Cumparatorii din Statele Unite au cheltuit online 7,4 miliarde de dolari cu ocazia reducerilor de Black Friday, conform Adobe Analytics.
Nivelul cheltuielilor marcheaza un record in privinta cumparaturilor online de Black Friday din SUA. De asemenea, reprezinta cea de-a doua cea mai mare vanzare online intr-o zi de reduceri din istoria tarii, cu putin sub sumele incasate anul trecut cu ocazia Cyber Monday, atunci cand consumatorii au cheltuit cu 500 de milioane de dolari mai mult, indica datele Adobe.
Vanzarile online de Black Friday au crescut cu aproximativ 20% fata de anul trecut, potrivit Adobe Analytics, care masoara tranzactiile a 80 din cei mai buni 100 de retaileri online din SUA.
Printre cele mai vandute produse s-au numarat papusile "LOL Surprise", articole legate de subiectul filmului Frozen 2, jocul FIFA 20 si o consola de jocuri Nintendo.
Adobe prevede ca un nou record va fi doborat cu ocazia Cyber Monday din acest an (luni, 2 decembrie), cand se estimeaza ca vor fi cheltuiti 9,4 miliarde de dolari. Federatia Nationala de Retail se asteapta ca 69 de milioane de cumparatori americani sa profite de chilipirurile online de luni.
Cresterea de vineri a cumparaturilor in mediul online a fost insotita de o scadere de 6,2% a vanzarilor in magazine, conform datelor furnizate de ShopperTrak, mentionate de CNBC.
Adobe se asteapta ca vanzarile cu ocazia Small Business Saturday (Sambata pentru intreprinderile mici), in care cumparatorii sustin magazinele... mai mult
Duminica, 01 Decembrie 2019, ora 08:54
In pofida unui mediu geopolitic tot mai complex, apetitul pentru fuziuni si achizitii (M&A) de la nivel global inregistreaza un record al ultimilor 10 ani, potrivit celei de-a 20-a editii a raportului Global Capital Confidence Barometer (CCB), un studiu bianual derulat in randul a peste 2.900 de directori executivi din 47 de tari.
Companiile continua sa foloseasca achizitiile pentru a-si construi bazele unei cresteri viitoare solide, pe fondul unei incertitudini in crestere. Aproape sase din zece companii la nivel mondial (59%) planifica acum sa faca o achizitie in anul urmator, in crestere de la 52% cu 12 luni in urma.
De asemenea, directorii executivi se asteapta ca omologii lor sa fie activi la masa negocierilor, 92% dintre respondenti preconizand ca piata M&A globala va creste in urmatorul an, fata de 86% in aprilie 2018.
Intentiile M&A sunt sustinute de o incredere mai mare in randul corporatiilor. In contrast net cu opinia multor economisti, care prezic o crestere mai lenta, si in pofida incertitudinilor geopolitice, directorii executivi din toata lumea sunt mai optimisti cu privire la perspectivele macroeconomice.
O majoritate covarsitoare a respondentilor (93%) considera ca economia globala se imbunatateste, marcand o crestere de 20 de procente a asteptarilor pozitive fata de 73% in urma cu un an.
Aceasta perspectiva ambitioasa in randul directorilor executivi este reflectata de estimarile optimiste ale performantelor lor viitoare: 76% dintre... mai mult
Luni, 22 Aprilie 2019, ora 11:36
Piata masinilor rulate din import a atins anul trecut cel mai ridicat nivel de cand exista statistici, crescand cu 74% fata de 2016, pana la jumatate de million de unitati.
Rezultatele sunt oferite de o analiza facuta de Autovit.ro pe baza datelor de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), potrivit News.ro.
"Cel mai mare nivel al pietei a fost atins in 2008, cand s-au inregistrat 300.000 de unitati. De cealalta parte, cel mai slab an pentru piata masinilor rulate a fost 2011, cand totalul nu a atins nici 100.000 de unitati", se arata intr-un comunicat.
Tranzactiile cu masinile noi si rulate au atins un record istoric in 2017, cele noi depasind 100.000 de unitati, iar cele rulate 1,1 milioane de unitati. La cele rulate, 518.927 au reprezentat masini din import, iar 496.723 au fost reinmatriculari. Spre comparatie, in 2016, piata masinilor rulate a ajuns la un numar de 641.909 unitati.
