Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) i-a adresat Biroului Regional din Romania al Fondului Monetar International (FMI) un protest fata de invitarea lui Cezar Coraci la discutiile oficiale de vineri cu reprezentantii Fondului, conform NewsIn.
"Alianta Confederatiilor Patronale din Romania atrage atentia Biroului Regional din Romania al FMI ca asumarea de catre domnul Cezar Ioan Coraci a presupusei calitati de presedinte al UGIR-1903 nu este conforma cu realitatea, cata vreme persoana amintita si-a pierdut calitatea de presedinte UGIR-1903 inca din vara anului trecut. Atragem atentia reprezentantilor FMI ca Cezar Ioan Coraci foloseste in mod fals calitatea de presedinte al UGIR-1903 pentru a aparea in media sau la intalnirile cu FMI", se arata in comunicatul ACPR.
Totodata, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania considera ca UGIR 1903 este o confederatie reprezentativa si un partener in cadrul miscarii patronale si solicita membrilor sai "rezolvarea problemelor interne ale organizatiei si alegerea unei structuri reprezentative de conducere pe care o invita la o intalnire axata pe discutarea relansarii economice a Romaniei si pe problemele reale ale mediului de afaceri".
La sfarsitul lunii ianuarie 2011, mai multe organizatii patronale membre UGIR-1903 au trimis o scrisoare deschisa premierului Emil Boc, prin care aduceau la cunostinta faptul ca mandatul conducerii a expirat in iulie 2010, iar actualul presedinte, Cezar Ioan Coraci, este... mai mult
Duminica, 01 Mai 2011, ora 14:14
ACPR nu este de acord cu nationalizarea pensiilor prin transferul de fonduri de la pilonul II, al pensiilor private, catre pilonul I, sustinand ca in felul acesta este distrusa orice sansa a tinerilor care cotizeaza in prezent pentru pensii private de a beneficia de o pensie europeana, informeaza NewsIn."Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) protesteaza impotriva nationalizarii pensiilor prin transferul de fonduri de la pilonul II, al pensiilor private, catre pilonul I.
In felul acesta este distrusa orice sansa a tinerilor care cotizeaza in prezent pentru pensii private de a beneficia de o pensie europeana, lucru care ar fi posibil numai prin sistemul de pensii private", se arata in comunicatul transmis joi de Confederatie.
De asemenea, ACPR a transmis ca nu accepta fiscalizarea sectorului IT, sustinand ca aceasta masura va duce la un adevarat exod al inteligentei romanesti spre Silicon Valley si spre NASA si va pagubi Romania de una din cele mai profitabile industrii.
"Alianta Confederatiilor Patronale din Romania isi exprima surprinderea ca desi la ultima intalnire cu primul-ministru a fost convenita anularea acestor masuri negative pentru economie, totusi, ieri, ele au fost anuntate ca adoptate si cere Guvernului sa-si reconsidere pozitia", se arata in comunictul trimis.
ACPR precizeaza ca solicita o intalnire urgenta cu primul-ministru Emil Boc si cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, pentru gasirea unor solutii de rezolvare a fiscalizarii in IT... mai mult
Joi, 27 Mai 2010, ora 12:43
Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) a transmis joi ca nu accepta fiscalizarea sectorului IT, sustinand ca aceasta masura va duce la un adevarat exod al inteligentei romanesti spre Silicon Valley si spre NASA si va pagubi Romania de una din cele mai profitabile industrii, informeaza NewsIn."Tinerii din IT, care aduc acum tarii mai multi bani decat o transa de imprumut de la FMI, vor fi atrasi de retributiile mai bune din alte tari si, in felul acesta, Romania va deveni importator de soft in loc sa fie exportator si se va intoarce in situatia din anii trecuti cand importa licente de 300 de milioane de euro, spre deosebire de prezent cand exporta licente de 500 de milioane de euro", precizeaza reprezentantii ACPR.
