mai mare decat cea a Tesla, de 252 de miliarde de dolari, potrivit datelor din luna martie ale firmei de analize FactSet.
In timp ce interesul investitorilor a dus la cresterea actiunilor Tesla, unii analisti de pe Wall... mai mult
Joi, 02 Iulie 2020, ora 08:00