"Anul trecut, piata de masini noi a depasit, dupa aproape un deceniu, 100.000 de unitati, acesta fiind cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani si al patrulea an consecutiv de crestere", se arata in comunicat.
Spre deosebire de anii anteriori, programul Rabla a avut un impact redus asupra pietei auto in 2017, astfel ca mai putin de un sfert dintre achizitiile din piata au fost efectuate prin intermediul acestuia, potrivit Autovit.ro.
"Pe de alta parte, subventiile acordate pentru achizitia de masini electrice au impulsionat aceasta... mai mult
Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 11:19
Rezervele de capital ale Berkshire Hathaway, compania omului de afaceri american Warren Buffett, au urcat in trimestrul al treilea la un nivel record de aproape 85 de miliarde de dolari, de la un maxim precedent de 72,7 miliarde de dolari atins in iunie.
"Are o gramada de munitie pentru investitii. 85 de miliarde de dolari insemna o multime de bani", a spus Bill Smead, care administreaza un portofoliu de actiuni Berkshire Hathaway de 2,1 miliarde de dolari la Smead Capital Management, relateaza Bloomberg.
Suma record va provoca probabil un nou val de speculatii despre urmatoarea tinta de achizitie a presedintelui si directorului executiv al Berkshire, in varsta de 86 de ani.
Pe parcursul a cinci decenii, Buffett a transformat compania din Omaha intr-un conglomerat prin zeci de preluari si achizitii de actiuni. In prezent, Berkshire are un portofoliu evaluat la circa 100 de miliarde de dolari si subsidiare de la Dairy Queen pana la NetJets.
Afla pe ce loc se afla Warren ...citeste mai departe despre "Nou record pentru Warren Buffett - are la dispozitie 85 de miliarde de dolari pentru investitii" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 05 Noiembrie 2016, ora 14:31
Romanii s-au inghesuit sa-si cumpere locuinte, astfel ca primul semestru al acestui an a fost cel mai bun din istoria moderna a pietei imobiliare din tara noastra, in special pe zona rezidentiala.
Declaratia ii apartine directorului diviziei New Homes din cadrul firmei de consultanta imobiliara Coldwell Banker, Gabriel Voicu, care a amintit ca in perioada ianuarie-iunie 2016 au fost acordate 21.000 de credite prin programul Prima Casa, cu 40% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut.
"Numarul unitatilor care vor fi livrate in acest an este estimat la 14.000 numai in Bucuresti, fata de 9.000 in 2008.
Anul trecut, in Bucuresti, au fost livrate circa 11.000 de unitati rezidentiale noi, iar in acest an este asteptata o crestere de peste 27%, semnificativ peste nivelul inregistrat in 2008, de 9.000 de unitati", a mentionat acesta.
Citeste mai departe despre "Romanii s-au inghesuit sa-si cumpere case: Record in istoria pietei noastre imobiliare" pe Ziare.com. mai mult
Miercuri, 03 August 2016, ora 13:39
In ciuda faptului ca oferta de 42 de miliarde facuta de Chem China pentru preluarea Syngenta, cel mai mare producator de pesticide din lume, a fost respinsa, companiile chineze si-au facut din Europa un capat de pod in procesul de extindere a afacerilor.
Anul acesta, firmele din China si Hong Kong au atins un nivel de 32 de miliarde de dolari investiti in preluarea unor companii din Europa, recordul precedent datand din 2008, cand firmele chineze au pompat 27 de miliarde de dolari in piata de achizitii de pe continent, scrie revista Quartz.
Tonul a fost dat odata cu preluarea producatorului de anvelope Pirelli pentru 9 miliarde de dolari, in primavara acestui an, tot de catre Chem China.
Compania de stat chineza s-a remarcat printr-o serie de achizitii constante facute pe piata europeana in ultimii 10 ani.
In 2011 a platit 2,2 miliarde de dolari pentru producatorul norvegian de silicon Elkem, iar cu 5 ani inainte a oferit peste 900 de milioane pentru compania franceza de aditivi alimentari Adisseo.
Din totalul de 201 miliarde investit in ultimul deceniu de companiile chineze pentru preluarea unor firme europene, Chem China se remarca printr-un aport de aproape 12%, facand achizitii de peste 24 de miliarde de dolari.
Printre marcile celebre care sunt acum detinute de firme din China se numara Volvo, Ferretti sau Ferragamo.
