Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Festivalul de Teatru "Shakespeare" de la Craiova este subfinantat. Niciun ban de la minister

Festivalul de Teatru "Shakespeare" de la Craiova este subfinantat. Niciun ban de la minister


Consiliul Judetean Dolj a aprobat, marti, alocarea a 300.000 de lei pentru Festivalul International de Teatru "Shakespeare" de la Craiova, a carui editie din acest an va reuni in total 26 de teatre din intreaga lume.

Emil Boroghina, directorul fondator al Festivalului International 'Shakespeare' si vicepresedintele Fundatiei 'Shakespeare', le-a multumit consilierilor judeteni pentru suma de 300.000 de lei, care alaturi de cele doua milioane de lei alocate de catre Consiliul Local Craiova ar acoperi 2/3 din necesarul de fonduri.

Ministerul nu a prevazut in buget fonduri pentru trei festivaluri importante

El a subliniat ca pana in acest moment Ministerul Culturii nu a prevazut in buget niciun leu pentru cele trei festivaluri importante din Romania: Festivalul International 'Shakespeare' care se desfasoara la Bucuresti si Craiova, Festivalul de Film 'Transilvania' de la Cluj si Festivalul International de Teatru de la Sibiu. Potrivit lui Boroghina, actualul ministru al Culturii face demersuri in continuare pentru a obtine finantare de la Guvernul Romaniei pentru cele trei manifestari culturale.

'Festivalul Shakespeare are un buget relativ mic in comparatie cu Festivalul de la Sibiu care are un buget cam de 4,6 milioane de euro, care chiar daca este un festival mai amplu, nu este un festival mai valoros. Anul acesta la Festivalul Shakespeare vor veni teatrele din Moscova, Beijing, Chicago, in total vor fi 26 de teatre din intreaga lume. Prin aceasta manifestare de amploare vom fi din nou in primul esalon al miscarii teatrale mondiale', a spus Boroghina.

Primaria Craiova si Consiliul Judetean Dolj au alocat fonduri pentru organizare

Primaria Craiova si Consiliul Judetean Dolj au alocat 2,3 milioane de lei pentru organizarea editiei din acest an a Festivalului International Shakespeare, ceea ce reprezinta aproape doua treimi din bugetul de 1,2 milioane euro necesar pentru acest eveniment.

Autoritatile locale sustin financiar acest eveniment cultural in conditiile in care Craiova s-a inscris in competitia pentru obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana 2021 si, potrivit lui Emil Boroghina, acest festival 'este mai necesar decat oricand'.

Festivalul International Shakespeare va avea loc in perioada 23 aprilie - 4 mai, la Craiova si 26 aprilie-9 mai, la Bucuresti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1540 ori