TNB organizeaza in premiera "o noapte alba a teatrului"

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 10:29
1653 citiri
TNB organizeaza in premiera "o noapte alba a teatrului"

Teatrul National "I.L. Caragiale" din Bucuresti organizeaza pe 14/15 decembrie "o noapte alba a teatrului", in premiera, la aniversarea a 40 de ani de functionare in cladirea din centrul Capitalei, inaugurata in decembrie 1973.

Potrivit unui comunicat al institutiei de cultura, seria de evenimente, cu intrare libera, incepe cu tururi ghidate, intre orele 10,00-16,00, in care vor fi prezentate salile si spatiile refacute ale teatrului. Cu aceasta ocazie vor avea loc intalniri cu actori indragiti ai Nationalului, sesiuni de autografe si fotografii la standurile cu carti de teatru, lansari in premiera.

Actorii Marin Moraru, Mircea Albulescu, Ion Caramitru, Adela Marculescu, George Motoi, Liviu Lucaci, Dan Tudor si-au confirmat deja prezenta la intalnirea cu publicul.

Momente din istoria celor 40 de ani de teatru, cu evocarea spectacolelor memorabile si interpretilor din generatia de aur a teatrului, vor fi proiectate in Sala Media, pe tot parcursul zilei.

De la ora 11,00 este programat, la Sala Pictura, spectacolul "Micul infern", cu intrare gratuita, insa exclusiv pe baza de rezervari, in limita celor 226 de locuri disponibile (maximum doua locuri de persoana). Rezervarile se pot face zilnic incepand de luni, 9 decembrie, intre orele 11,00 si 15,00, la adresa de e-mail rezervare.tnb@gmail.com sau la telefonul 021.313.83.59. Locurile rezervate vor putea fi ridicate in ziua spectacolului, de la intrarea in Sala Pictura, incepand cu ora 10,00.

Incepand cu ora 23,00 pana dimineata, la primul metrou, spectacolul se muta in foaierul Salii Studio pentru "o noapte alba a teatrului". Momente inedite vor fi sustinute de Ion Caramitru, Monica Davidescu, Ilinca Goia, Medeea Marinescu, Marius Manole, Marius Bodochi, Eugen Cristea, Dorin Andone, Vitalie Bichir, Rodica Ionescu, Tania Popa si Maria Buza, trecand prin toate genurile, de la jazz la muzica lautaresca, de la folk la musical, improvizatii cu marionete, poezie si teatru. Le vor fi alaturi invitatii Lucian Maxim, Petre Ancuta si Emilian Marnea, precum si actorii de la Gala HOP 2013 in spectacolul "Hai iu iu NU Hey you you" (concert de remix-uri Maria Tanase / productie UNITER), in regia lui Radu Afrim si coordonarea muzicala a lui Vlaicu Golcea.

Cunoscutul caricaturist Mihai Stanescu a materializat grafic acest eveniment printr-o caricatura, care sta sub semnul shakespearianului "To be or Not to Be".

Vinul fiert si covrigii calzi vor incalzi la propriu atmosfera, anuntand apropierea Craciunului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premiera TNB, #Teatrul National Bucuresti piese, #Marius Manole TNB, #Ion Caramitru TNB , #Teatru