Incepe Bookfest, care aduce un milion de carti si lansari pentru Cartarescu, Liiceanu, dar si procurorul Lazar

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 09:45
3072 citiri
Incepe Bookfest, care aduce un milion de carti si lansari pentru Cartarescu, Liiceanu, dar si procurorul Lazar
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproximativ 400 de evenimente - lansari de carte, activitati pentru copii, spectacole, piese de teatru si concerte - vor avea loc in cadrul Salonului International de Carte Bookfest, care se va deschide miercuri, de la ora 12:00, la Romexpo.

Potrivit site-ului Bookfest, la ceremonia de deschidere vor fi prezenti prezenti ambasadorii Suediei - invitat de onoare Bookfest 2017, Anneli Lindhal Kenny, Israelului - invitat de onoare Bookfest 2016, Tamar Samash, si ambasadorul SUA, Hans Klemm, Statele Unite ale Americii urmand sa fie invitat de onoare al editiei Bookfest din 2018.

Acestora li se vor alatura consilierul prezidential Sergiu Nistor care va conferi, pentru a doua oara consecutiv, Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei pentru Salonul International de Carte Bookfest, subsecretarul de stat de la Ministerul Culturii, Irina Cajal, si Grigore Arsene, presedintele Asociatiei Editorilor din Romania, organizatorul evenimentului.

Lansari de carte

In cadrul Bookfest, care se va desfasura de miercuri pana duminica, in pavilioanele C1, C2, C4 si C5 de la Romexpo, isi vor lansa carti, printre altii, scriitorii Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu si Mircea Cartarescu, Gabriela Adamesteanu, Lucian Dan Teodorovici, Florin Iaru, Nicolae Breban, Radu Paraschivescu, Nicolae Manolescu, Cornel Ungureanu, Mircea Mihaies.

De asemenea, realizatorul emisiunii Starea Natiei, Dragos Patraru, va lansa cartea "Unde nu-i cap, vai de popoare", aparuta la editura Litera. Ramona Ursu revine in atentia publicului cu o carte consacrata protestelor din luna februarie din Romania intitulata "Noaptea ca hotii", aparuta la editura Humanitas. Emilia Sercan, cunoscuta pentru anchetele referitoare la plagiatele de care au fost acuzati unii dintre cei mai importanti lideri politici din Romania, va lansa volumul "Fabrica de doctorate sau Cum se surpa fundamentele unei natii", aparut tot la editura Humanitas.

Procurorul general Augustin Lazar isi va lansa miercuri, de la ora 17:00, volumul "Conflictul de interese Teorie si jurisprudenta. Studii de drept comparat", aparut la editura Universul Juridic.

Fostul vicepremier Vasile Dancu va fi, la randul sau, protagonistul lansarii celui mai recent volum, "Politically incorrect. Scenarii pentru o Romanie posibila", publicat de editura Scoala Ardeleana.

Copiii vor fi rasfatatii editiei 2017 a Bookfest, editurile participante pregatindu-le o sumedenie de surprize, concursuri, ateliere stiintifice, desene pe asfalt sau piese de tea ...citeste mai departe despre "Incepe Bookfest, care aduce un milion de carti si lansari pentru Cartarescu, Liiceanu, dar si procurorul Lazar" pe Ziare.com

#targ carte Bookfest, #bookfest romexpo , #Stiri Arta