Nu e usor sa faci marketing de calitate pe Facebook. Dincolo de a crea reclame persuasive care sa atraga clientii, trebuie sa faci asta in mod constant. Te-ai gandit vreodata ce bine ar fi sa creezi iar si iar continut calitativ care sa treaca testul timpului cu succes?
Din fericire, acest lucru nu este imposibil, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre practica atemporala in marketing (evergreen) si despre promovare facebook cu strategii evergreen.
Marketingul "evergreen" - ce inseamna?
In marketing, conceptul de "evergreen" face referire la un continut mereu proaspat si nou. Desi unele piese de continut pot avea o vechime considerabila (cum ar fi continutul postat in urma cu mai multe luni sau mai multi ani), anumite tipuri de continut, cum ar fi testimonialele si tutorialele, pot ramane permanent relevante si oarecum "noi" fara sa se schimbe prea mult de-a lungul anilor.
Acest tip de continut este usor de creat si poate deveni un pilon fundamental pentru site-ul si si chiar pentru anunturile de promovare facebook.
Tutoriale
Este suficient sa ne uitam la popularitatea tutorialelor de pe YouTube ca sa intelegem ce impact fabulos au aceste forme de continut. Cel mai probabil, in prezent exista cate un tutorial pentru orice - de la cum sa-ti repari singur masina, pana la cum sa te machiezi si cum sa desenezi simplu.
Din fericire, cu putina creativitate, astfel de tutoriale video sau postari cu sfaturi practice pot fi folosite cu mare succes in... mai mult
Miercuri, 23 Septembrie 2020, ora 16:44
Facebook Shops, cea mai noua facilitate a celei mai mari retele sociale, adauga un tab de shopping paginilor prin care business-urile pot lista produsele pe care le vand.
Facebook a anuntat Shop, o facilitate prin care companiile care au pagini de Facebook si profiluri de business pe Instagram isi pot prezenta produsele intr-o sectiune speciala.
Astfel, companiile pot sa-si creeze un tab special la pagina de Facebook sau profilul de Instagram. In acest tab, va fi prezentat catalogul de produse, organizat la randul lui pe categorii.
In formatul actual, majoritatea achizitiilor nu se vor face pe Facebook sau Instagram. In schimb, utilizatorii vor fi directionati care site-ul companiei.
Doar putinele branduri care folosesc in prezent functia de Checkout din Facebook si Instagram vor putea face vanzarile direct in cadrul celor doua retele sociale.
Checkout se afla deocamdata in faza de testare, fiind disponibil doar unui numar limitat de branduri. Este clar, insa, ca acesta este scopul final pentru Facebook: sa opereze vanzarile direct pe platformele sale.
Utilizatorii pot comunica cu reprezentantii companiilor prin WhatsApp, Messenger si Instagram Direct. Facebook ar putea incerca ulterior sa monetizeze aceasta facilitate, permitand companiilor sa trimita mesaje comerciale utilizatorilor cu care au avut contact in acest fel.
Pe Instagram, noua functie va fi promovata si mai puternic decat pe Facebook. Shop va deveni una din sectiunile principale ale... mai mult
Miercuri, 20 Mai 2020, ora 11:17
Unele dintre cele mai populare produse si servicii - de la tehnologia Bluetooth la Facebook si iPhone - au fost inventate incepand cu anul 2000.
In 2007, Steve Jobs a dezvaluit produsul Apple care a schimbat vietile oamenilor pentru totdeauna: iPhone-ul. Servicii online, precum YouTube si Facebook, au avut, de asemenea, un impact major in viata oamenilor, astazi fiind folosite de miliarde de utilizatori din intreaga lume. Iata cateva dintre marile inventii de la inceputul anilor 2000:
Camera foto pentru telefon
In 2000, telefoanele cu camera incorporata au devenit, in mod oficial, disponibile pe piata. Desi majoritatea companiilor au dezvoltat versiuni proprii, J-sH04 a fost primul telefon mobil cu o camera incorporata.
Realizat de Sharp Corporation si lansat de J-Phone, acesta a fost disponibil doar in Japonia, potrivit entrepreneur.com.
USB
USB-ul a fost patentat in 1999 de compania israeliana M-system, insa abia in 2000 a fost vandut primul astfel de dispozitiv in Statele Unite ale Americii de catre compania IBM. Denumit DiskOnKey, USB-ul avea doar opt megabytes.
