Apple este in discutii avansate pentru preluarea producatorului de casti audio Beats Electronics, care detine de asemenea o platforma online de muzica, tranzactie de 3,2 miliarde de dolari, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.
Preluarea Beats ar putea fi cea mai mare achizitie efectuata vreodata de Apple. Beats Electronics a fost fondata de rapperul Dr. Dre si Jimmy Iovine, unul dintre cei mai influenti executivi din industria muzicala.
Apple si-ar extinde astfel prezenta pe piata distributiei online de muzica, preluand serviciul de streaming lansat in acest an de Beats. Pentru 10 dolari pe luna, clientii Beats primesc acces nelimitat la toate piesele si albumele din catalogul companiei, pe care le pot accesa de pe smartphone, tableta sau de pe computerul personal.
Distributia de muzica, una dintre afacerile de baza ale Apple
Distributia de muzica a devenit, in ultimii 10 ani, una dintre afacerile de baza ale Apple, datorita player-ului iPod si platformei iTunes.
Cu toate acestea, vanzarile de muzica in format digital ale Apple au scazut anul trecut pentru prima data de la lansarea iTunes, pe fondul migrarii unor clienti catre servicii precum Spotify, Pandora sau YouTube, platforma video a Google, potrivit datelor Nielsen SoundScan.
"Era download-ului digital a luat, practic, sfarsit", comenteaza pentru Bloomberg Aram Sinnreich, profesor de media la Universitatea Rutgers, care studiaza relatia dintre muzica si evolutia tehnologiei.... mai mult
Vineri, 09 Mai 2014, ora 12:25
Grupul Apple a cumparat un startup care analizeaza datele asociate retelelor de socializare, Topsy, cu peste 200 milioane de dolari.
Nu se stie deocamdata in ce fel grupul Apple va folosi noua companie, insa aceasta achizitie ar putea fi asociata cu noul serviciu de ascultare de muzica online al grupului american, precizeaza Wall Street Journal, care citeaza surse apropiate de acest dosar.
Topsy, potrivit WSJ, face parte dintr-un grup de companii partenere ale Twitter, care au acces la un numar mare de date asociate retelelor de socializare.
Topsy, care are sediul la San Francisco, a anuntat la inceputul lunii septembrie ca va indexa toate tweet-urile publicate de la lansarea platformei de microblogging Twitter in 2006, creand astfel un motor de cautare cu plata, dedicat acestei retele de socializare.
Grupul Apple a reamintit faptul ca a cumparat "din cand in cand mici companii din domeniul tehnologiei", dar, in general, nu vorbeste nici despre proiectele sale, nici despre obiectivele sale.
Reprezentantii companiei Topsy spun ca doresc sa isi ajute clientii "sa analizeze instantaneu orice subiect, expresie sau hashtag, din toti acesti ani de mesaje, pe milioane de site-uri pe internet".
Analiza acestor date poate servi, de exemplu, pentru a evalua eficacitatea unei campanii publicitare pe retelele de socializare.
Apple detinea o retea de socializare dedicata muzicii, denumita Ping, pe care a inchis-o insa anul trecut. Grupul american prevedea lansarea,... mai mult
Marti, 03 Decembrie 2013, ora 17:08
Apple a cumparat, pentru 350 milioane de dolari, compania israeliana PrimeSense, dezvoltatorul cipului de comanda prin miscari care a stat la baza senzorului Kinect oferit de Microsoft impreuna cu consola de jocuri video Xbox.
"Apple cumpara din cand in cand companii mai mici din sectorul tehnologiei, si in general nu discutam scopurile sau planurile noastre", a declarat pentru Bloomberg purtatorul de cuvant al Apple, Kristin Huguet, care a confirmat achizitia PrimeSense, transmite Bloomberg.
De obicei, astfel de achizitii devin vizibile dupa o perioada prin noi functii ale produselor Apple, cum ar fi senzorul de amprenta digitala al iPhone 5S.
PrimeSense dezvolta tehnologie prin care dispozitivele digitale pot detecta si interpreta miscari si obiecte.
Printre actionarii PrimeSense se numara Canaan partners, Silver Lake, Gemini Israel Funds si Genesis Partners.
Pe langa sisteme de recunoastere a miscarii, PrimeSense dezvolta o tehnologie care ar permite instalarea de camere digitale 3D pe smartphone-uri. Compania a anuntat ca o astfel de tehnologie ar putea fi utilizata, spre exemplu, pentru masurarea dimensiunilor unei incaperi doar prin realizarea unei poze.
