Sarbatoare in Capitala la 555 de ani de la prima atestare: Se inaugureaza Hanul Gabroveni

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 09:20
1586 citiri

Inaugurarea Hanului Gabroveni deschide joi seria evenimentelor dedicate aniversarii a 555 de ani de la prima atestare documentara a Capitalei.

Monument istoric consolidat, reabilitat si modernizat cu fonduri norvegiene si de la bugetul local, hanul va deveni noul centru cultural al Bucurestiului. Hanul Gabroveni isi deschide oficial portile sambata si duminica, intre orele 10,00 si 20,00, precizeaza Primaria Capitalei, potrivit Agerpres.

De vineri pana duminica, in Parcul Cismigiu se va desfasura Targul Bucurestiului, intre orele 10,00-22,00, de unde cei interesati pot cumpara o gama diversa de produse, de la obiecte ale mesterilor populari la cele apartinand tinerilor creatori autohtoni.

Sambata, de la ora 15,00, va avea loc "Parada costumelor de epoca", urmata de spectacolul de magie "TeO Magic Show", iar incepand cu ora 18,00 se va desfasura legendara "Bataie cu flori". Spectacolele artistice vor debuta cu opera comica "De la hora martisorului la calusari".

Duminica, targul continua cu zona culinara, culturala, ateliere interactive, parada costumelor de epoca si "Bataia cu flori". Programul artistic va debuta cu un spectacol sustinut de grupul "Trei Parale" urmat de "Midnight Colors", Anton Pann Ensemble. Vor urca pe scena din Cismigiu Ozana Barabancea & Band, Silviu Biris si Band Bucuresti, Maria Buza si taraful George Patrascu, Irina Sarbu & Band si Marius Mihalache - Back to swing.

De vineri, timp de trei zile, in intervalul orar 17,00 - 22,00, intersectia strazilor Lipscani si Eugen Carada se va transforma intr-un ring de dans in aer liber. Artistii invitati vor dansa pe ritmuri latino si vor sustine cursuri pentru cei ce doresc sa invete tainele coregrafiei.

In Piata Constitutiei, sambata, se va desfasura "rEvolutia Muzicii Usoare Romanesti". Pe scena vor urca artistii Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Monica Anghel, Cristi Minculescu, Horia Moculescu, Loredana, Delia, Marius Moga, Smiley, What's UP, Adda, Stefan Banica Jr. si multi altii.

Sambata, de la ora 23,00, Palatul Parlamentului va deveni un ecran gigant pe care se va proiecta "iMapp Bucharest 555", un spectacol multimedia unic in Europa, urmat de "DJ Open Air Party", care va transforma Piata Constitutiei intr-un club in aer liber. Evenimentul ii va aduce pe aceeasi scena pe Isabella "The Machine" Summers of Florence & The Machine si Whoo Kid (Official DJ of 50 Cent).

Vineri va avea loc inaugurarea primei etape a proiectului "Fantani arteziene Bucuresti". Evenimentul este sustinut printr-un spectacol live multimedia de catre Zoli Toth Project in cadrul proiectului "Bach in showbiz" pe teme de muzica clasica, pop, rock, jazz si folclor romanesc propuse de compozitorul Adrian Enescu.

Tot vineri, la esplanada cu statui de la Universitate va avea loc un concert de muzica alternativa cu cele mai cunoscute trupe romanesti ale momentului: "The Speakers", "The Amsterdams", "Les Elephants Bizarres", "Luna Amara", "Omul cu Sobolani" si "Alternosfera".

De vineri pana pe 28 septembrie esplanada cu statui se va transforma intr-un spatiu expozitional care va gazdui o instalatie de arta contemporana - "Feed me!" - a artistilor Marilena Oprescu Singer si Radu Pop.

Centrul Cultural "Palatele Brancovenesti" din Mogosoaia participa de vineri pana duminica la sarbatoarea "Zilele Bucurestiului" cu evenimente la care sunt invitati copii din scolile bucurestene si centre de plasament care vor participa la ateliere de creatie sustinute de artisti plastici.

#inaugurare Hanul Gabroveni, #evenimente aniversare atestare Capitala , #Targuri si expozitii