Bluetooth
Lansarea Bluetooth 1.0 a avut loc in 1999, dar marile companii au inceput sa incorporeze aceasta tehnologie in produsele lor abia incepand cu anul 2000. Ericsson T36 a fost printre primele telefoane mobile dotate cu Bluetooth. Acesta a fost lansat in iunie 2000.
Toyota Prius
Toyota a lansat prima masina hibrid, Prius, in 1997, in Japonia, dar autovehiculul a fost... mai mult
Marti, 10 Martie 2020, ora 12:27
Facebook a lansat, luni, in Statele Unite, o versiune a serviciului de mesagerie Messenger destinata copiilor.
Messenger Kids este o aplicatie "de mesagerie video si text conceputa pentru ca cei mici sa isi poata contacta familia si prietenii aprobati de catre parintii lor", care pot "controla intreaga lista de contacte", a explicat compania intr-un comunicat citat de AFP.
In cadrul acestei versiuni, "nu exista publicitate, nici achizitii in aplicatie", a mentionat Facebook, care a publicat cu ocazia acestei lansari o serie de masuri de precautie pentru protejarea sigurantei copiilor si a vietii lor private.
"Vrem sa ne asiguram ca utilizarea tehnologiei de catre copiii nostri este un lucru pozitiv, sigur si adaptat varstei lor", a afirmat compania din California, precizand ca aplicatia respecta reglementarile privind protectia copiilor pe Internet.
Messenger Kids este in prezent disponibila numai pe dispozitivele marcii Apple si doar in Statele Unite, a mentionat Facebook, care a adaugat ca serviciul va fi disponibil prin intermediul magazinelor de aplicatii online ale Amazon si Google.
Odata descarcata aplicatia, parintii creeaza un cont pe Messenger Kids pentru copiii lor prin intermediul propriului cont de Facebook si, astfel, au posibilitatea de a autoriza sau nu anumite contacte in lista de prieteni a celor mici.
Versiunea clasica de Messenger este utilizata de peste un miliard de persoane, precizeaza sursa citata.
...citeste mai departe despre... mai mult
Marti, 05 Decembrie 2017, ora 07:23
Comisia Europeana a amendat joi Facebook cu 110 milioane de euro, pentru ca a furnizat informatii inselatoare legate de acordul de preluare a serviciului de mesagerie WhatsApp, in 2014.
Institutia europeana a aratat ca Facebook a sustinut ca nu poate conecta automat conturile utilizatorilor Facebook cu WhatsApp, dar ca doi ani mai tarziu a lansat un serviciu care face acest lucru, transmite Reuters.
"Comisia a constatat ca, contrar declaratiilor din timpul procesului de evaluare a preluarii, posibilitatile tehnice de potrivire a identitatilor utilizatorilor Facebook si WhatsApp existau in 2014, iar angajatii Facebook cunosteau acest lucru", se arata intr-un comunicat al executivului UE.
Facebook afirma intr-un comunicat ca erorile facute in declaratiile din 2014 nu au fost intentionate si ca Comisia a confirmat ca nu au influentat rezultatul evaluarii fuziunii.
"Anuntul de astazi incheie subiectul", potrivit Facebook.
Amenda nu va inversa decizia Comisiei de aprobare a achizitiei WhatsApp si nu are legatura cu o investigatie separata legata de protejarea datelor utilizatorilor.
Comisia Europeana ar fi putut sa fi amendat Facebook cu pana la 1% din cifra de afaceri, respectiv 276 de milioane de dolari, in baza rezultatelor din 2016, dar a precizat ca Facebook a cooperat si a recunoscut neregulile.
Amenda CE vine dupa ce Facebook a fost penalizata, marti, de autoritatea pentru protectia datelor din Franta, cu 150.000 de dolari, pentru ca nu a prevenit... mai mult
Joi, 18 Mai 2017, ora 12:10
Retelele de socializare sunt privite in principal ca o modalitate de comunicare, de informare asupra anumitor teme sau subiecte de interes, dar si ca o modalitate de promovare, de semnalare a prezentei intr-un grup de prieteni sau profesional, intr-o comunitate de afaceri sau intr-un grup de oameni care au aceleasi preocupari sau hobby-uri.
Mai mult, retelele de socializare au inceput sa fie privite de catre specialistii de marketing ca fiind un mediu potrivit de promovare si de publicitate online.
Facebook, unul dintre principalele site-uri de relationare sociala, este privit de oameni ca fiind ceva prietenos, mediul in care interactioneaza online, converseaza, fac schimb de fotografii si impartasesc opinii sau experiente, se arata intr-un comunicat al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor.
