Primaria Cluj da 1,4 milioane de lei pentru TIFF, desi Camera de Conturi a spus ca plati similare din 2015 sunt ilegale

Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 09:07
2367 citiri
Primaria Cluj da 1,4 milioane de lei pentru TIFF, desi Camera de Conturi a spus ca plati similare din 2015 sunt ilegale
Foto: Facebook/TIFF

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, marti, alocarea a 1,4 milioane de lei pentru Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), desi Camera de Conturi Cluj a considerat ca finantarea din 2015 a fost ilegala.

Potrivit proiectului de hotarare aprobat cu majoritate de voturi in sedinta Consiliului Local Cluj-Napoca municipalitatea aloca in fiecare an sume nerambursabile pentru sprijinirea unor ONG-uri, asociatii si fundatii.

"In fiecare an, Primaria si CL Cluj-Napoca sprijina ONG-uri, fundatii, asociatii prin acordarea de fonduri nerambursabile de la bugetul local. Se aproba alocarea a 1,4 milioane de lei de la bugetul local pe 2017 pentru Asociatia Festivalul de Film Transilvania in vederea realizarii proiectului Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) ", se arata in documentul citat.

Cea de-a 16 editie a TIFF se va desfasura in perioada 2 - 11 iunie la Cluj-Napoca.

Citeste si TIFF-ul imbogateste Clujul - Cati cheltuiesc cei care vin la festivalul de film

Potrivit raportului Camerei de Conturi Cluj pe anul 2015 publicat in luna februarie pe site-ul institutiei, bugetul Primariei Cluj-Napoca a fost prejudiciat cu peste 6 milioane de lei in anul 2015, fiind acordate nelegal finantari nerambursabile unor asociatii si fundatii, pentru organizarea unor festivaluri cum sunt Untold sau TIFF, in conditiile in care acestea au realizat profit din vanzarea de bilete.

"Au fost acordate nelegal finantari nerambursabile unor asociatii si fundatii, in conditiile in care acestea au desfasurat si realizat activitati care au generat profit, fiind cauzat un prejudiciu bugetului municipiului Cluj-Napoca, in suma de 6.028.000 lei.

Federatiei SHARE Cluj-Napoca i-a fost acordata nelegal suma de 3.402.000 lei, in vederea realizarii proiectelor Rezervarea artistilor internationali pentru programul 2015 si Tineret@Cluj-Napoca 2015, ponderea activitatilor desfasurate constand in organizarea de festivaluri si concerte, precum Festivalul Untold.

Au fost efectuate plati nelegale si catre Asociatia Film si Cultura Urbana pentru Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) si Colours of Cluj Festival, plati nelegale in suma de 1.023.000 lei, Consortiul Studentilor din Romania, suma de 214.000 lei, pentru Transilvania Music Event si Festivalul International de Stand Up Comedy, Asociatia Student Plus -TiMAF -Transylvania International Music and Arts Festival, suma de 180.000 lei, Fundatia Armonia, pentru proiectul Beraria Culturala & Sho ...citeste mai departe despre "Primaria Cluj da 1,4 milioane de lei pentru TIFF, desi Camera de Conturi a spus ca plati similare din 2015 sunt ilegale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Primaria Cluj bani TIFF, #bani TIFF Curtea de Conturi , #Stiri Arta