Muzeul Luvru muta o parte din colectiile de arta in Lievin

Sambata, 01 August 2015, ora 08:53
1047 citiri
Muzeul Luvru muta o parte din colectiile de arta in Lievin
Foto: Facebook Luvru/ Niko Mellisano

Muzeul Luvru a decis sa isi mute o parte din colectiile sale de arta de la Paris in orasul Lievin, intr-un spatiu expozitional care va deveni functional incepand din 2018, informeaza site-ul codylee.co.

Cabinetul de arhitectura Roger Stirk Harbour & Partners din Marea Britanie a fost ales pentru a construi un nou spatiu expozitional si de depozitare pentru colectiile Muzeului Luvru din Paris. Noul muzeu va fi amenajat in Lievin, un oras aflat in nordul Frantei, la o distanta de 200 de kilometri de Paris, in apropiere de Muzeul Louvre-Lens. Noul centru cultural va fi inaugurat in 2018, iar mutarea colectiilor de la Muzeul Luvru va dura pana in 2023.

Muzeul Luvru din Paris detine una dintre cele mai prestigioase colectii de arta din lume, care include peste 460.000 de opere artistice, datand din anul 4.000 i.e.n. pana in 1838. Peste 35.000 de opere de arta sunt expuse in muzeul parizian. Restul exponatelor sunt depozitate in incaperi subterane, construite cu ocazia Proiectului ...citeste mai departe despre "Muzeul Luvru muta o parte din colectiile de arta in Lievin" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Luvru muta opere arta Lievin, #opere arta Luvru mutate , #Stiri Arta