Apple a acumulat rezerve de aproape 150 miliarde de dolari. Compania a cumparat mai multe companii mici in ultimii doi ani, castigand astfel acces la tehnologie in domeniul memoriilor flash, navigatiei, hartilor si tehnologiei de localizare in interiorul cladirilor. mai mult
Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 13:24
Apple va cumpara serviciul de navigatie online HopStop.com, dorind asfel sa-si imbunatateasca serviciile cartografice, dupa ce a inregistrat un esec rasunator pe aceasta nisa in urma cu un an, sustin surse apropiate problemei.
Sursele nu au dorit insa sa se identifice, deoarece tranzactia nu este deocamdata publica, scrie Bloomberg. La sfarsitul acestei saptamani, AllThingsD a anuntat ca Apple va cumpara Locationary Inc., o companie din Toronto, specializata in realizarea de profile ale companiilor, incluzand localizarea acestora.
Ultimul soft cartografic prezentat de Apple in septembrie 2012, odata cu lansarea iPhone5, a primit numeroase critici pentru ca nu oferea indicatii pentru calatoriile cu mijloacele de transport in comun, dar si pentru ca, pur si simplu, utilizatorii s-au ratacit din cauza sa.
Google Maps, de departe preferatul utilizatorilor iPhone si iPad
Serviciul Hopstop le ofera utilizatorilor din peste 500 de orase indicatii pentru cel mai rapid drum pe jos, cu bicicleta, metroul sau masina.
In plus, Locationary extrage in timp real informatii dintr-o mare varietate de surse pentru a-i ajuta pe utilizatori sa gaseasca diverse companii si afaceri.
Google si-a prezentat aplicatia de harti pentru iPhone si iPad in decembrie.Google Mapseste cel mai popular program gratuit din App Store al Apple, pe cand HopStop se afla pe locul sapte in categoria de programe de navigatie gratuite.
Dorinta Apple de a crea o aplicatie cartografica pentru a... mai mult
Duminica, 21 Iulie 2013, ora 16:48
Apple a analizat timp de mai multe luni posibilitatea de a investi sute de milioane de dolari in compania Twitter, pentru a-si mari prezenta in social media, potrivit unor surse citate de New York Times.
Apple nu a patruns pana acum foarte mult in zona de social media, dominata de Facebook si era gata sa faca o investitie care ar fi ridicat Twitter la valoarea de piata de 10 miliarde de dolari, potrivit ziarului citat de Reuters.
Apple a refuzat sa faca orice fel de comentarii despre aceasta presupusa tranzactie. In general, compania IT prefera sa cumpere startup-uri sau firme de mici dimensiuni, insa vineri a surprins prin achizitia AuthenTec, pentru suma de 356 milioane de dolari.
New York Times nu a precizat cu exactitate de ce Apple, cea mai valoroasa companie IT ar dori sa cumpere o parte din Twitter. Stim insa ca reteaua sociala, un fenomen al Internetului, cu 140 milioane de utilizatori, este deja integrata in sistemul de operare al iPad si iPhone.
Pe de alta parte, directorii Twitter au spus in repetate randuri ca nu se grabesc sa obtina finantare, prin niciun mijloc, de vreme ce beneficiaza de suficienta lichiditate. Cu toate acestea, compania, odata un candidat asteptat pentru IPO, face eforturi in momentul de fata sa transforme in venituri volumul imens de mesaje pe care le gestioneaza. mai mult
Luni, 30 Iulie 2012, ora 08:30
Apple a batut palma pentru achizitia AuthenTec pentru 356 milioane de dolari. Gigantu IT a oferit opt dolari pe actiune, cu 58% mai mult fata de valoare actiunilor de aproape 5.07 dolari cu cat erau tranzactionate joi pe bursa.
Printre produsele AuthenTec se numara senzori de amprente digitale pentru PC-uri, smartphone-uri si alte produse, precum si software-ul de management de identitate pentru persoane fizice si juridice, scrie Mashable.
Printre clientii companiei se numara HP, LG, Cisco, Motorola sau Nokia.
Un clinet important din portofoliul AuthenTec este Samsung care utilizeaza un serviciu AuthenTec denumit QuickSec VPN pentru securitatea smartphone-urilor Android.
Stirea vine dupa ce Apple a anuntat un profit pentru trimestrul al treilea al anului care nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor analistilor de pe Wall Street.
Apple, profit sub asteptari: Vanzari puternice pentru iPad in T3
Actiunile Apple au scazut cu peste 5%, pana la 570,81 de dolari, dupa ce cea mai valoroasa companie de tehnologie din lume - care intrece asteptarile analistilor in mod regulat - a anuntat rezultatele financiare, in scadere pentru a doua oara in acest an. mai mult
Vineri, 27 Iulie 2012, ora 19:05
Apple a platit 390 milioane de dolari pentru Anobit, Coca Cola confirma probleme cu sucurile de portocale, iar RBS confirma numarul concedierilor din urmatorii trei ani. Mai mult, Italia si Spania se pregatesc sa scoata la vanzare titluri de stat.
