Un minor in varsta de 10 ani a fost ranit grav de un autoturism condus de un barbat din Suceava, pe drumul national DN 15C, in localitate Baltatesti, a declarat purtatorul de cuvant al IJP Neamt, agentul Georgiana Mosu.
Potrivit sursei citate, minorul s-ar fi aflat pe partea carosabila atunci cand a fost surprins de autoturism.
"Din cercetarile preliminare efectuate de politisti a reiesit ca, in timp ce un tanar de 25 de ani, din Suceava, conducea un autoturism pe DN 15C, in localitatea Baltatesti a surprins si accidentat un minor de 10 ani, care s-ar fi deplasat pe partea carosabila.
In urma evenimentului rutier a rezultat vatamarea corporala grava a minorului, acesta fiind preluat de un echipaj medical si transportat la spital in vederea acordarii de ingrijiri medicale de specialitate", a declarat purtatorul de cuvant al IJP Neamt.
Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de vatamare din culpa.
CITESTE SI:
Europarlamentarul Dragos Benea, accidentat grav, in timp ce se afla pe bicicleta. "Am avut ghinion si noroc in aceeasi fractiune de secunda!" ...citeste mai departe despre "Tragedie in Neamt: minor ranit grav dupa ce a fost accidentat de o masina. La volanul autoturismului era un tanar de 25 de ani" pe Ziare.com mai mult
Joi, 31 Decembrie 2020, ora 19:42
Autoritatea pentru Supraveghere Financiara a lansat pentru consultare publica un proiect de completare a legislatiei privind asigurarile auto din Romania.
Cea mai importanta modificare se refera la propunerea cresterii penalizarilor in cazul soferilor care provoaca accidente soldate cu vatamari corporale sau decese. Acestia vor plati cu pana la 40% mai mult pentru RCA in anul urmator.
In prezent, articolul 32 din Norma ASF 20/2017 prevede ca, in cazul existentei unor daune platite, soferii sunt penalizati cu doua clase de malus (20%) si cresterea aferenta a primei de asigurare pentru fiecare incident pentru care s-a platit o despagubire.
La acest articol, proiectul supus consultarii publice diferentiaza penalizarea dupa tipul incidentului, ajungand pana la 4 clase malus (40%):
- doua clase pentru fiecare eveniment din care au rezultat numai prejudicii materiale;
- patru clase pentru fiecare eveniment soldat cu vatamarea sanatatii si a integritatii corporale ori decesul uneia sau mai multor persoane.
Cititi si:
Piata de asigurari online creste puternic in 2020, dar trendul va continua ...citeste mai departe despre "Soferii care provoaca accidente soldate cu decese sau vatamari corporale ar urma sa plateasca cu 40% mai mult pentru RCA" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 29 Noiembrie 2020, ora 10:53
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, si-a cerut scuze vineri, la cinci zile dupa ce masina in care se afla a fost implicata intr-un accident. Soferul ministrului a depasit in repetate randuri pe contrasens.
"Regret nespus acest incident. Voi continua sa ma deplasez dintr-un capat in celalalt al tarii respectand normele de transport", a spus Lucian Bode.
Acesta a mai adaugat si faptul ca, in tot acest timp, se afla pe bancheta din spate si nu a fost preocupat de cum conduce angajatul SPP. "In momentele premergatoare regretabilului incident de duminica, ma odihneam. Calatoaream deja de 4 ore si jumatate", a spus ministrul Transporturilor.
Citeste si:
Klaus Iohannis, reactie dupa accidentul ministrului Transporturilor: "Nu cred ca Lucian Bode ar trebui sa-si dea demisia" ...citeste mai departe despre "Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, isi cere scuze dupa accidentul in care a fost implicat: "Regret nespus acest incident"" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 04 Septembrie 2020, ora 14:36
Jerome Bonduelle, mostenitor al fondatorului companiei alimentare cu acelasi nume si director general, a murit sambata dimineata intr-un spital din Lille.
Omul de afaceri a fost accidentat mortal cand se plimba cu bibicleta impreuna cu sotia sa si cu cativa prieteni, potrivit BFM Business.
Soferul a fugit de la locul accidentului, dar a fost prins de politie.