Alianta Confederatiilor Patronale din Romania precizeaza ca semnalul dat miercuri de Guvern privind impozitarea veniturilor din IT va alunga investitorii din acest domeniu si va pune pe butuci unul din ultimele sectoare industriale unde suntem competitivi pe piata internationala.
De asemenea, presedintele Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS), Liviu Dragan, declara in 10 mai pentru NewsIn ca masura propusa de Guvern cu privire la eliminarea scutirilor de la impozitul pe venit a programatorilor IT va duce la plecarea din tara a companiilor multinationale din domeniu si implicit a specialistilor.
Si Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software (ARIES) este impotriva masurii anuntate de Executiv, fiind de parere... mai mult
Joi, 27 Mai 2010, ora 11:37
Fiecare zi de greva generala aduce Romaniei un prejudiciu de 10 mil. euro, considera Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), care face un apel catre marile centrale sindicale sa participe la sedinta CES de luni, pentru a gasi o cale de acceptare a scrisorii de intentie catre FMI, informeaza NewsIn.In caz contrar, sustine ACPR, transa cinci din imprumutul acordat de Fond se va amana pe un termen nedefinit, iar bugetarii si pensionarii nu vor mai avea de unde sa-si primeasca banii.
"Fiecare zi de greva generala aduce Romaniei un prejudiciu de 10 milioane de euro si blocheaza activitatea a zeci de mii de firme care oricum fac fata cu greu crizei. In acest moment, Romania nu isi poate sustine singura bugetarii. Acordul cu FMI este de aceea obligatoriu pentru a depasi impasul creat si a mentine economia pe linia de plutire.
Refuzul sindicatelor de a se aseza la masa dialogului social si blocarea sau amanarea negocierilor cu FMI va pune statul in situatia de a nu-i mai putea plati nici pe bugetari, nici pe pensionari, cu efecte dramatice asupra populatiei", sustin reprezentantii ACPR.
Alianta Confederatiilor Patronale din Romania face apel catre sindicate sa renunte la actiunile de strada, sustinand ca acestea vor conduce la ideea instabilitatii mediului social din Romania, micsorand astfel sansele recuperarii economice.
Reprezentantii ACPR mai spun ca partidele politice din Romania trebuie sa renunte la "interesele proprii" si sa caute impreuna solutii pentru... mai mult
Vineri, 14 Mai 2010, ora 11:07
Companiile membre ale Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) au decis sa actioneze guvernul in contencios administrativ pentru introducerea impozitului forfetar, a declarat, marti, presedintele ARACO, Laurentiu Plosceanu."In sedinta de azi a ACPR s-a decis in unanimitate actionarea in justitie a Executivului", a declarat presedintele ARACO. De asemenea, ACPR solicita guvernului sa ii fie pusa la dispozitie situatie platii creantelor pe 2008. Asociatia patronala cere si acceptarea unui moratoriu pe legea insolventei pentru firmele de constructii care nu-si recupereaza creantele de la institutiile statului.O decizie privind actionarea in instanta a executivului pentru recuperarea integrala a datoriilor aferente anului 2008 va fi luata cel mai devreme la finalul lunii aprilie."Incasarile au ajuns la 75% din suma de 1,3 miliarde de euro pe care statul o are de achitat catre constructori. Mare parte din bani sunt blocati in primarii, fiind folositi pentru plata salariilor sau pentru cheltuielile curente, in loc sa fie directionati catre firme", a mai precizat Plosceanu pentru NewsIn.
Potrivit datelor Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO) cele mai mari intarzieri la plata se inregistreaza in judetele din nordul Moldovei si in Dobrogea, in timp ce Ardealul se afla in topul regiunilor care si-au achitat datoriile. ARACO a trimis saptamana trecuta o scrisoare premierului Emil Boc in care solicita prezentarea stadiului platilor efectuate de stat... mai mult
Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 09:46