O panza de Picasso furata din Franta a fost gasita intr-un pachet postal

Joi, 13 August 2015, ora 11:15
2746 citiri
O panza de Picasso furata din Franta a fost gasita intr-un pachet postal
Foto: captura Francetv Info

"La Coiffeuse", panza cubista pictata de Picasso in 1911 si evaluata la 15 milioane de dolari, va fi predata joi autoritatilor franceze. Ea fusese anuntata ca disparuta in 2001 de la Centrul Georges Pompidou din Paris.

Serviciile vamale americane si de imigratie (ICE) au anuntat ca tabloul, proprietate a guvernului francez, va fi restituit ambasadei Frantei de la Washington.

ICE a gasit opera intr-un pachet trimis prin posta din Belgia, in 17 decembrie, pe care scria "Art Craft/30 euro/Joyeux Noel" (foto), destinatarul fiind un oarecare Robert.

In ambalajul simplu, care dadea de inteles ca este vorba de un simplu cadou de Craciun, era ascunsa panza de 33 x 46 centimetri. Panza a fost predata diviziei vamale care se ocupa de traficul international de opere de arta.

Tablou de Picasso pierdut, gasit cu pretul pe el: 37 de dolari

Vama americana, care a pastrat tabloul "intr-un spatiu climatizat", aminteste ca panza a fost furata in 1998, insa disparitia ei a fost constatata ...citeste mai departe despre "O panza de Picasso furata din Franta a fost gasita intr-un pachet postal" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pictura Picasso colet postal, #La coiffeuse colet postal, #picturi disparute , #Stiri Arta