Martisorul a fost inclus in patrimoniul UNESCO

Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 14:15
1606 citiri
Martisorul a fost inclus in patrimoniul UNESCO
Foto: Arhiva Ziare.com

Serban Nicolae, liderul grupului PSD din Senat, a anuntat miercuri in plenul Senatului ca Martisorul a fost inclus in patrimoniul cultural al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura. Decizia a fost luata la reuniunea Comitetului UNESCO, din Coreea de Sud.

"Cu foarte putin timp in urma (...) s-a aprobat includerea in patrimoniul imaterial cultural al UNESCO a Martisorului - obicei traditional din aceste zone, pre-crestin, anterior marilor migratii, specific populatiei autohtone, dar care se intinde azi pe teritoriul mai multor tari din zona balcanica, din Republica Moldova, pana in zona Macedonia. (...) Alaturi de doina, in patrimoniul cultural al UNESCO sa fie si Martisorul, traditionala sarbatoare a romanilor", a declarat Serban Nicolae, in aplauzele unor colegi.

Citeste si

Cele mai cunoscute legende despre Martisor si obiceiuri romanesti de 1 MartieTraditia martisorului in pericol: Dispare in 10 ani? ...citeste mai departe despre "Martisorul a fost inclus in patrimoniul UNESCO" pe Ziare.com

#martisor romanesc traditii, #unesco , #Stiri Arta