Reuters trage un semnal de alarma: Cinematografele lipsa din Romania

Sambata, 13 Iunie 2015, ora 11:35
1063 citiri
Reuters trage un semnal de alarma: Cinematografele lipsa din Romania
Foto: Facebook/ Tudor Giurgiu

Oamenii care au urmarit productii romanesti premiate, la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) din acest an, ar putea cu greu sa observe ca Romania are una dintre cele mai proaste infrastructuri cinematografice din Europa, se arata agentia de presa Reuters.

Participantii la festival au avut de ales intre cinci cinematografe si mai multe locuri de vizionat in aer liber, ceea ce reprezinta o rara abundenta in Romania, unde, potrivit Reuters, exista doar 78 de cinematografe.

Sursa citata enumera mai multe filme recente ale regizorilor romani, care au putut fi urmarite la TIFF, precum cele premiate international "Comoara", de Corneliu Porumboiu, si "Aferim!", de Radu Jude, dar si "De ce eu?", al lui Tudor Giurgiu si "Un etaj mai jos", regizat de Radu Munteanu.

In acest an, la festivalul de film din Cluj au fost prezente 233 de filme din 60 de tari. Deloc surprinzator, organizatorii inclina sa prezinte cu precadere filme facute in Romania. Acesta a fost unul dintre ...citeste mai departe despre "Reuters trage un semnal de alarma: Cinematografele lipsa din Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Reuters filme romanesti, #Reuters cinematografe Romania, #Tudor Giurgiu filme romanesti , #Stiri Arta