Bonduelle este una dintre cele mai mari companii franceze din domeniul alimentar, cu o cifra de afaceri in 2019 de 2,7 miliarde de euro. Jerome a inceput sa lucreze in compania fondata de tatal sau in 2003. Anterior, el a fost manager la Citroen si Eurogroup Consulting. ...citeste mai departe despre "Directorul general al companiei Bonduelle, accidentat mortal de un sofer cand se plimba cu bicicleta. Barbatul a fugit de la locul accidentului" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 29 August 2020, ora 17:36
Romania este tara din UE cu cea mai mare rata de decese inregistrate la 1 milion de inlocuitor. In timp ce in restul tarilor din UE se pune un mare accent pe siguranta in trafic, in Romania se bate pasul pe loc.
Tara noastra are ce invata din exemplul pus in practica de doua capitale din Europa, Oslo (Norvegia) si Helsinki (Finlanda), care au reusit sa nu mai aiba niciun accident rutier soldat cu morti, in 2019.
Dupa ce a pus in aplicare o serie de masuri, Helsinki nu a mai inregistrat anul trecut niciun accident rutier care s-a soldat cu vreun deces pentru prima data din 1960 incoace, de cand au inceput masuratorile. In anii '90, in fiecare an in capitala Finlandei se inregistrau in jur de 20-30 de astfel de accidente.
O situatie similara intalnim si in capitala Norvegiei, Oslo. Cum au reusit nordicii acest lucru? Folosirea masinii a devenit tot mai grea, conform The Guardian.
Astfel, taxele pentru soferi au fost marite cu 70% in 2017, iar acest lucru a dus la o scadere a traficului cu 6%.
Ulterior, taxele de parcare au fost majorate cu 50% in centrul orasului Oslo si cu 20% in celelalte parti. De asemenea, multe spatii de parcare au fost eliminate tocmai pentru a face loc pistelor de biciclisti.
In plus, in jurul multor scoli circulatia cu masinile a fost interzisa, deoarece nordicii au dorit sa creeze spatii pietonale si sigure.
Si limita de viteza din oras a fost modificata. Pe majoritatea strazilor din cartierele rezidentiale si centru se poate... mai mult
Miercuri, 18 Martie 2020, ora 17:47
Numarul accidentelor de avion mortale a scazut in ultimii ani insa incidentele legate de coliziunile de avioane la sol sau cu pasari sunt in crestere si ii costa din cei in ce mai mult pe asiguratori, arata un studiu publicat marti, transmite AFP.
In pofida celor doua accidente in care au fost implicate avioane Boeing 737 MAX in Indonezia (octombrie 2018) si in Etiopia (martie 2019), care au provocat 346 de morti in total, securitatea aeriana nu a fost niciodata atat de ridicata, sustine divizia de aviatie a grupului german de asigurari Allianz (AGCS) in raportul intitulat Aviation Risk 2020 realizat in colaborare cu universitatea americana Embry-Riddle.
Nicio persoana nu si-a pierdut viata intr-un accident de avion in anul 2017 si 556 de morti s-au inregistrat in cele 15 accidente care au avut loc in 2018, acesta an fiind totusi al treilea cel mai bun an din istoria aviatiei cand vine vorba de numarul de accidente.
Cu toate acestea studiul citat, care acopera perioada 2013-2018, arata ca accidentele de avion sunt mai costisitoare. "Din cauza cresterii valorii avioanelor, a costului lucarilor de reparatii si a valorii pagubelor si despagubirilor acordate victimelor", a explicat Dave Warfel, director pentru America de Nord la AGCS.
In perioada analizata, din cele 51.867 de cereri de despagubiri reprezentand o valoare de peste 14,8 miliarde euro, coliziunile si accidentele au reprezentat un sfert din accidente (27%) dar mai mult de jumatate din valoare (57%),... mai mult
Marti, 05 Noiembrie 2019, ora 17:29
Sapte persoane, dintre care doi minori, au murit duminica in urma unei coliziuni intre un elicopter si un avion ultrausor, in insula spaniola Mallorca.
Avionul ultrausor avea doi pasageri, iar elicopterul cinci: pilotul, un cuplu si doi copii minori ai cuplului, a declarat un purtator de cuvant al politiei nationale a Spaniei, informeaza Reuters si AFP.
Elicopterul era inmatriculat in Germania, "ceea ce nu inseamna neaparat ca pasagerii erau de aceasta nationalitate", a spus acesta.
