Istoria unei controverse: Prima femeie care a candidat la presedintia SUA

Duminica, 11 Mai 2014, ora 10:59
1199 citiri
Istoria unei controverse: Prima femeie care a candidat la presedintia SUA
Foto: Blog Nihy

Chiar si in America, putina lume isi mai aminteste de feminista Victoria Woodhull, care la 10 mai 1872 era nominalizata la Presedintia Statelor Unite de catre Partidul Egalitatii in Drepturi, o premiera absoluta, dar si foarte discutata in lumea politica americana din acea vreme.

Desi candidata, un concurs de imprejurari a facut ca reprezentanta Partidului Egalitatii in Drepturi sa nu poata candida efectiv la presedintia SUA, iar motivele sunt si astazi controversate intre specialisti, mai ales ca participarea unei femei la conducerea statului deranja clasa politica, potrivit Feminist Geek.

In primul rand, s-a facut caz de o problema metodologica. In conformitate cu Constitutia, presedintele statului trebuia sa aiba varsta de 35 de ani, iar la data cand se propuneau candidaturile, Victoria Woodhull nu avea decat 34. Ii implinea in anul alegerilor.

Aceasta remarca a fost facuta ulterior de catre cercetatori, din presa vremii nerezultand ca s-ar fi sinchisit cineva de acest ...citeste mai departe despre "Istoria unei controverse: Prima femeie care candida la presedintia SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#drepturi egalitate, #drepturile femeii, #femei discriminare, #societate disciminare , #Stiri Arta