In lipsa acoperisului, o casa nu ar fi completa si nu ar asigura protectie obiectelor si persoanelor din interiorul acesteia. De aceea, atunci cand se construieste sau se renoveaza o casa, acoperisul este un element care trebuie ales in functie de mai multi factori si dupa o documentare atenta. In general, forma acoperisului se alege in raport cu stilul arhitectural al casei, iar materielele pentru construirea acestuia in functie de rezistenta, durata de viata si greutate.
Care este durata de viata a unui acoperis?
Inainte de toate, trebuie mentionat faptul ca acoperisul este o structura complexa, alcatuita din mai multe elemente. In componenta acestuia intra sarpanta, invelitoarea, elementele de scurgere a apei, precum si elemente de fixare. Durata de viata a unui acoperis este influentata de tipul de materiale utilizate, fiecare dintre acestea avand o rezistenta diferita. In general, durata medie de viata a unui acoperis este de 25-50 de ani, dar aceasta poate creste daca sunt folosite materiale calitative si acoperisul este intretinut corect.
Pe langa materialele utilizate, este important si felul in care se executa lucrarea. Din acest considerent, cele mai multe persoane prefera sa apeleze la specialisti atunci cand au probleme cu acoperisul sau cand doresc sa il inlocuiasca. O firma specializata in montaj acoperisuri Bucuresti nu numai ca se ocupa de reparatiile si montarea oricarui tip de acoperis, dar asigura calitatea rezultatului final si ofera indrumare... mai mult
Joi, 29 Decembrie 2022, ora 12:31
De foarte multe ori este greu de stiut cand s-ar putea sa ai nevoie sa inlocuiesti acoperisului, deoarece un acoperis nu este ceva ce poate fi verificat in fiecare zi. In general te confrunti cu foarte multe lucruri, incat este usor sa uiti despre verificarea periodica si mentenanta acoperisului, iar acest lucru poate crea probleme.
Este important sa verifici acoperisul cel putin de doua ori pe an pentru a cauta orice semne de deteriorare. In acest fel, vei putea face reparatiile necesare sau inlocui acoperisul, inainte ca deteriorarea acestuia sa afecteze bunurile. Gasirea defectelor aparute din timp te poate salva de la o multime de probleme si o multime de bani pe termen lung si, in felul acesta, ai putea evita, de asemenea, potentialele pericole.
Semne timpurii ca au aparut probleme cu acoperisul
1. Aparitia petelor de umezeala. Printre primele semne care arata o deteriorare a acoperisului este aparitia petelor umede pe primul planseu de sub acoperis. Verifica si fii sigur ca nu este o alta sursa pentru petele de umezeala si bineinteles trebuie asociat si cu ploaia cazuta in zona. In cazul in care sub acoperis nu este foarte bine aerisit de la aceste pete umede poate apare mucegaiul, ca mici filigrane, insotite de un miros specific. Cand gasesti urme de infiltrare a apei de ploaie, verifica acoperisul, nu astepta daune ulterioare. Acest lucru ar putea fi costisitor si eventual sa necesite nu numai reparatia, ci si inlocuirea unei anumite parti din el.
2.... mai mult
Vineri, 02 Septembrie 2022, ora 16:12
Acoperișul din tablă cutată este durabil și rezistent
Tabla cutată este o variantă pe care o aleg tot mai mulți proprietari de case sau de clădiri cu diverse destinații, alta decât cea rezidențială, datorită avantajelor pe care le implică utilizarea sa ca material pentru acoperiș.
Am încercat să cuprindem în acest articol cât mai multe avantaje ale unui acoperiș din tablă cutată, cu ajutorul specialiștilor de la RoofArt. Dacă ești interesat de o astfel de opțiune pentru acoperiș și îți dorești să te informezi cu privire la beneficiile utilizării tablei cutate, poți consulta detaliile de mai jos.
Un acoperiș din tablă cutată va rezista un timp îndelungat, mai ales dacă materia primă din care este făcuta tabla este oțelul de o calitate foarte bună și care este protejat de straturi de acoperire cu performanțe tehnice ridicate. Cu precădere, oțelul nordic, din care este făcută tabla cutată RoofArt, are caracteristici tehnice unice, iar acoperișurile făcute din acest material rezistă zeci de ani. Durabilitatea este garantată de producătorii profesioniști precum RoofArt, care oferă certificate de garanție, de conformitate și de proveniență a materiei prime pentru produsele pe care le oferă.