De altfel, Europa pare sa fie un camp de batalie pentru companiile asiatice, firmele din Japonia investind aproape la fel de mult... mai mult
Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 14:12
De acum incolo, una din trei beri baute pe glob va avea acelasi producator. Dupa o serie de negocieri la sange, a doua mare companie din industria berii, SAB Miller, va fi cumparata de liderul AB InBev.
Gigantul AB InBev a acceptat sa plateasca 104 miliarde de dolari (68 miliarde lire sterline) intr-o tranzactie record menita a asigura suprematia firmei la nivel global, anunta agentia Bloomberg.
Lumea s-a impartit in doua
Cele doua companii au dezvaluit ca pretul platit pentru o actiune din pachetul majoritar se va ridica la 44 de lire.
Este o valoare cu 50% mai mare decat cotatia inregistrata de actiunile SAB Miller la data de 14 septembrie, inainte ca vestea privind negocierea tranzactiei sa razbata la urechile publicului.
AB InBev detine deja marci celebre de bere in portofoliu: Budweiser, Stella Artois, Becks, Brahma, iar dupa achizitia marii rivale va adauga listei de branduri si berile Peroni si Grolsch.
Practic, dupa semnarea contractului, AB InBev va avea la dispozitie jumatate din profitul raportat de industria berii la nivel global.
Din acel moment, piata globala a berii va fi impartita intre AB InBev si restul producatorilor.
Se muta in Belgia
"Este un pret bun obtinut de SAB Miller. Este bine ca au ajuns la un numitor comun in ceea ce priveste evaluarea pachetului majoritar", apreciaza Alicia Forry, analist al Canaccord Genuity.
Perfectarea achizitiei record a fost grabita de declinul inregistrat pe pietele emergente, in special in... mai mult
Marti, 13 Octombrie 2015, ora 10:34
Valoarea megatranzactiilor de pe piata de fuziuni si achizitii a atins un nou record, de 1.190 de miliarde de dolari, depasind precedentul maxim istoric inregistrat in 1999, cu putin timp inaintea crizei dotcom.
Totalul tranzactiilor care depasesc individual zece miliarde de dolari a depasit recordul din 1999 saptamana aceasta, dupa ce joi compania franceza de telecom Altice a anuntat o intelegere de 17,7 miliarde de dolari pentru achizitia Cablevision, potrivit cotidianului britanic Financial Times.
Tot in aceasta saptamana, cel mai mare producator de bere din lume, AB InBev, a anuntat planuri pentru o tentativa de preluare a rivalului SABMiller. O tranzactie ar depasi pragul de 100 de miliarde de dolari si s-ar situa astfel printre cele mai mari sase preluari de pana in prezent.
Noile legi ale atractiei: Cine iese in castig pe piata de fuziuni si achizitii?
Ca numar, tranzactiile de peste zece miliarde de dolari se situeaza in acest an la 47, la numai o operatiune ...citeste mai departe despre "Record al megatranzactiilor de pe piata de fuziuni si achizitii" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 20 Septembrie 2015, ora 17:21
Muzeul de Istorie Naturala din Londra a organizat o licitatie prin intermediul caruia a scos la vanzare 435 de ilustratii cu imagini din cartea celebrului artist John James Audubon, Birds of America.
Artistul este recunoscut pentru faptul ca a scris "Birds of America", cea mai scumpa carte din lume, vanduta anul trecut, pe 7 decembrie. Cartea a fost achizitionata pentru mai mult de 10 milioane de dolari. Recordul precedent apartinea aceleiasi carti, dar intr-o editie cu 10 ani mai veche, precizeaza Bloomberg.
Muzeul de Istorie Naturala din Londra a anuntat ca scoate la vanzare peste 400 de ilustratii desenate cu imagini care reproduc fidel modelele din volumul "Birds of America". Pretul pentru aceste opere porneste de la 200 de dolari pe bucata. Acesta cuprinde o mie de ilustratii a aproape 500 de specii de pasari, realizate in marime naturala.
Foile puse in vanzare de muzeu sunt imprimate pe o hartie speciala, de aproape 40 de centimetri inaltime. O foaie de acest tip, fara sa fie pictata costa aproximativ 80 de dolari, semnificativ mai putin decat originalul folosit de Audubon. Artistul a folosit hartie de 1000 de dolari. In lume mai exista doar 119 exemplare din :Birds of America", dintre care 108 sunt expuse in muzee. mai mult
Luni, 19 Decembrie 2011, ora 21:01