Un apartament aflat in proprietatea fostului senator Marius Ovidiu Isaila, un teren al fostului vicepresedinte al ANRP Remus Baciu sau un apartament detinut de Jean Catalin Sandu, fost vicepresedinte AVAS, sunt scoase la licitatie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Directia Generala Executari Silite Cazuri Speciale, pentru a acoperi o parte din prejudiciile din dosarele in care proprietarii au fost condamnati definitiv.
Pe de alta parte, Fiscul reia pentru a treia oara licitatia pentru imobilul cu 10 etaje al vechiului sediu al grupului Rompetrol de pe Calea Victoriei. In acte, imobilul apartine firmei Oilfield Exploration Business Solutions SA, fosta Rompetrol SA.
Anunturile pentru vanzarea acestor imobile au fost postate pe site-ul ANAF.
Licitatiile vor avea loc pe 13 decembrie, iar in cazul fostului sediu Rompetrol pe 10 ianuarie.
Senatorul care discuta in toaleta
Fostul senator PSD Marius Ovidiu Isaila a fost condamnat, in noiembrie 2016, la 5 ani si 4 luni de inchisoare pentru trafic de influenta.
Judecatorii au decis si confiscarea sumei de 180.000 de euro, mita primita de fostul parlamentar pentru a interveni in vederea stoparii unui control ANAF la firma unui om de afaceri.
Cazul lui Marius Ovidiu Isaila a fost mediatizat dupa ce acesta l-a dezbracat in toaleta Parlamentului pe colaboratorul DNA din acest dosar. Motivul: frica de microfoane.
"Baiatu', asculta-ma! Tu asculta-ma! E ceva in neregula aici. Nasul meu de vulpoi batran... mai mult
Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 11:22
80% din deciziile de impunere emise de Fisc firmelor, pentru care acestea au initiat procese, au fost anulate de instante, arata un studiu realizat de PwC Romania.
Astfel, in cazul celor care au contestat actele de impunere (aproape 40% dintre participanti), contestatia s-a solutionat partial nefavorabil pentru 43% dintre participanti, pentru 45% contestatia s-a solutionat partial favorabil si doar pentru 12% contestatia a fost solutionata in intregime favorabil.
Dintre cei ale caror contestatii au fost solutionate nefavorabil sau partial favorabil, 80% au continuat sa atace aceste solutii in instante, iar majoritatea acestor actiuni (peste 80%) se afla inca pe rolul instantelor de judecata. In 80% dintre litigiile finalizate, instantele au anulat actele de impunere, se arata intr-un comunicat al PwC Romania.
Majoritatea celor care au contestat actele de control si au obtinut solutii favorabile a fost asistata de consultanti externi, in vreme ce firmele care au obtinut anularea actelor de control in instanta au fost asistate in proportie de 100% de consultanti externi.
"Se observa un proces de maturizare a contribuabililor fiscali din Romania care recurg la contestarea in instanta a deciziilor de impunere doar atunci cand considera ca drepturile le-au fost lezate. Pentru autoritatile fiscale ar trebui sa fie un semnal de alarma faptul ca instantele dau in multe cazuri castig de cauza contribuabililor, ceea ce arata faptul ca inspectorii fiscali au de multe ori... mai mult
Miercuri, 24 Octombrie 2018, ora 15:13
Persoanele care au mers marti dimineata sa faca diferite plati la unitatile ANAF s-au trezit ca banii nu le pot fi incasati, pentru ca sistemul informatic nu functiona.
"Nu putem emite ordine de incasare, caci nu functioneaza sistemului informatic", a declarat pentru Digi24 o functionara de la Administratia Financiara a Sectorului 6.
De altfel, nici dupa pranz site-ul ANAF nu functiona.
Amintim ca, luna trecuta, timp de mai multe zile, bancile au fost nevoite sa ceara solicitantilor de credit acte suplimentare pentru a verifica veniturile lor declarate, din cauza unor lucrari de mentenanta la serverele ANAF.
Luni, seful ANAF, Bogdan Stan, declara ca modernizarea informatica a Fiscului este doar pe hartie, ca din 2015 pana acum nu s-a mai intamplat nimic. Programul de modernizare informatica a Fiscului este finantat de Banca Mondiala si a fost demarat in urma cu patru ani. Termenul de realizare a fost amanat din 2018 pana in 2021.
"De cand am preluat aceasta functie, la inceputul acestui an, am constatat ca modernizarea informatica a ANAF era doar pe hartie si, practic, din 2015 pana acum nu s-a mai intamplat nimic concret", a declarat Stan, pentru RFI, conform News.ro.
In prezent, infrastructura de servere si unitati de stocare a centrelor de date ale ANAF este formata, in mare parte, din echipamente aflate la sfarsitul ciclului de viata, cu o uzura fizica si morala avansata, mai noteaza sursa.
Citeste si Seful ANAF: Avem un deficit de incasari fata de... mai mult
Marti, 11 Iulie 2017, ora 13:59
Fiscul organizeaza periodic licitatii in cadrul carora vinde bunuri la preturi foarte mici. Vrei sa-ti iei un BMW? Scoti din buzunar doar 3.000 de euro. Te-ai orientat catre o Dacia Logan? 1.000 de euro. Iar exemplele pot continua. Insa ce trebuie sa faci ca sa ajungi la aceste chilipiruri?