Un acoperiș din tablă cutată este rezistent din toate punctele de vedere. Nu doar rezistența în timp este specifică acoperișurilor din tablă cutată, ci și rezistența la acțiunea diverșilor factori mecanici... mai mult
Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 17:58
Orice lucrare realizată de personal autorizat beneficiază de o anumită perioadă de garanţie. În cazul acoperişului, aceasta poate avea o durată de până la 25 de ani. Totuși, de-a lungul acestei perioade pot apărea diferite semne că urmează să apară o deteriorare a sistemului de învelitoare, fie din punct de vedere estetic, fie funcţional. În acest caz, proprietarii locuințelor pot apela la serviciile unei firme de reparații acoperișuri în București, care va identifica imediat problema și o poate rezolva într-un timp scurt și eficient. Dacă nu se acordă importanță acestor semne, deteriorările se pot accentua sub influența factorilor meteo într-un timp alert, ducând la imposibilitatea reparării acoperișului, singura soluție fiind înlocuirea sa. Bineînțeles, față de lucrările de întreținere sau reparație, înlocuirea unui acoperiș este mult mai costisitoare.
Care sunt semnele că acoperișul se deteriorează?
Chiar și în condiţiile în care este verificat periodic, exista posibilitatea să apară unele semne mai greu de depistat care pot afecta starea acoperişului. Prin urmare, observarea acestora se va face după ce apar infiltraţii de apă. Acestea apar, în general, în zonele în care au fost îmbinate panourile sau unde au fost montate diferitele accesorii, cum ar fi coamele, sau pe lângă şuruburi. În acest caz, semnele care anunță că acoperișul este deteriorat pot fi următoarele:
apare igrasie în... mai mult
Miercuri, 29 Septembrie 2021, ora 16:43
Acoperisul unei cladiri este punctul ei sensibil in fiecare caz. Indiferent de faptul ca vorbim de o cladire rezidentiala sau una comerciala, in cazul in care se produce o ruptura, o infiltratie sau orice alt tip de stricaciune in acoperisul cladirii, si alte deteriorari serioase sunt iminente in cladirea respectiva, avand in vedere ca perioada complet uscata, in zona noastra geografica inseamna mereu o perioada scurta.
Din acest motiv, reparatia de acoperisuri poate fi inteles ca si un serviciu mai special, de importanta ridicata, de interventie. Pe langa prioritatea ridicata al acoperisului perfect, nu trebuie sa neglijam si faptul ca la remedierea problemelor legate de acoperis, se lucreaza la inaltime, si acesti factori chiar impun angajarea unor profesionisti experti in domeniu, pentru a evita urmarile nedorite, cum ar fi reparatia superficiala, fara a gasi motivul de baza al deteriorarii, sau mai rau, accidentarile.
Acoperisul unei cladiri poate fi de mai multe feluri, in functie de materialele utilizate la ansamblarea lui. Indiferent ca este vorba de un acoperis executat din tigle metalice, ceramice sau vorbim de acoperisuri drepte, acoperite cu material bituminos, exista posibilitatea ca infiltratiile sa apara in urma deteriorarilor.
Fie vorba de inlocuirea fizica al materialului de acoperire, de gasirea locatiei de infiltratie si de remedierea fisurilor care au aparut in materialul izolant, sau de asigurarea scurgerii eficiente de pe acoperis,... mai mult
Luni, 29 Martie 2021, ora 17:41
Sistemele de acoperis din metal sunt din ce in ce mai populare, fiind preferate de proprietarii caselor datorita aspectului si a durabilitatii. In plus, reciclabilitatea si eficienta energetica crescuta le recomanda ca fiind o investitie inteligenta pe termen lung. Daca ai in vedere instalarea unui acoperis metalic, ar trebui sa tii cont de cateva lucruri importante.
Durata de viata a acoperisului metalic este conditionata de calitatea materialelor
Daca intentionezi sa instalezi un acoperis metalic, este recomandat sa alegi produse de calitate superioara. Metalul este un material durabil si ar trebui sa ai in vedere producatori tabla acoperis care ofera garantii de peste 50 de ani si chiar mai mult. Pentru a-ti face o idee, acoperisurile din sindrila metalica interconectata, de calitate superioara si corect instalate, pot ramane functionale pana la 100 de ani, fara a necesita intretinere sau inlocuire.
Unul din marile avantaje ale acoperisurilor metalice este faptul ca sunt rezistente la mucegai, astfel ca nu putrezesc. Daca sunt montate corect si tabla este de calitate, fiind bine tratata, riscul aparitiei ruginii este aproape inexistent.
Acoperisurile metalice scad asigurarile de incendiu
Motivul principal pentru care acoperisurile metalice au devenit atat de populare este faptul ca sunt ignifuge, fiind incadrate in clasa de foc A - cea mai buna. Acesta este un avantaj care face ca majoritatea companiilor de asigurari sa ofere reduceri de pana la 30%... mai mult
Luni, 23 Noiembrie 2020, ora 18:31
Asa cum indica si numele, compania de renume RoofArt este promotoarea unora dintre cele mai inovative si fiabile solutii pentru acoperisuri. Inca din 2001, de cand s-a infiintat, compania promoveaza tigla metalica Umbrella® drept una dintre cele mai bune optiuni pentru sistemul de invelitori al casei.
