Trotinetele electrice, ca orice alt autovehicul are de suferit atunci cand este expus conditiilor de temperaturi extreme care ies din parametrii recomandati de producator.
Iarna, poate sa fie destul de greu sa folosesti trotinete electrice iar atunci cand zapada s-a depus intr-un strat generos este imposibil. Insa, daca vrei totusi sa te bucuri de o plimbare pe timp de iarna cu trotinete electrice atunci poti sa o utilizezi in zilele in care temperaturile sunt mai blande si nu este polei pe jos.
Recomandari pentru utilizarea unei trotinete electrice smartbalance pe timp de iarna
Utilizarea pe timp de iarna a oricarui tip de mijloc de transport alternativ presupune sa ai deja experienta si sa stapanesti bine trotineta electrica. Mai ales daca o folosesti pentru a te deplasa in trafic trebuie sa acorzi atentie maxima conditiilor de pe carosabil si a participantilor la trafic. O miscare gresita poate sa produca accidente nedorite.
Cel mai important lucru este siguranta personala atunci cand folosesti trotinete electrice. In cazul in care doresti sa o folosesti si pe timp de iarna, cand temperaturile sunt mai blande si nu este zapada sau gheata pe jos, echipamentul de protectie este foarte important. Iarna pierzi foarte multa caldura prin extremitati asadar, poarta manusi si soseste calduroase, incaltaminte adecvata si caciula. In principiu, poti folosi si echipamentul pe care il porti de obicei la ski.
Dar inca din start trebuie sa mentionam faptul ca o trotineta... mai mult
Miercuri, 02 Septembrie 2020, ora 17:09
Un mesaj postat pe pagina de Facebook a Politiei Romane atrage atentia celor care circula cu trotinete electrice ca este ilegal sa circule pe trotuar.
"Mergi cu trotineta electrica? Legal si sigur este sa mergi pe pista pentru biciclete sau pe strada! Pe trotuar este periculos atat pentru tine, cat si pentru pietoni! Si ilegal!", se arata in postarea celor de la IGPR.
Trotinetele electrice au fost implicate anul acesta in zeci de accidente rutiere
Astfel de mijloace de transport sunt implicate, anual, in multe accidente grave, pe drumurile Romaniei, soldate cu raniti si chiar si morti.
"In primele 6 luni ale anului 2020, in Romania, s-au produs 76 de accidente rutiere in care au fost implicate trotinete electrice, in urma carora 22 de persoane au fost ranite grav si 55 au fost ranite usor.
In anul 2019, au fost inregistrate 187 de accidente rutiere in care au fost implicate trotinete electrice, in urma carora o persoana a decedat, 45 de persoane au fost ranite grav si 145 au fost ranite usor", a transmis IGPR pentru Ziare.com.
Si in Bucuresti situatia este ingrijoratoare.
De fapt, cele mai multe victime inregistrate anul trecut ca urmare a accidentelor cu trotinete electrice, au fost in Capitala.
"In anul 2019, in Bucuresti, s-au inregistrat 40 de accidente grave in care au fost implicate trotinete electrice. In urma acestora, 40 de persoane au fost ranite grav", a transmis pentru Ziare.com subinspector Andra Arsintescu, purtator de cuvant al... mai mult
Luni, 27 Iulie 2020, ora 06:35
Trotinetele electrice vor putea fi conduse doar de persoane care au implinit 14 ani si doar pe pistele de biciclete sau pe sectoarele de drum cu limita de viteza de 50 de kilometri pe ora, prevede un proiect pus in dezbatere publica de Ministerul Afacerilor Interne.
Conform MAI, in ultimii trei ani au fost 192 de accidente rutiere in care au fost implicati conducatori de trotinete electrice, soldate cu un deces, 37 de raniti grav si 156 de raniti usor.
Ministerul Afacerilor Interne anunta ca supune dezbaterii publice un proiect de Ordonanta a Guvernului care va modifica si completa Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, prin introducerea unor prevederi referitoare la utilizarea trotinetelor electrice pe drumurile publice.
"Prin proiect se propune ca trotineta electrica sa fie definita ca fiind vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu doua sau trei roti, articulat cu o bara in partea din fata folosita ca dispozitiv de directie, a carui viteza maxima prin constructie este mai mare de 6 km/h, dar nu depaseste 25 km/h si care este echipat cu un motor electric", arata MAI.
Conform sursei citate, trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista pentru biciclete, iar in lipsa acesteia vor putea circula doar pe sectoarele de drum unde viteza maxima admisa pentru circulatia vehiculelor este de 50 km/h.
Pentru a conduce o bicicleta sau o trotineta electrica pe drumurile publice, conducatorul... mai mult
Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 19:09
Viteza limitata la 25 km/h, circulatia pe trotuar interzisa, varsta de minim 12 ani - trotinetele electrice si alte "dispozitive pentru deplasarea personala" vor trebui sa respecte in Franta noile norme care reglementeaza o practica care a crescut exploziv in ultimii ani, transmite AFP.
Aceste reguli, care vor intra in vigoare sambata, erau cerute de mult timp de autoritatile publice si utilizatori, care se confrunta cu o coabitare complicata pe trotuare si sosele si cu un numar din ce in ce mai mare de accidente, unele mortale.
Pe langa gyropod-uri si hoverboard-uri, sunt vizate in special trotinetele electrice. Un veritabil fenomen la moda in numeroase orase din Franta si Europa, utilizarea trotinetelor electrice a explodat in ultimii doi ani, in special prin intermediul aplicatiilor de inchiriere de tip 'free floating'. De exemplu, la Paris sunt in prezent 15.000 de trotinete electrice.
