Muzeul National de Arta al Romaniei va putea fi vizitat si virtual

Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 14:30
1288 citiri
Muzeul National de Arta al Romaniei va putea fi vizitat si virtual

Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) va putea fi vizitat si virtual, incepand de miercuri, a anuntat, directorul general al institutiei Roxana Theodorescu.

"Speram ca acum muzeul nostru va putea fi vizitat mai usor", a spus directorul MNAR, exprimandu-si speranta ca acesti vizitatori sa paseasca, ulterior, in salile muzeului.

Roxana Theodorescu a participat, miercuri, la un eveniment de lansare a unor produse multimedia destinate persoanele cu dizabilitati de vedere, de auz si de vorbire in Galeria de Arta Europeana a MNAR.

Prin intermediul turului virtual, galeriile permanente ale MNAR si muzeele satelit - Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul K.H. Zambaccian si Muzeul Theodor Pallady - vor putea fi mai accesibile publicului larg. Tururile au fost realizate in colaborare cu Imago Factory.

Lucrarile sunt etichetate cu titlu, autor, datare, iar unele beneficiaza de detalii suplimentare (scoala, dimensiunea lucrarii) urmand a fi accesibile pe site-ul muzeului, www.mnar.arts.ro.

Emilian Savescu (Imago Factory) a precizat ca turul cuprinde aproximativ 8.000 de imagini si 200 de panorame, intregul material insumand 800 GB.

#Muzeu National Arta Romania, #tur virtual muzeu , #Stiri Arta