Business24 a facut o selectie a subiectelor dezbatute in presa de business internationala.
Anobit: Pretul platit de Apple pentru companie - 390 milioane dolar
Surse din cadrul companiei israeliene Anobit, recent achizitionata de Apple, sustin ca pretul tranzactiei a fost de 390 milioane de dolari, in ciuda refuzului oficialilor companiei americane de a comunica pretul investitiei.
Negocierile ar fi durat doua saptamani dupa ce zvonul achizitiei si-a facut loc in paginile presei locale din Israel, pe 20 decembrie, sustine sursa citata de Bloomberg.
Se pare ca Apple a semnat actele abia pe 6 ianuarie, conform doi actionari ai Anobit. Achizitia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al companiei americane, dar acesta nu a comentat asupra pretului tranzactiei.
"Apple cumpara companii mai mici de tehnologie din cand in cand si, in general, nu discutam despre scopul achizitiilor sau planurile de viitor", a conchis Dowling.
Coca Cola are probleme cu sucurile de portocale
Scandalul sucurilor de portocale atinge si Coca Cola. Compania a anuntat ca a gasit un fungicid in sucul de portocale produs de companie si de competitorii acesteia si a alertat autoritatile federale americane ca unele culturi... mai mult
Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 11:47
Apple a achizitionat compania israeliana Anobit, producatoare de memorii flash, ale carei cip-uri Apple le utilizeaza deja in gadgeturile sale.
Suma pe care Apple ar fi oferit-o pentru companie este intre 400 si 500 de milioane de dolari, declarau surse din piata IT din Israel, in luna decembrie.
"Intr-adevar, am cumparat Anobit. Apple cumpara din cand in cand companii tehnologice mai mici si, in general, nu discutam despre scopurile noastre sau planurile pe care le avem", a declarat Alan Hely, purtator de cuvant Apple, citat de Reuters.
Apple face, astfel, prima achizitie in Israel si prima achizitie de cand Tim Cook a preluat conducerea companiei.
Este a doua oara cand Apple cumpara o companie non-software, dupa 20 de ani, cand a achizitionat NeXT, fondata chiar de Steve Jobs.
Anobit produce solutii de stocare de tip flash pentru companii, bazate pe o tehnologie proprietara, MSP - Memory Signal Processing. Solutiile companiei israeliene sunt proiectate pentru imbunatatirea performantele sistemelor de stocare de tip flash, in acelasi timp cu reducerea costurilor.
Anobit nu a facut publica lista clientilor, dar mentioneaza ca printre acestia se numara cei mai mari producatori mondiali de dispozitive flash, furnizori de electronice si furnizori de sisteme de stocare.
Compania israeliana a anuntat in luna august ca a vandut 20 milioane de controller-e flash, folosite la fabricarea smartphone-urilor si tabletelor.
Anobit a fost fondata in 2006 si este... mai mult
Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 15:59
Apple ar putea incepe sa faca achizitii, dupa ce a cheltuit in acest scop mai putin decat oricare dintre concurentii sai, in ultimii zece ani, si a ramas fara Steve Jobs si cu lichiditati de 28 de miliarde de dolari, transmite Bloomberg. Jobs, care a transformat compania producatoare de computere personale aflata aproape de faliment in cea mai mare companie din sectorul tehnologiei, a folosit sub un miliard de dolari pentru preluari in ultimul deceniu, lansand in schimb iPod, iPhone si iPad, relateaza Mediafax.
Cei mai mari concurenti din SUA ai Apple au cheltuit in aceeasi perioada peste 15 miliarde de dolari, in medie, pentru achizitii.
Microsoft a pierdut o cincime din valoarea sa de piata dupa ce a cheltuit de zece ori mai mult decat Apple pe achizitii.
Apple a devenit o companie cu o capitalizare de piata de 350 miliarde de dolari, dupa ce Jobs a lansat produse care au revolutionat industriile computerelor, muzicii si telefoanelor mobile. Jobs, diagnosticat cu cancer acum opt ani, a predat in aceasta saptamana conducerea companiei directorului operational, Tim Cook.
Achizitiile in industria divertismentului, a patentelor si a securitatii informatice, cu cele 28 de miliarde de dolari, ar putea ajuta Apple sa se apere de Google si Samsung, in lipsa lui Jobs, potrivit University of North Carolina si Steward Capital.
"In mod cert va veni timpul achizitiilor. Jobs a dezvoltat intotdeauna compania din interior.
Daca lipsa viziunii sale va provoca un vid de produse, va... mai mult
Vineri, 26 August 2011, ora 19:03