In Romania exista numerosi producatori de tabla pentru acoperis, insa cu ce este mai presus compania RoofArt, prin ce se remarca aceasta pe piata si ce aduce nou tigla metalica produsa de aceasta? Sunt intrebari la care vom raspunde pe parcursul acestui articol.
Prin ce se remarca RoofArt ca producator de tigla metalica in Romania?
Misiunea companiei este de a le satisface clientilor romani nevoile in ceea ce priveste siguranta si rezistenta acoperisului in orice conditii climatice.
Mai exact, garanteaza un acoperis a carui durata de exploatare depaseste 60 de ani, cu un design elegant, unitar - toate accesoriile acoperisului trebuie sa fie realizate din aceleasi materiale si sa aiba aceeasi culoare - si care sa merite din plin investitia.
De aceea, RoofArt investeste constant in asigurarea unui nivel superior din punctul de vedere al calitatii produselor din portofoliu. Toate acestea sunt dovedite de urmatoarele aspecte:
folosirea unei materii prime de inalta calitate in fluxul de productie a sistemelor de invelitori, furnizata de marele concern suedez SSAB;utilizarea unor tehnologii si utilaje profesionale de origine finlandeza, produse de Samesor si... mai mult
Vineri, 29 Noiembrie 2019, ora 15:26
Au trecut aproape sapte ani de la inaugurarea National Arena, dar inca mai descoperim hibe ale stadionului ce a costat peste 230 de milioane de euro.
Cea mai noua are legatura cu acoperisul arenei, care a costat nu mai putin de 20 de milioane de euro.
Acesta nu poate fi folosit iarna, atunci cand ninge, deoarece nu are o structura de rezistenta suficient de puternica pentru a face fata zapezii.
Dezvaluirea a fost facuta de directorul sportiv de la FCSB, Mihai Stoica. Gruparea ros-albastra a facut o solicitare la Primaria Capitalei pentru a inchide acoperisul duminica, in ziua meciului cu Sepsi OSK, in momentul in care s-a anuntat ca va ninge.
Raspunsul Primariei a fost insa negativ, pe motiv ca acoperisul s-ar putea prabusi in cazul in care va ninge foarte mult.
"E un acoperis foarte scump si foarte sensibil. Daca ninge pe el, risca sa cada, sa se prabuseasca. Nu stiu de ce s-a mai facut, probabil avea nevoie cineva de vacante", a spus Mihai Stoica la Digi Sport.
In aceste conditii, meciul dintre FCSB si Sepsi OSK s-a disputat cu acoperisul descoperit, pe un teren acoperit cu zapada si alunecos. Cinci jucatori au avut de suferit deoarece s-au accidentat.
Acoperisul de la National Arena a avut probleme si in timpul unor meciuri cand a plouat. Nu o data s-a intamplat sa ploua prin acoperis, iar spectatorii si jucatorii au avut de suferit.
C.S. ...citeste mai departe despre "Gafa uriasa la proiectarea National Arena: Acoperisul de 20 de milioane de... mai mult
Luni, 26 Februarie 2018, ora 12:00
Un mare eveniment a avut loc joi la kilometrul zero al Bucurestiului, in Piata Sfantul Gheorghe, in prezenta primarului Capitalei, Gabriela Firea.
Politistii au blocat circulatia in zona pentru siguranta edilului, care a venit insotita de alai de parteneri privati si din media. Curiosii care au vrut sa vada pentru ce au asteptat zeci de minute blocati in trafic in Pasajul de la Piata Unirii au trebuit insa sa caute bine pana cand au identificat grandiosul obiectiv proaspat inaugurat - un covor de muschi verde cocotat pe acoperisul statiei RATB.
Firea & partenerii s-au intrecut in discursuri, laude si promisiuni despre cum vor ajuta statiile cu acoperisuri verzi bucurestenii sa respire un aer mai curat. Astfel a rasunat la microfon sa se auda in toata piata ca 3 metri patrati de vegetatie "la inaltime" asigura oxigenul pentru un om. Cum un refugiu presupune in jur de 25 de metri patrati de muschi si din toate statiile RATB "numa'" 34 sunt norocoase, la un calcul simplu marea inverzire va produce aer pentru 300 de suflete.
Desi este o investitie privata, Primaria punand la dispozitie doar statiile (cele 34 putem sa presupunem ca sunt cele care nu risca sa se prabuseasca pe calatori in viitorul apropiat), Firea nu s-a sfiit sa-si treaca proiectul la "realizari in timpul mandatului".
"Proiectul de astazi este unul special, pentru ca se refera la viata noastra, la sanatatea noastra, la ceea ce lasam in urma la final de mandat (??!??) ", a spus ea, dupa cum au... mai mult
Vineri, 08 Septembrie 2017, ora 14:32