Licitatie Brancusi - O lucrare a fost vanduta cu 9 milioane de dolari la New York

Vineri, 15 Mai 2015, ora 12:57
1219 citiri
Licitatie Brancusi - O lucrare a fost vanduta cu 9 milioane de dolari la New York
Foto: brancusi.1dez.com

Una din primele versiuni ale lucrarii "Muza adormita", de Constantin Brancusi, s-a vandut cu suma de 9,125 milioane de dolari, joi seara, la New York, intr-o saptamana marcata de vanzari record in lumea artei, si va ramane in continuare intr-o colectie privata americana.

"Lucrarile lui Brancusi sunt foarte rare, este greu sa le intalnesti la licitatii sau pe piata de arta in general si suntem foarte mandri ca am reusit sa includem o asemenea opera in vanzarea din aceasta seara", a declarat Andreas Rumbler, cel care a condus licitatia.

Ofertele pentru lucrarea lui Brancusi au pornit de la 6 milioane de dolari si au ajuns la peste 8 milioane de dolari (9,125 milioane dolari, incluzand comisionul casei de licitatii), cumparatorul fiind proprietara unei firme de consultanta in domeniul artei private, Kim Heirston, prezenta in sala.

Kelemen Hunor: Statul negociaza cumpararea "Cumintenia Pamantului" a lui Brancusi

"Pentru mine, sculptura incepe si se termina cu Brancusi... Sunt ...citeste mai departe despre "Licitatie Brancusi - O lucrare a fost vanduta cu 9 milioane de dolari la New York" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brancusi Muza vanzare licitatie, #sculptura Brancusi licitatie New York , #Stiri Arta