The New York Times, despre Nina Cassian: Poeta care l-a satirizat pe Ceausescu

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 15:21
1162 citiri
The New York Times, despre Nina Cassian: Poeta care l-a satirizat pe Ceausescu

Poeta Nina Cassian a murit, luni, in locuinta sa din Manhattan, la varsta de 89 de ani, iar evenimentul si viata sa sunt evocate intr-un articol al uneia dintre cele mai importante publicatii din lume.

Nina Cassian a cautat refugiu in Statele Unite ale Americii, dupa ce poemele sale care satirizau regimul lui Nicolae Ceausescu au cazut in mainile Securitatii, scrie The New York Times.

Scriitoare cunoscuta si translator in Romania, inainte de a fi nevoita sa caute azil in anul 1985, a devenit de atunci foarte cunoscuta in Occident. Poemele sale - unele traduse in engleza, altele mai recente compuse in engleza - au aparut in The New Yorker, The Atlantic Monthly si in alte publicatii, iar opera Ninei Cassian este numita "intensa" si "pasionala".

Nascuta Renne Annie Katz, dintr-o familie de evrei din Galati, Nina Cassian s-a mutat cu familia in Bucuresti, la varsta de 11 ani. In perioada adolescentei, s-a alaturat organizatiei de tineret a comunistilor, ...citeste mai departe despre "The New York Times, despre Nina Cassian: Poeta care l-a satirizat pe Ceausescu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Nina Cassian murit, #Nina Cassian New York, #Nina Cassian satirizat Ceausescu, #Nina Cassian exil SUA , #Stiri Arta