In acest weekend, puteti merge la Noaptea Muzeelor. Lista de evenimente si atractii

Vineri, 19 Mai 2017, ora 08:05
3023 citiri
In acest weekend, puteti merge la Noaptea Muzeelor. Lista de evenimente si atractii
Foto: Arhiva Ziare.com

Weekendul acesta se anunta incarcat pentru amatorii de cultura si frumos, pentru ca sambata are loc Noaptea Muzeelor.

La actuala editie a Noptii Muzeelor participa 145 de muzee si organizatii din 45 de localitati din intreaga tara.

In Bucuresti, oferta evenimentelor concepute pentru Noaptea Muzeelor 2017 este foarte bogata, 49 de muzee si organizatii partenere cu evenimente special concepute pentru Noaptea Muzeelor si-au anuntat participarea, informeaza organizatorii intr-un comunicat.

Cateva momente deosebite in programul Noptii Muzeelor 2017, sunt, potrivit organizatorilor:

deschiderea de catre ARCEN a doua locuri istorice din Cartierul Icoanei, Scoala Centrala, fost Pensionat de Fete, si o casa a Regelui Mihai, actuala rezidenta creativa pentru revista Scena9;recitaluri de jazz si muzica clasica si prezentarea spectacolului de teatru Taxi Blues, cu Marius Bodochi si Dan Tudor, la Cimitirul Bellu, unde se vor organiza si tururi ghidate incepand cu ora 19:00.

Foto:Facebook/Cimitirul Bellu

De asemenea, la Muzeul de Arta Veche Apuseana va fi expusa pentru 10 ore sculptura lui Constantin Brancusi, "Cap de copil".

Primul spatiu cafenea dedicat Noptii Muzeelor va fi deschis la Muzeul Hartilor si al Hartii Vechi (str. Londra nr. 39).

Incepand cu Noaptea Muzeelor si pana pe 26 mai, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va gazdui corespondentul bibliofil al proiectului "HARTA si TERITORIILE", initiat de editura pariziana de carte bibliofila Transignum si realizat cu sprijinul Institutului Francez - Bucuresti.

Un nou muzeu bucurestean va fi inaugurat la Nod Makerspace. Muzeu3017 este expozitia care inaugureaza spatiul si propune o privire dinspre viitor asupra Bucurestiului anului 2017. Conceptul curatorial ii apartine Siminei Badica.

Potrivit unui comunicat al Muzeului National Cotroceni, de la ora 19:00, va avea loc vernisajul expozitiei "Imaginand istorii pierdute", organizata in colaborare cu Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza".

Tot cu acest prilej, la Muzeul National Cotroceni, iubitorii de arhitectura, arta decorativa si istorie vor putea vizita gratuit saloanele regale aflate la etajul I al Palatului Cotroceni, expozitia "Culorile martialitatii: splendoarea uniformei inaintea Marelui Razboi", expozitia "Iasi, oras regal" si expozitia "Imaginand istorii pierdute".

De asemenea, incepand cu ora 20:00, vizitatorii vor putea asculta un recital sustinut de pianista Eliodora Falan.

Pentru acces, persoanele adulte ...citeste mai departe despre "In acest weekend, puteti merge la Noaptea Muzeelor. Lista de evenimente si atractii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#destinatii weekend, #evenimente culturale Bucuresti , #Stiri Arta