Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitie masiva in "Capitala Daciei". Sarmisegetusa Regia, restaurata cu trei milioane de euro, bani europeni

Investitie masiva in "Capitala Daciei". Sarmisegetusa Regia, restaurata cu trei milioane de euro, bani europeni

Proiectul "Capitala Daciei - muzeu viu al patrimoniului cultural european", finantat cu 3 milioane de euro, este primul dintr-o serie care va fi implementata la Sarmizegetusa Regia incepand din aceasta toamna, anunta Ministerul Culturii

"Capitala Daciei - muzeu viu al patrimoniului cultural european" este finantat cu 2 milioane de euro prin programul RO-Cultura, administrat de Ministerul Culturii, si beneficiaza de o cofinantare de 1 milion de euro din partea Consiliului Judetean Hunedoara.

Acesta are ca obiectiv restaurarea monumentului si dezvoltarea economica si sociala a zonei, prin management cultural.

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a transmis dupa o vizita intreprinsa la finalul acestei saptamani: "> are un potential imens de a salvgarda patrimoniul nostru cultural".

Proiectul presupune lucrari de restaurare, cercetari arheologice, realizarea de structuri modulare prin care vor fi promovate traditiile si obiceiurile din judetul Hunedoara, o expozitie internationala si imbunatatirea traseelor de vizitare. ...citeste mai departe despre "Investitie masiva in "Capitala Daciei". Sarmisegetusa Regia, restaurata cu trei milioane de euro, bani europeni" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1529 ori