Irinel Columbeanu vinde "Echilibrul" lui Balasa: Ma leaga de amintiri de care vreau sa ma despart

Vineri, 13 Martie 2015, ora 14:30
1352 citiri
Irinel Columbeanu vinde "Echilibrul" lui Balasa: Ma leaga de amintiri de care vreau sa ma despart
Foto: Artmark

Omul de afaceri Irinel Columbeanu a scos la vanzare sculptura "Echilibru", de Sabin Balasa, o lucrare de care "il leaga amintiri de care vrea sa se desparta", dupa cum a declarat.

Casa Artmark a anuntat, vineri, ca va organiza, pe 24 martie, de la ora 19.30, la Athenee Palace Hilton din Bucuresti, licitatia "Albastru de Sabin Balasa", care va cuprinde mai multe lucrari realizate de acest artist, intre care si singura sa sculptura, "Echilibru", din anul 2000 si care este estimata la 150.000 de euro.

Sculptura "Echilibru" a fost realizata de Sabin Balasa (1932 - 2008) in ultimii sai ani de viata, ca "un ultim exercitiu alchimic de materializare a existentei umane vesnice". "Intentia artistului de a-si concentra filosofia intr-o singura creatie confera, in primul rand, unicitate sculpturii si apoi materialitatea sa, dimensiunea remarcabila (1,27 x 1,89 metri), culoarea, contextul creational", potrivit Artmark.

De ce o vinde Columbeanu

Casa de licitatii nu a oferit detalii ...citeste mai departe despre "Irinel Columbeanu vinde "Echilibrul" lui Balasa: Ma leaga de amintiri de care vreau sa ma despart" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Irinel Columbeanu vinde sculptura Balasa, #Columbeanu Balasa sculptura Echilibru , #Stiri Arta