Palestinienii au descoperit in Marea Mediterana o statuie estimata la 250 de milioane de euro

Joi, 13 Februarie 2014, ora 09:45
1271 citiri
Palestinienii au descoperit in Marea Mediterana o statuie estimata la 250 de milioane de euro
Sursa foto: Daily Star Lebanon

Palestinienii au anuntat ca a fost descoperita, in Marea Mediterana, o statuie din bronz a zeului Apollo, si ca doreste sa colaboreze cu experti in arheologie pentru aflarea de noi informatii despre aceasta, care este estimata la 250 de milioane de euro. Statuia a fost gasita in zona Fasiei Gaza, cel mai probabil de pescari, in vara anului trecut.

Guvernul islamist Hamas, aflat la putere in regiune, a declarat ca doreste colaborarea cu o echipa de experti internationali in arheologie, mai ales francezi, pentru a afla detalii despre statuia din bronz a zeului grec Apollo, care cantareste aproximativ 450 de kilograme si care ar putea avea o valoare estimata de 250 de milioane de euro, conform Mediafax.

"Efectuam investigatii pentru a cunoaste toate detaliile in legatura cu aceasta statuie si originea sa", a declarat pentru AFP vicepremierul guvernului Hamas, Ziad al-Zaza.

"La capatul cercetarilor, statuia va fi predata Ministerului Turismului si Antichitatilor, care va stabili contacte, prin intermediul guvernului, cu partile internationale interesate, mai ales Franta, una dintre tarile cele mai atasate de antichitati", a precizat Ziad al-Zaza.

Ministrul adjunct din Ministerul Turismului si Antichitatilor, Mohammad Khalla, a afirmat ca "statuia ar putea fi imprumutata unui celebru muzeu francez sau britanic, ceea ce ar putea duce la contacte intre guvernul din Gaza si guvernele straine".

Tarile din Uniunea Europeana, printre care si Franta, se abtin de la orice legatura oficiala cu gruparea islamista Hamas, considerata de Uniunea Europeana si Statele Unite drept "o organizatie terorista".

In prezent, statuia "se afla la Ministerul de Interne, pe toata durata anchetei", a spus vicepremierul guvernului Hamas.

#statuie descoperire, #apollo statuie, #hamas statuie, #gaza statuie , #Stiri Arta