OMV Petrom a devenit unic titular si operator pentru patru perimetre de explorare onshore pe care le detinea impreuna cu Repsol, dupa ce aceasta companie a decis sa se retraga din asociere, se arata intr-un comunicat al OMV Petrom, remis, joi, AGERPRES.
Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a aprobat preluarea de catre OMV Petrom a participatiei detinute de Repsol in patru acorduri de explorare onshore.
Dupa aprobarea ANRM, OMV Petrom devine unic titular si operator al perimetrelor de explorare V Baicoi, VII Targoviste, XII Pitesti si XIII Targu Jiu.
Acordurile de farm-out au fost incheiate in 2013, OMV Petrom fiind operator si detinatorul unei participatii de 51%, in timp ce Repsol a detinut o participatie de 49%.
In trimestrul doi din 2018, Repsol a informat OMV Petrom despre intentia de a se retrage din aceste concesiuni si partile au ajuns la un acord, conditionat de aprobarea autoritatilor. OMV Petrom va continua proiectele in derulare si va prelua angajamentele din cadrul acordurilor de concesiune.
Investitiile realizate pana acum in cadrul acestor asocieri in baza acordurilor de exploatare in participatie se ridica la peste 200 de milioane de dolari si includ achizitia de date 2D si 3D, precum si forajul a doua sonde complexe de mare adancime si cu presiune ridicata. In prezent, o a treia sonda de explorare este in foraj, la o adancime de sub 5.000 metri.
OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o... mai mult
Joi, 01 Noiembrie 2018, ora 15:31
OMV Petrom si Hunt Oil Company of Romania (Hunt Oil) au descoperit, in sudul judetului Buzau, un nou zacamant de titei si gaze, existand premisele ca aceasta sa fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei.
Potrivit Petrom, zacamantul a fost descoperit in perimetrul VIII Urziceni Est, prin saparea sondei de explorare Padina Nord 1, la o adancime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se afla la circa 7 - 12 kilometri distanta de zacaminte mature, exploatate de mai bine de 50 de ani, scrie Agerpres.
Estimarile obtinute din testele de productie efectuate la cele doua straturi geologice indica o productie potentiala pe sonda de 1.200 - 2.100 bep/zi, precizeaza, miercuri, un comunicat al celui mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei.
Investitiile de explorare care au condus la aceasta descoperire realizata de OMV Petrom si Hunt Oil se ridica la 5 milioane de euro.
'Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani in zona Munteniei. Anul acesta, am avut cel mai ridicat nivel al investitiilor pentru explorare postprivatizare. Este important sa continuam activitatea de explorare, in conditiile in care 90% din zacamintele pe care le operam sunt mature si au atins varful de productie cu multi ani in urma. In prezent, furnizam circa 40% din necesarul de titei si gaze al Romaniei', a declarat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Explorare si Productie.
In perioada urmatoare, cele doua... mai mult
Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 09:39
Compania Petrom si Fondul Proprietatea, cele mai valoroase companii tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), au atras in ultima luna importante investitii din partea unor fonduri americane, in conditiile in care bursa romana este caracterizata, in general, printre stare de acalmie.
Fondul american de hedging Eliott a achizitionat actiuni de la Fondul Proprietatea, prin intermediul Manchester Securities Corp. si prin intermediul Beresford Energy Corp.
Manchester Securities Corp. este o filiala detinuta in proportie de 100% de catre fondul Eliott, iar Beresford Energy Corp. este o filiala detinuta 100% de catre Middleton International Limited. Manchester si Middleton sunt afiliati in cadrul grupului de companii Eliott.
Impreuna, cele doua companii detin in prezent 14,5491% din actiunile Fondului Proprietatea.
Fondul Eliott a tranzactionat actiuni ale Fondului Proprietatea in valoare de aproape 14 milioane de euro in ultima luna. Fondul a achizitionat actiuni de cinci ori, iar cea mai mare tranzactie a fost in valoare de aproape 1,35 milioane de euro, la un pret mediu de 0,533 lei pe actiune.
Grupul Elliott administreaza active de aproximativ 16 miliarde de dolari si este condus de Paul Singer, un miliardar american.
Pe de alta parte, Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, a achizitionat in ultima luna actiuni in valoare de aproape 11 milioane de euro de la OMV Petrom. Cea mai mare tranzactie a fost inregistrata in data de 23... mai mult
Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 10:06
Un fond administrat de Franklin Templeton a cumparat miercuri un pachet de 0,044% din actiunile OMV Petrom, cu 9,7 milioane lei (2,1 milioane euro), ridicand astfel la 49,3 milioane lei (aproape 11 milioane euro) achizitiile de titluri Petrom efectuate in ultimele cinci luni de fonduri Templeton.
