Orase si monumente antice ascunse in adancul marilor (Galerie foto)

Duminica, 06 Iulie 2014, ora 09:52
1390 citiri
Orase si monumente antice ascunse in adancul marilor (Galerie foto)
Foto: Mixstuff

Cunoastem prea putin din trecutul indepartat, pe de o parte pentru ca stramosii nostri ne-au lasat putine documente scrise, pe de alta parte, din cauza naturii insasi care tine ascunse in maruntaiele ei multe vestigii.

Dar acolo, in adancuri, zac nu numai inestimabile taine, ci si uluitoare frumuseti, care arareori se lasa descoperite, admirate si cercetate de noi, cei de astazi.

Portalul Mixtuff ne ofera cu titlu de exemplu cinci asemenea vestigii monumentale, scoase la iveala de specialisti si unele chiar pregatite sa fie oferite curiosilor care s-au saturat sa priveasca numai si numai antichitatile pastrate la suprafata Terrei.

Port Royal, Jamaica

In ziua de 7 iunie 1692, un puternic seism urmat de un tsunami nimicitor si alunecari de terenuri au adus oceanul peste orasul Port Royal din Jamaica, acoperindu-l cu zeci de metri de apa.

La data aceea, Port Royal era cunoscut ca important sediu al piratilor, aflandu-se in drumul corabiilor ce aduceau bunuri dinspre ...citeste mai departe despre "Orase si monumente antice ascunse in adancul marilor (Galerie foto)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arheologie cercetari, #arheologie vestigii, #orase subacvatice, #destinatii turistice subacvatice , #Stiri Arta