Presa straina il lauda pe Adrian Ghenie: Expozitia romanului, printre cele mai bune de la Bienala din Venetia

Luni, 11 Mai 2015, ora 16:10
1312 citiri
Presa straina il lauda pe Adrian Ghenie: Expozitia romanului, printre cele mai bune de la Bienala din Venetia
Foto: Facebook/Adrian Ghenie

Expozitia "Darwin's Room", realizata de pictorul Adrian Ghenie, a fost inclusa de presa internationala de profil in topul celor mai bune din cadrul Bienalei de la Venetia 2015.

Cu doua zile inainte de deschiderea oficiala a Bienalei de Arta de la Venetia, Pavilionul Romaniei din Giardini a fost vernisat pentru presa si publicul specializat, in prezenta artistului Adrian Ghenie si a curatorului Mihai Pop.

Cateva sute de pasionati de arta au umplut Pavilionul Romaniei la vernisajul "Darwin's Room", acestia felicitand artistul si initiatorii proiectului pentru recuperarea mediului clasic al picturii intr-o bienala dominata de new media.

La vernisaj au participat oficiali ai Ministerului Culturii (MC) si ai Institutului Cultural Roman (ICR), comisarul expozitiei, Monica Morariu, vicecomisarul Alexandru Damian, directorul Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, Rudolf Dinu, si Bogdan Stanoevici, secretar de stat in Ministerul Culturii.

Criticul de ...citeste mai departe despre "Presa straina il lauda pe Adrian Ghenie: Expozitia romanului, printre cele mai bune de la Bienala din Venetia" pe Ziare.com

#Adrian Ghenie expozitie bienala Venetia, #Ghenie vernisaj Darwin s Room , #Stiri Arta