Citibank informeaza, printr-o scrisoare trimisa clientilor, ca transferul efectiv al portofoliului de retail la Raiffeisen Bank va avea loc, cel mai probabil, in luna iulie a acestui an. Evenimentul va fi urmat de o perioada de tranzitie pana la sfarsitul anului, in care banca austriaca s-a angajat sa nu modifice termenii contractuali.
"In decursul perioadei de tranzitie, Raiffeisen Bank va comunica o oferta care sa guverneze relatia dumneavoastra cu Raiffeisen Bank, potrivit unor termeni contractuali care vor fi aplicati ulterior perioadei de tranzitie", mentioneaza reprezentantii Citibank, intr-o scrisoare adresata clientilor persoane fizice.
Clientii Citibank cu facilitati overdraft si carduri de credit, care nu sunt de acord cu transferul, trebuie sa returneze toti banii datorati in 30 de zile de la comunicare.
Clientii Citibank care detin conturi si de economii, depozite, facilitati de overdraft sau produse de investitii trebuie trebuie sa informeze banca printr-o notificare scrisa, daca accepta transferul la Raiffeisen Bank. In cazul in care doresc ruperea relatiei bancare, clientii cu facilitati overdraft trebuie sa restituie toti banii in 30 de zile de la comunicarea deciziei, iar cei care detin plasamente, sa isi retraga banii in aceeasi perioada.
Clientii care detin carduri de credit sunt obligati sa trimita o notificare doar daca doresc incetarea contractelor, iar clientii care detin credite de nevoi personale vor fi transferati automat la... mai mult
Marti, 09 Aprilie 2013, ora 07:52
Raiffeisen Leasing lanseaza un nou produs de finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM), pentru achizitia de vehicule si echipamente noi, in urma incheierii acordului de imprumut cu Banca Europeana de Investitii (BEI), in valoare de 15 milioane de euro.
Noua solutie de finantare are o marja de dobanda de 4,95% si taxa de administrare de 1,85%, se arata intr-un comunicat al companiei, remis luni AGERPRES.
"Am lansat acest produs pentru a incuraja si sustine mediul antreprenorial, oferind clientilor acces la o solutie de finantare adecvata nevoii de crestere a unor afaceri viabile pentru sectorul IMM care, in opinia noastra, reprezinta una dintre cele mai la indemana solutii de relansare a economiei", a declarat directorul general Raiffeisen Leasing, Felix Daniliuc.
Produsul de finantare este disponibil la sediile Raiffeisen Leasing si prin cele 539 de agentii Raiffeisen Bank din tara.
Raiffeisen Leasing este membra a grupului financiar austriac Raiffeisen si activeaza pe piata romaneasca din anul 2002, fiind prezenta in 15 mari orase. Compania este membra a Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB) incepand cu anul 2004. mai mult
Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 17:03
Raiffeisen Bank si Council of Europe Development Bank (CEB) au semnat un acord de imprumut in valoare de 80 de milioane de euro, respectiv 50 de milioane de euro pentru Raiffeisen Bank Romania si 30 milioane de euro pentru subsidiara Raiffeisen Leasing, potrivit unui comunicat de presa, remis, luni, AGERPRES.
Liniile de finantare sunt destinate investitiilor IMM-urilor cu scopul de a crea sau a mentine locurile de munca si finantarii investitiilor comunitatilor locale si a companiilor de utilitati publice.
"In calitatea noastra de banca europeana pentru dezvoltare sociala suntem multumiti ca putem colabora cu Raiffeisen Bank in Romania pentru crearea de noi locuri de munca si pentru dezvoltarea economica a tarii. CEB este hotarata sa-si urmeze misiunea principala aceea de a intari coeziunea sociala si dezvoltarea tarilor membre UE, o misiune care este esentiala in perioada economica dificila pe care o traversam" a declarat Mikolaj Dowgielewicz, vice-guvernator CEB.
Raiffeisen Bank Romania este o banca universala, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii.
Baza de clienti a Raiffeisen Bank a ramas constanta in 2012, la aproximativ 2 milioane de persoane fizice, 100.000 IMM-uri si 7.500 de companii. La mijlocul anului 2012, reteaua Raiffeisen Bank numara 539 de unitati (fata de 542 cat era in iunie 2011), o retea de peste 1.100 de ATM-uri si aproximativ 10.500 de EPOS-uri.
Council of... mai mult
Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 14:10
Raiffeisen Bank si Banca Europeana de Investitii (BEI) au semnat un acord de imprumut in valoare de 45 milioane de euro, destinat finantarii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM).
O suma de 30 milioane de euro din acest acord este destinata Raiffeisen Bank Romania, in timp ce Raiffeisen Leasing va primi 15 milioane de euro, anunta un comunicat emis de Raiffeisen Bank.
Raiffeisen Bank va finanta astfel IMM-uri cu maxim 250 de angajati, companii medii (care au intre 250 si 3.000 de angajati) si proiecte ale autoritatilor locale din Romania.
In plus, Banca Europeana de Investitii poate cofinanta creditele acordate de Raiffeisen, valoarea cofinantarii putamd sa ajunga la 100% din creditul acordat de banca.
Acordarea acestor linii de finantare are ca scop diminuarea impactului crizei financiare asupra IMM-urilor si a companiilor medii.
Creditele vor fi acordate pe termene medii si lungi. mai mult
Luni, 15 Octombrie 2012, ora 11:40
Raiffeisen Bank nu va avea nevoie de capital suplimentar in urma testelor de stres efectuate de banca centrala, rezultat care coincide cu propriile calcule, unde banca a fost uneori mai conservatoare decat BNR, a spus presedintele institutiei de credit, Steven van Groningen."A fost un rezultat foarte bun pentru noi. Atat pe standarde internatioanle cat pe standarde romanesti, avem o solvabilitate peste 10%. Nu va fi nevoie de capital suplimentar. Am facut si noi testele interne, iar pe unele aspecte am fost chiar mai conservatori decat cei de la banca centrala", a declarat van Groningen pentru Mediafax.
Presedintele Raiffeisen a aratat ca provizioanele au crescut in media pietei in primele trei luni ale anului, dar rata solvabilitatii a ramas inalta, mentionand ca banca are oricum resurse suficiente pentru a-si majora capitalurile proprii.
"Provizioanele au crescut foarte mult in decembrie - ianuarie, cand s-a depreciat leul, iar in rest au fost stabile", a spus oficialul Raiffeisen.
Potrivit lui van Groningen, banca avea la sfarsitul primului trimestru o solvabilitate pe standarde internationale de raportare (IFRS) de peste 12%.
"Anul trecut am avut un profit de 160 de milioane euro, din care am acordat dividende de 50 de milioane de euro, deci ne mai raman in capitalurile proprii inca 110 milioane euro", a adaugat presedintele Raiffeisen.
El a punctat ca valoarea creditelor subordonate se ridica la 87 de milioane de eruo.
Potrivit unor surse bancare, testele de stres... mai mult
Luni, 18 Mai 2009, ora 16:15