Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Frieze Week in Londra: Targ de arta pentru milionarii lumii

Frieze Week in Londra: Targ de arta pentru milionarii lumii


Opere de arta in valoare totala de 1,5 miliarde de dolari sunt scoase la vanzare la evenimentul Frieze Week organizat la Londra.

Fieze este un targ de arta care se desfasoara in fiecare an, in luna octombrie, in Regent Park din Londra. La evenimentul din acest an participa peste 175 de galerii din peste 35 de tari, potrivit Bloomberg.

Vor fi expuse lucrarile a peste 1.000 de artisti din intreaga lume pe o suprafata de peste 12.500 de metri patrati.

Printre operele pe care colectionarii le pot admira sau achizitiona la targul de la Londra se numara o pictura din secolul 14 a lui Bernardo Daddi, a carei pret de pornire este de 1,8 milioane de dolari, portrete ale unor artisti precum Jean-Michel Basquiat, Willem de Kooning sau Pablo Picasso, estimate la preturi ce pornesc de la 65.000 si pot ajunge si la 18 milioane de dolari.

Tabloul "Homme et Femme au bouquet" realizat de Picasso in 1970 este una dintre cele mai valoase opere scoase la vanzare, cu un pret de pornire de 8,5 milioane de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1631 ori