Sapaturi la Periprava: Se cauta ramasitele detinutilor politici decedati in lagarul de munca

Luni, 25 Mai 2015, ora 12:44
1118 citiri
Sapaturi la Periprava: Se cauta ramasitele detinutilor politici decedati in lagarul de munca
Foto: IICCMER

Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) alaturi de Muzeul National de Istorie a Transilvaniei organizeaza in perioada 25-30 mai o actiune de investigatii arheologice in localitatea Periprava pentru cautarea, descoperirea si deshumarea ramasitelor pamantesti ale fostilor detinuti politici decedati in colonia penitenciara din apropiere.

Potrivit unor informatii documentare, decesele din acest lagar de munca fortata au fost cauzate de infometare, de frigul din sezonul rece, de lipsa apei potabile si a asistentei medicale, de accidente survenite in conditii de munca istovitoare si de regimul de detentie pe care multi l-au indurat in lagarele si inchisorile unde au fost incarcerati anterior, informeaza un comunicat al IICCMER.

Conform sursei citate, unii dintre detinuti au fost impuscati in diferite imprejurari, mai ales in cursul tentativelor de evadare. Toate acestea au fost potentate de conditiile specifice existente in Delta si de ...citeste mai departe despre "Sapaturi la Periprava: Se cauta ramasitele detinutilor politici decedati in lagarul de munca" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sapaturi descoperire morminte detinuti Periprava, #Lagar munca periprava morti , #Stiri Arta