Se deschide sezonul premiilor Nobel - 2015 ar putea fi anul celor care au ajutat refugiatii

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 11:15
1041 citiri

Medicina deschide luni sezonul premiilor Nobel, care recompenseaza in fiecare toamna cercetatori, scriitori si artizani ai pacii, iar 2015 ar putea fi anul celor care au ajutat refugiati sa aiba o viata mai buna.

Ghicirea celui care va obtine prestigiosul premiu, creat conform dorintei savantului, antreprenorului si filantropului suedez Alfred Nobel (1833 - 1896) ramane un exercitiu dificil. Cotidianul central suedez Dagens Nyheter (DN) se gandeste in acest an la mai multa paritate intre sexe. "Comitetele Nobel pentru stiinte sunt conduse in acest an de femei. In speculatii exista se pare un numar neobisnuit de mare de femei", scrie ziarul duminica, potrivit AFP.

In medicina si fiziologie, premiu ce va fi anuntat la Stockholm la 09:30 GMT, ziaristii suedezi specializati in stiinta de la postul public de radio SR cred in sansele compatriotului lor, Svante Paabo, specialist in paleogenetica, studiul AND-ului stramosilor indepartati ai omului.

Testamentul lui Alfred Nobel, expus ...citeste mai departe despre "Se deschide sezonul premiilor Nobel - 2015 ar putea fi anul celor care au ajutat refugiatii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Nobel pentru medicina, #decernare premii Nobel , #Stiri Arta