"Era o nevoie fundamentala de stabilire de reguli", a subliniat delegatul interministerial pentru siguranta rutiera, Emmanuel Barbe.
Aceste reguli "vor permite o utilizare mai responsabila si o revenire la o utilizare linistita a trotuarelor de catre pietoni, in special de catre cei mai vulnerabili: persoane in varsta, copii, persoane cu mobilitate redusa", a apreciat la randul sau Jean-Baptiste Djebbari, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.
Legea prevede, de acum inainte, ca aceste dispozitive nu trebuie sa depaseasca o viteza de 25 km/h, in conditiile in care... mai mult
Vineri, 25 Octombrie 2019, ora 13:45
Persoanele care utilizeaza trotinete electrice a caror viteza din fabrica depaseste limita de 25 km/h se supun unor riscri ce nu ar trebui ignorate, explica specialistii de la Leader Team Broker, jucator cheie pe piata asigurarilor din Romania.
Clarificarile vin dupa ce luna aceasta Politia a amendat o persoana care conducea o trotineta electrica din aceasta categorie, si care, din cauza faptului ca nu s-a asigurat la traversare, a lovit un autoturism.
Soferul autoturismului detinea asigurare CASCO, iar asiguratorul si-a exercitat dreptul la regres, ceea ce presupune faptul ca banii pentru cheltuielile aferente reparatiilor vor fi recuperati de la conducatorul trotinetei.
"Aceasta amenda a fost data deoarece trotineta respectiva depasea viteza de 25 de km/h si a fost incadrata ca moped. Romania si in Europa nu exista o lege care sa reglementeze viteza trotinetelor care circula pe drumurile publice si care au viteza limitata din fabrica la maximum 25 km/h, insa in toate tarile se pune problema reglementarii acestui mijloc de transport, pentru ca, odata cu performanta sa, creste si viteza pe care o atinge. Legislatia a ramas in urma, Codul Rutier nu are specificat astfel de vehicule, iar politistii nu stiu unde sa le incadreze atunci cand au loc accidente", explica Marius Constantinescu, Director de Daune LeaderTeam Broker de Asigurare.
In Codul Rutier, art. 6 pct. 21 din OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, mopedul este definit ca fiind... mai mult
Joi, 27 Iunie 2019, ora 13:51
Utilizatorul de trotineta face parte integranta din peisajul parizian, insa multi locuitori ai capitalei Frantei vor o reglementare mai buna a acestui mod de transport, transmite AFP.
Aparute in urma cu un an in Paris, serviciile de inchiriat trotinete electrice sunt acum peste tot, atat pe strazi cat si pe trotuare, iar pasiunea pentru aceste vehicule asociate cu copilaria nu se dezminte. Insa din ce in ce mai multe voci se ridica pentru a denunta pericolul ridicat de utilizarea anarhica a trotinetelor.
Luni seara, reprezentantii firmelor de inchiriat trotinete electrice s-au reunit la Primaria din Paris pentru a semna o carta de buna conduita "pentru utilizarea durabila" a acestui mod de transport precum si pentru "respectarea spatiului public si a securitatii parizienilor".
Aproximativ 10 astfel de firme, printre care companiile americane Bird, Lime si cel mai recent Uber, opereaza deja la Paris iar flota de trotinete electrice, care in prezent este estimata la 15.000, ar urma sa creasca pana la 40.000 de unitati pana la finele anului.
"Este usor. Este libertatea", subliniaza Yosra Haj Jabid, un tanar tunisian ajuns de curand la Paris, care se deplaseaza zilnic cu trotineta electrica mai degraba decat cu transportul in comun. "Rapid, usor si mai ieftin decat cu un Uber" declara la randul lor un cuplu de turisti englezi care se plimba cu trotineta in jurul Turnului Eiffel.
Zeci de utilizatori de trotinete electrice se plimba pe malul Senei, sub privirile... mai mult
Marti, 14 Mai 2019, ora 10:21
Din punct de vedere al traficului, Romania este una dintre cele mai aglomerate tari din Europa, acest lucru datorandu-se in mare parte si lipsei infrastructurii. De asemenea, in urma studiului realizat de catre compania producatoare de harti de navigatie, TomTom, Bucuresti este cel mai aglomerat oras din Europa si pe locul trei in lume dupa Bangkok si Mexico City, soferii de aici petrecand aproximativ 10 zile pe ani blocati in trafic.
Concret, in urma datelor obtinute de pe dispozitivele GPS, in orele de varf, cei care tranziteaza capitala tarii au nevoie de aproximativ 50 de minute in plus pentru a parcurge aceeasi distanta in conditiile unui trafic fluid. La capitolul nivelului general de aglomeratie, Bucuresti ocupa locul 5, dupa Mexico City, Bangkok, Jakarta si Chongking. Aglomeratia orasului este produsa de cele 1,3 milioane de vehicule inregistrate aici, dar si de zecile de mii de masini care tranziteaza zilnic orasul. Specialistii avertizeaza ca am ajuns in acest punct pentru ca reteaua de transport a ramas la fel ca in anii '80, iar numarul de masini a crescut enorm de mult. Din pacate nu avem nici drumuri si nici un transport in comun decent ca si alternativa. Metroul ar fi cea mai buna varianta, insa aglomeratia de acolo ne arata ca si acesta este depasit la orele de varf.
In acest moment, singura optiune ce pare cu adevarat ca poate functiona, o reprezinta vehiculele electrice: trotinete, scutere, biciclete. Sa luam drept exemplu o trotineta electrica,... mai mult
Miercuri, 20 Februarie 2019, ora 09:56