Guvernul regional al Insulelor Balneare a confirmat bilantul pe Twitter si a adaugat ca pasagerii avionului ultrausor erau "doi adulti spanioli". "Nu exista niciun supravietuitor", a anuntat administratia regionala.
Anterior, autoritatile regionale au anuntat ca accidentul a avut loc la orele locale 13:35, in municipiul Inca, oferind un prim bilant de cinci morti.
Deocamdata nu se cunoaste cauza coliziunii intre avion si elicopter, ambele folosite pentru uz privat, potrivit cotidianului Diario de Mallorca. Cele doua aparate s-au ciocnit intr-o zona rurala. A fost declansata o ancheta pentru a afla cauzele accidentului, iar identificarea victimelor este in curs.
Premierul spaniol Pedro Sanchez si-a exprimat, pe Twitter, "solidaritatea cu familiile victimelor care si-au pierdut viata in acest tragic accident".
In 2017, insula a fost vizitata de peste 8,5 milioane de turisti. ...citeste mai departe despre "Accident grav intr-o insula impanzita de turisti: 7 morti in urma... mai mult
Duminica, 25 August 2019, ora 20:14
Boeing a promis miercuri 100 de milioane de dolari pentru a ajuta familiile afectate de accidentele fatale a doua avioane 737 MAX din Indonezia si Etiopia.
Plata, care va fi facuta pe parcursul mai multor ani, este independenta de procesele intentate de familiile celor 346 de oameni care au murit in cele doua accidente, care au avut loc in octombrie 2018 si in martie 2019, a declarat un purtator de cuvant al Boeing, conform Reuters.
Fondurile nu vor merge direct la familii, ci la autoritatile locale si la organizatii non-profit, pentru a ajuta familiile pentru cheltuielile pentru viata de zi cu zi si pentru educatie, precum si pentru sustinerea dezvoltarii economice a comunitatilor afectate.
Boeing a mai anuntat ca va dubla orice donatie facuta de angajatii sai, pana in decembrie.
"Familiile si persoanele apropiate celor aflati la bord au compasiunea noastra si speram ca acest ajutor initial le poate aduce consolare", a declarat directorul general al Boeing, Dennis Muilenburg.
Zeci de procese au fost intentate impotriva Boeing de catre familiile victimelor accidentelor aeronavelor 737 MAX ale companiilor Lion Air si Ethiopian Airlines.
Compania discuta un acord in afara justitiei cu Lion Air si separat s-a oferit sa negocieze cu familiile victimelor Ethiopian Airlines, dar unele familii au spus ca nu sunt pregatite pentru un acord.
Anuntul facut miercuri de Boeing are loc in timp ce compania este investigata de autoritatile de reglementare si de... mai mult
Joi, 04 Iulie 2019, ora 08:49
In mod normal, intr-o tara ca Romania - in care anul trecut au murit, in accidente rutiere, aproape 1.900 de oameni - autoritatile ar trebui sa ia, de urgenta, masuri pentru a preveni repetarea carnagiului de pe sosele.
Concret, ar trebui sa inceapa imediat lucrul atat la imbunatatirea conditiilor de drum, cat si la educarea tuturor participantilor la trafic, de la soferi si biciclisti, pana la pietoni. Dar cum nimic din toate astea nu se face, momentan, cu seriozitate, n-ar trebui sa ne miram daca si in 2019 soselele noastre vor ramane tot cele mai periculoase din intrega Uniune Europeana.
Potrivit unei statistici data publicitatii recent de Eurostat, in cele mai multe state membre UE, mai putin de 60 de cetateni dintr-un milion mor, anual, in accidente rutiere.
In unele dintre state, traficul e chiar mult mai sigur de atat. Spre exemplu, in Marea Britanie isi pierd viata, in fiecare an, pe sosele, 28 de oameni dintr-un milion. Iar in Danemarca se inregistreaza, din cauza accidentelor rutiere, 30 de decese la milionul de locuitori.
La polul opus sunt tarile din Estul Europei, in care soselele sunt foarte nesigure. De fapt, dintre toate statele UE, traficul este cel mai nesigur in: Romania (unde se inregistreaza anual, din cauza accidentelor, 96 de decese la milionul de locuitori) si in Bulgaria (care raporteaza 88 de decese cauzate de accidente la milionul de locuitori).
Aceste statistici - care se refera la situatia din 2018 si care sunt inca provizorii -... mai mult
Marti, 23 Aprilie 2019, ora 07:26