Titlurile au fost cumparate printr-un deal realizat la pretul de 0,3847 lei/actiune, cotatie foarte apropiata de ultimul pret de marti, de 0,3846 lei, rezulta dintr-o raportare transmisa, vineri, Bursei de intermediarul operatiunii, compania de brokeraj UniCredit CAIB Securities.
Fonduri administrate de Franklin Templeton au reinceput sa cumpere actiuni OMV Petrom in luna mai, iar de atunci au achizitionat cumulat 0,2328% din capitalul social al companiei petroliere, pentru 49,3 milioane lei (aproape 11 milioane euro).
Fonduri ale Templeton au cumparat si anul trecut actiuni la OMV Petrom si au platit aproape doua milioane euro pentru 0,035% din titlurile companiei petroliere.
Franklin Templeton administreaza Fondul Proprietatea. Cele doua companii sunt reprezentate in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom de presedintele executiv al Franklin Templeton, Mark Mobius.
Grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, in timp ce statul roman controleaza, prin Ministerul Economiei, un pachet de 20,63%. Fondul Proprietatea are o participatie de 20,11%, iar mai multi actionari cumuleaza 8,24% din titluri.
Actiunile OMV Petrom au incheiat... mai mult
Joi, 06 Septembrie 2012, ora 12:20
O serie de fonduri administrate de Franklin Templeton au continuat sa cumpere pachete de actiuni OMV Petrom (SNP), achizitionand, miercuri, titluri reprezentand 0,044% din capitalul social al companiei petroliere, in schimbul sumei de 9,6 milioane lei (2,1 milioane euro).
Titlurile au fost cumparate printr-un deal realizat la pretul de 0,3863 lei/actiune, cotatie foarte apropiata de nivelul de la finalul sedintei de marti, de 0,386 lei/titlu, rezulta dintr-o raportare transmisa, joi, Bursei, de intermediarul operatiunii, ING Bank.
Fonduri administrate de Franklin Templeton au reinceput sa cumpere actiuni OMV Petrom in luna mai, iar de atunci au achizitionat cumulat 0,138% din capitalul social al companiei petroliere, pentru 28,6 milioane lei (6,3 milioane euro).
Fonduri ale Templeton au cumparat si anul trecut actiuni la OMV Petrom si au platit aproape doua milioane euro pentru 0,035% din titlurile companiei petroliere.
Franklin Templeton administreaza Fondul Proprietatea. Cele doua companii sunt reprezentate in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom de presedintele executiv al Franklin Templeton, Mark Mobius.
Grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, in timp ce statul roman controleaza, prin Ministerul Economiei, un pachet de 20,63%. Fondul Proprietatea are o participatie de 20,11%, iar mai multi actionari cumuleaza 8,24% din titluri.
Actiunile OMV Petrom au incheiat sedinta bursiera de miercuri in crestere foarte... mai mult
Joi, 23 August 2012, ora 10:55
OMV Petrom (SNP) a achizitionat, la finele anului trecut, compania Korned LLP din Kazahstan, care detine licenta de exploatare a unui zacamant nedezvoltat din Kazahstan, Kultuk. Vanzatorul si cumparatorul au fost de acord ca pretul tranzactiei sa ramana confidential, insa au mentionat ca aceasta achizitie nu este substantiala, situandu-se sub pragul de 10% din valoarea totala a activelor OMV Petrom, se arata intr-un comunicat al Petrom transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB), precizeaza Mediafax.
Potrivit situatiei financiare a companiei de la finele lunii septembrie 2009, activele totale insumau 26 miliarde lei. Acordul de vanzare - cumparare a fost semnat pe 29 octombrie, iar finalizarea tranzactiei a avut loc pe 31 decembrie 2009, dupa obtinerea unor diverse aprobari din partea autoritatilor din domeniu din Kazahstan.
"Ma bucur sa pot anunta extinderea operatiunilor noastre de explorare si productie in Kazahstan, intr-o perioada plina de provocari, ceea ce dovedeste pozitia solida de care beneficiaza compania noastra. Mai mult, este important pentru noi sa atingem o anumita cota de productie pe aceasta piata confirmand astfel angajamentul nostru fata de obiectivele strategice asumate, inclusiv cel de crestere a securitatii energetice a Romaniei", a declarat in sursa citata Mariana Gheorghe, directorul general executiv al Petrom.
Zacamantul, denumit Kultuk, este cel de-al saselea din Kazahstan pentru care Petrom detine licenta de explotare si productie,... mai mult
Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 10:33