Ziare.com a intocmit un ghid util pentru cei care vor sa participe la licitatiile organizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
Conditiile care trebuie indeplinite sunt prezentate la art. 250, alin. (7) din Codul de procedura fiscala.
Astfel, cu cel putin o zi inainte de data licitatiei, cei interesati trebuie sa depuna urmatoarele documente la sediul organului fiscal care scoate la vanzare bunurile:
- oferta de cumparare;- dovada platii taxei de participare, care reprezinta 10% din pretul de pornire a licitatiei si se plateste in lei la unitatea teritoriala a Trezoreriei Statului;- de asemenea, se pot constitui si garantii, in conditiile legii, sub forma scrisorii de ...citeste mai departe despre "Fiscul vinde masini si alte bunuri la pret de chilipir - Ce trebuie sa faci ca sa participi la licitatie si cum afli de ea" pe Ziare.com mai mult
Marti, 20 Septembrie 2016, ora 12:43
Contribuabilii persoane fizice care realizeaza venituri din profesii libere, printre care se numara avocatii, notarii, auditorii, consultantii si contabili, au de indeplinit o serie de obligatii fiscale. Potrivit unui ghid oficial al ANAF, publicat recent pe pagina sa de internet, acestia trebuie sa plateasca catre stat mai multe impozite si contributii sociale. Cei care se abat de la aceste indatoriri risca amenzi de pana la 3500 de lei.
Veniturile din profesii libere, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, sunt venituri din activitati independente si cuprind veniturile obtinute din exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament in valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfasurate in mod independent, in conditiile legii, se mentioneaza in Ghidul fiscal al contribuabililor care realizeaza venituri din profesii libere din Romania, publicat recent pe pagina de internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).
Citeste mai multe despre Profesiile libere: Ce impozite si contributii sociale trebuie platite catre stat? pe AvocatNet.ro mai mult
Joi, 18 Septembrie 2014, ora 16:45
Controlul antifrauda este efectuat de inspectorii antifrauda si poate fi de doua tipuri, in functie de operatiunile de verificare. Spre deosebire de inspectia fiscala, controlul antifrauda se desfasoara dupa reguli diferite.
Totusi, anumite drepturi si obligatii, pe care contribuabilii le au atunci cand sunt supusi inspectiei, se pot aplica si in cazul controlului. Cititi in materialul urmator ce presupune controlul antifrauda, cum se desfasoara si ce documente incheie agentii ANAF in cadrul acestui tip de verificare.
In Codul de procedura fiscala a fost introdusa, de la sfarsitul lunii februarie prin OUG nr. 8/2014, o sectiune noua, privind controlul antifrauda, separata de cea referitoare la inspectia fiscala.
Citeste mai multe despre Controlul antifrauda: ce trebuie sa stii cand esti verificat de Fisc? pe AvocatNet.ro mai mult
Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 09:15
Contribuabilii trebuie sa transmita in aceasta luna catre Fisc 26 de formulare si de asemenea, trebuie sa achite mai multe taxe si impozite. In cazul unora dintre declaratiile fiscale contribuabilii trebuie sa fie atenti, pentru ca acestea au suferit modificari.
7 martie este ultima zi in care mai pot fi depuse:
Declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, Formularul 092. Se depune de contribuabilii inregistrati in scop de TVA care utilizeaza ca perioada fiscala trimestrul si care au efectuat o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, fiind astfel obligati sa isi modifica perioada fiscala, devenind platitori de TVA lunar.
Citeste mai multe despre Agenda fiscala a lunii martie: Ce declaratii fiscale trebuie sa depuneti? pe AvocatNet.ro mai mult
Miercuri, 05 Martie 2014, ora 16:55
Calendarul obligatiilor fiscale pentru aceasta luna stabileste ca, pana in data de 17 februarie, anumiti contribuabili trebuie sa transmita la Fisc o serie de raportari specifice.
Pana pe data de 17 februarie, contribuabilii au de facut urmatoarele raportari:
Situatia eliberarilor pentru consum de tigarete/tigari si tigari de foi in luna ... anul, formularul anexa 31^1. Se depune de catre antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati sau importatorii autorizati pentru produse din grupa tutunului prelucrat.
Citeste mai multe despre Raportarile care trebuie sa ajunga la Fisc pana in 17 februarie pe AvocatNet mai mult
Luni, 17 Februarie 2014, ora 17:37
Actul administrativ fiscal este actul emis de organul fiscal competent in aplicarea legislatiei privind stabilirea, modificarea sau stingerea drepturilor si obligatiilor fiscale.
Pentru a putea produce efecte juridice, documentul trebuie comunicat contribuabilului potrivit regulilor prevazute de legislatia fiscala, in caz contrar actul nu are nicio valoarea juridica, iar contribuabilul nu este obligat sa il puna in aplicare.
Acest document se emite numai in forma scrisa si este transmis contribuabililor sau imputernicitilor acestora, in cazul in care contribuabilii nu au domiciliul fiscal in Romania si si-au desemnat imputernicit cu domiciliul fiscal in Romania.
Cititi continuarea articolului pe Avocatnet mai mult
Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 17:07