Putin lasa fara paza cel mai mare muzeu din lume

Miercuri, 26 August 2015, ora 08:47
973 citiri
Putin lasa fara paza cel mai mare muzeu din lume
Foto: Facebook/The State Hermitage museum

Muzeul Ermitaj din Sankt-Petersburg ar putea fi privat de securitate ca urmare a concedierii paznicilor de catre Ministerul de Interne, a denuntat marti directorul celebrului muzeu.

Decisa in urma cu cateva zile din motive bugetare, concedierea a 10% din personalul politienesc al Ministerului de Interne, care devine efectiva din luna noiembrie, ar urma sa afecteze in primul rand paznicii repartizati muzeelor rusesti, intre care si Ermitajul, potrivit AFP.

Directorul muzeului, Mihail Pokrovski, a lansat un semnal de alarma printr-o scrisoare adresata Ministerului rus al Culturii, estimand ca reducerea numarului de paznici creste riscurile furturilor din colectia muzeului, cea mai importanta din Rusia si una dintre cele mai bogate din lume.

Operele de arta risca, de asemenea, sa fie avariate: la jumatatea lunii august, militanti ortodocsi au distrus lucrari pe care le considerau "blasfematorii" ale unui sculptor sovietic avangardist, prezentate intr-o sala de expozitie din ...citeste mai departe despre "Putin lasa fara paza cel mai mare muzeu din lume" pe Ziare.com

#Ermitaj fara paznici, #Putin concediaza angajati Ministerul Interne , #Stiri Arta