Nigel's Dream- instalatia artistica dedicata unui politician

Luni, 05 Septembrie 2016, ora 16:44
4941 citiri
Nigel's Dream- instalatia artistica dedicata unui politician

Agentia Fortin prezinta proiectul Nigel's Dream, o instalatie artistica creata de pictorii Paul Hitter si Eugen Raportoru dedicata omului politic Nigel Farage, ex-lider UKIP si sustinator al Brexit in Marea Britanie. Operele de arta aduc impreuna o instalatie colaborativa de proportii monumentale, un veritabil testament pictural realizat in stilul expresionismului balcanic, pentru a adresa situatia imigrantilor romani din Marea Britanie.

Instalatia artistica Nigel's Dream va fi expusa miercuri, 7 septembrie 2016 la galeria Kube Musette, Calea Victoriei 114, cu eveniment de vernisaj incepand cu orele 19:00.

Cei doi pictori semneaza un manifest politic materializat prin 3 picturi de mari dimensiuni, alaturi de o scrisoare deschisa catre Nigel Farage motivata de afirmatia politica emisa de domnia sa cu privire la situatia imigrantilor romani care locuiesc si muncesc in Marea Britanie.

"Orice persoana cinstita si normala ar avea tot dreptul sa fie ingrijorata daca un grup de romani s-ar muta deodata in vecinatate", a declarat Nigel Farage, pe 16 Mai 2014, la LBC Radio.

Viziunea celor doi pictori, Paul Hitter si Eugen Raportoru cu privire la Regatul Unit reflecta un scenariu distopic construit de opinia publica din UK despre cetatenii romani si est-europeni.

Ca raspuns adus unei politici toxice anti-imigratie care vadeste tendintele xenofobe ale Marii Britanie si indeamna la atacuri rasiale, cei doi artisti impreuna cu Agentia Fortin au creat un website care a starnit interesul presei internationale inca de la lansare - www.nigelsdream.com. Damian Barr, jurnalist de la The Guardian, Novien Govinden, romancier britanic, americanii de la Value Walk etc, sunt doar cativa dintre simpatizantii acestui manifest artistic.

www.nigelsdream.com gazduieste manifestul complet - cele trei picturi, scrisoarea adresata omului politic Nigel Farage, inclusiv un video making-of.

Proiectul Nigel's Dream este o instalatie caricaturala care portretizeaza Garzile Regale Britanice in postura unor persoane de etnie roma dintr-o tabara de tigani care-au cotropit curtea Buckingham Palace. In tonul conceptului artistic, se pare ca lunatecii au preluat conducerea azilului de nebuni. Si cu greu vor ridica tabara prea curand.

Va asteptam la vernisajul Nigel's Dream, miercuri, 7 septembrie 2016, la Galeria Kube Musette, Calea Victoriei 114, incepand cu orele 19:00.

Evenimentul este sponsorizat de S.E.R.V.E. (Societatea Euro Romana de Vinuri de Exceptie) cu o serie de vinuri albe, rose si rosii din vinoteca proprie pentru a incanta simturile invitatilor cu licori artistice.

Dorim sa multumim partenerului www.fierar.eu pentru sprijin logistic.

Nigel's Dream este un eveniment realizat de Agentia Fortin pentru a sprijini arta romaneasca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#opera arta instalatie artistica, #opera arta Nigel s Dream , #Stiri Arta