"Am cont de Facebook, deci exist" a inceput sa fie deviza multor persoane sau companii, institutii si alte forme de organizare sociala, economica si, in ultima vreme in Romania, si politica.
In perioada mai - iunie 2015 expertii Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania), coordonati de Avocat Mihaela Cocan, au analizat termenii si conditiile de utilizare a Facebook-ului.
Analiza termenilor si conditiilor de utilizare a Facebook-ului a izvorat din necesitatea informarii si educarii consumatorilor, in sensul de a intelege ce presupune utilizarea unei retele de socializare si care sunt riscurile la care se supun prin crearea unui cont... mai mult
Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 16:27
Valoarea tranzactiilor a crescut spectaculos, cu 186% in 2014 comparativ cu 2013, ajungand la o valoare totala de 3,14 miliarde USD, in timp ce numarul lor a crescut cu doar 24% in acelasi interval, conform studiului EY - M&A Barometer Romania 2014.
Industria serviciilor a fost cea mai activa in fuziuni si achizitii, in timp ce tranzactiile cele mai mari au avut loc in IT, servicii si imobiliare.
Romania a marcat in 2014 cea mai mare tranzactie din domeniul IT si tehnologie, prin achizitionarea companiei LiveRail Inc de catre Facebook cu suma de 500 milioane USD.
In 2014, investitorii din Germania si Austria au fost cei mai importanti investitori externi in piata din Romania, cu 9 si respectiv 6 tranzactii fiecare totalizand 8% din total, urmati de cei din Olanda, comparativ cu 2013 cand Polonia era cel mai activ investitor extern.
Piata romaneasca de fuziuni, dominata de tranzactii interne
Valorile de tranzactionare au fost facute publice pentru 37% din cele 182 de tranzactii care au avut loc in Romania in 2014.
Piata romaneasca de fuziuni si achizitii a fost dominata in 2014 de investitorii financiari si de tranzactiile interne, numarul acestor tranzactii cumuland 55% din total.
Din numarul total de 182 de tranzactii finalizate, 47% au fost incheiate de catre investitori strategici - cu 16% mai putin decat in 2013, in timp ce restul au fost incheiate de investitori financiari.
Procentul investitorilor financiari a inregistrat o noua crestere... mai mult
Joi, 19 Martie 2015, ora 15:45
Facebook a adaugat o firma finlandeza care produce aplicatii de monitorizare a activitatii fizice portofoliului sau din ce in ce mai divers.
ProtoGeo, cu sediul in Helsinki, a creat aplicatia Moves, care utilizeaza senzorii incorporati in smartphone-uri pentru a monitoriza exercitiile fizice efectuate de utilizatori, informandu-i ce distanta au parcurs sau cate calorii au ars, scrie BBC News.
Prin aceasta achizitie, compania americana isi face intrarea pe piata promitatoare a tehnologiei de monitorizare a sanatatii.
Facebook nu a dezvaluit detaliile financiare ale tranzactiei, insa se ...citeste mai departe despre "Compania Facebook face o achizitie surprinzatoare" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 27 Aprilie 2014, ora 08:27
Facebook se afla in negocieri cu Microsoft pentru achizitionarea Atlas Solutions, care ofera servicii de gestionare a reclamelor online.
In cazul in care tranzactia se va finaliza, Facebook va fi in competitie directa cu Google in domeniul publicitatii online si ar putea schimba definitiv aceasta piata.
Atlas Solutions face parte din aQuantive, companie pe care Microsoft a preluat-o in 2007 pentru sase miliarde de dolari, anunta Business Insider.
Pretul pe care Facebook il va plati va fi, cel mai probabil, cu mult sub acest nivel, ultimele oferte pe care Microsoft le-a primit recent pentru Atlas cifrandu-se in jurul a 30 de milioane de dolari. Microsoft a amortizat deja cea mai mare parte a valorii de achizitie aQuantive.
Dezvoltarea sau achizitionarea de tehnologii de ad-serving (solutii tehnologice care selecteaza, distribuie si monitorizeaza anunturile publicitare electronice) este una din ultimele etape pe care Facebook trebuie sa le indeplineasca pentru a realiza propria sa retea de publicitate pe site-uri externe.
Google a achizitionat, din aceleasi motive, solutiile DoubleClick in 2007, pentru trei miliarde de dolari. mai mult
Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 13:09