Pneuri Pirelli - Made in China

Joi, 19 Mai 2005, ora 01:09
979 citiri

Pirelli va infiinta un joint-venture in China, care ii va permite grupului italian sa se dezvolte mai rapid si sa inglobeze si alte piete pe care nu este inca foarte bine reprezentat.

"Suntem deja lideri de piata in America Latina si suntem pe punctul de a pune bazele unui joint-venture in China, care ne va asigura accesul pe cele mai importante piete in viitorul apropiat", a declarat directorul grupului, Francesco Gori, cotidianului Financial Times Deutschland.

Gori nu a nominalizat partenerul chinez ales, insa este cert ca va demara producerea de anvelope destinate cu predilectie pietei din China.

Pirelli va investi 400 de milioane de euro pentru externalizarea proceselor de fabricatie in afara Italiei, mai precis in China, Brazilia si Romania.

Germania ramane o prioritate europeana pentru Pirelli, in mare parte datorita industriei auto teutone si a puterii de cumparare din aceasta tara.

Gori a subliniat ca Pirelli, cel de-al cincilea producator mondial de anvelope, nu intentioneaza sa creasca in dimensiuni printr-un joc riscant al achizitiilor repetate. "Nu este esential sa devii cel mai mai mare. Este mult mai bine sa ai o prezenta solida si un grad ridicat de profitabilitate pe piete-cheie", a adaugat Gori.

Banii Nostri